Zuid Afrika met kinderen

Met kinderen naar Zuid Afrika: algemene informatie Zuid Afrika

Zuid Afrika is een prachtig land om een rondreis met kinderen te maken. Je vindt hier een grote varieteit aan landschappen die je tijdens een rondreis met kinderen in Zuid Afrika gegarandeerd zult ervaren.

Van de Kalahari woestijn in het noordwesten van een individuele rondreis Zuid Afrika, naar de bergachtige omgeving in de provincie Mpumalanga (plek waar de zon opkomt), het tropische klimaat rondom St Lucia en Durban, de ruige natuur rondom de Wild Coast, het zeeklimaat van de zuidkust en de wijngebieden rondom Kaapstad. Tijdens een rondreis met kinderen in Zuid Afrika merk je... Zuid Afrika heeft het allemaal.  

 

Zuid Afrika met kinderen: geschiedenis Zuid Afrika

De geschiedenis van Zuid Afrika is erg uitgebreid en behoorlijk heftig. Vanaf de prehistorie tot aan nu heeft Zuid Afrika een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis gespeeld. Nog maar 18 jaar geleden was de term Apartheid een normaal woord in Zuid Afrika. De huidige bevolking van Zuid Afrika leeft nog steeds met deze term, maar deze slijt naarmate de jaren vorderen.

 

Voor een uitgebreide beschrijving over de geschiedenis van Zuid Afrika kan je kijken op: Reis naar zuid afrika of Infozuidafrika.nl. Dit is een objectieve informatiesite over Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika reizen met kinderen

  • Een bijzondere rondreis door het noord-oosten van Zuid Afrika. Bezoek wildparken en de toverdokters van de diverse stammen
  • Veel rondreizen met kinderen in Zuid Afrika beperken zich tot het noord-oosten. Deze unieke reis gaat juist naar het zuid-westen
  • Bekijk met het hele gezin het mooie Kruger Park, ervaar hoe de Swazi's in rieten hutten wonen en zoek in St. Lucia naar nijlpaarden
  • Nog meer familiereizen in Zuid Afrika vinden? Kijk dan hier

Rondreis Kinderen: veiligheid Zuid Afrika

Zuid Afrika heeft een negatieve reputatie als het gaat om veiligheid en dat is niet helemaal terecht. Natuurlijk is het wel zo dat er bijvoorbeeld meer criminaliteit is dan in een land als Nederland, maar de verhoudingen tussen arm en rijk liggen hier ook wel wat anders. De veiligheid in Zuid Afrika valt reuze mee. op onze 3 rondreizen met kinderen in Zuid Afrika zijn wij nog nooit in een vervelende situatie terechtgekomen.

 

Topbestemmingen voor kinderen in Zuid Afrika

Zuid Afrika is een fantastisch land om een rondreis met kinderen in de maken. Wil je een verre reis met kinderen maken, dan zal je merken dat je in Zuid Afrika van alles vinden kan voor jou en je kinderen. Of je nu wilde dieren wilt bekijken in het Kruger Park of Addo Elephant, wilt surfen op de grote golven in Durban, op een struisvogel gaat rijden of pinguins wilt bekijken in Kaapstad: Zuid Afrika heeft het allemaal!

 

Bezienswaardigheden van Zuid Afrika

Ieder land kent zijn eigen hoogtepunten. Dingen die je echt gezien moet hebben als je in het land bent. Naar Zuid Afrika met de kinderen en beperkt de tijd? Dan heb je echter in Zuid Afrika wel een probleem. Het land is namelijk zo mooi dat het moeilijk is om keuzes te maken. Wij zijn zelf regelmatig op rondreis met kinderen in Zuid Afrika geweest en wij hebben onze top-bestemmingen op een rijtje gezet.

 

1: Kruger Wildpark

Iedereen die zich verdiept in Zuid Afrika komt het grootste en bekendste wildpark van Zuid Afrika tegen. Vrijwel elke rondreis met kinderen doet dit park dan ook aan. Het park is groter als de provincie Utrecht, met leeuwen, olifanten, buffels, apen hyena's, talloze zebra's, gnoe's en nog zo veel meer. Veel rondreizen met kinderen gaan meerdere dagen naar dit park en overnachten dan in of nabij.

Met heuse safaritrucks rijd je onder begeleiding van een ranger door het park en krijg je de kans om de Big 5 te spotten.

 

2: uKhahlamba Drakensberg Park

De ruigste natuur van Zuid Afrika vind je in de Drakensbergen. Op rondreis met kinderen kan je in de Drakensbergen mooie watervallen zien, maar ook avontuurlijke wandeltochten maken.

 

3: iSimangoliso / Greater st Lucia Wetlands Park

Het st lucia wetlands park is heel bijzonder. Je heb de mogelijkheid om diverse ecosystemen tegelijk te bewonderen, terwijl je langs nijlpaarden, krokodillen en mooie vogels vaart. Een echte topper aan de oostkust van Zuid Afrika.

 

4: Kaapstad

De mooiste wereldstad van Afrika. Kaapstad ligt in het zuidwesten van Zuid Afrika aan de voet van de wereldberoemde Tafelberg op een schiereiland. Kaapstad heeft een bruisend centrum, een rijke historie en mag zich terecht wereldstad noemen. In de directe omgeving van Kaapstad vind je prachtige stranden, wijngaarden, pinguinkolonies en mooie vissersdorpjes. Tevens is het de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Robbeneiland, Boulders beach met haar pinguins of de wijnstreken rond Stellenbosch.

 

5: Sun City

Voor kinderen een superbestemming met een fantastisch waterparadijs. Ook voor ouders natuurlijk erg leuk, maar wel een beetje decadent. Vergeet niet je portemonnee mee te nemen, want het is zeker niet goedkoop en je moet overal voor betalen.

 

6: Durban

De mooie kusttroken van Durban met haar woeste golven en grote stranden zijn een waar speelparadijs voor alle kinderen. De temperatuur is hier altijd goed!

 

7: Oudshoorn

Wanneer je een rondreis met kinderen in Zuid Afrika maakt, kan je het niet laten om Oudshoorn aan te doen. De wereldberoemde struisvogelfarms bieden de kinderen (en ouders) de mogelijkheid om struisvogels te voeren en op deze grappige beesten te rijden.

 

 

8: TsiTsiKama National Park

Een geweldig natuurpark met een fantastische ligging aan de kust. Haar diepe regenwoud en ruwe kustlijn maakt het park een lust voor het oog. Met een beetje geluk zie je walvissen voor de kust zwemmen. TsiTsikama is een mooie uitvalsbasis om de eerste dag van de Otter Trail te lopen.

 

9: Addo Elephant Park

Dit is een van de grootste wildparken van Zuid Afrika en heel bijzonder. Door de combinatie tussen land en zee heb je hier de mogelijkheid om de Big 7 te zien (olifant, buffel, leeuw, luipaard, neushoorn, walvis en witte haai). Natuurlijk zal je hier olifanten tegen het lijf lopen.

 

10: Soweto

Iedereen die zich een beetje in Zuid Afrika heeft verdiept kent de townships. Maar wat moet je er nu echt bij voorstellen. Het is mogelijk om een rondleiding door het grootste township van Zuid Afrika te maken. Je zult merken dat je beeld naarmate de dag vordert veranderd. Soweto is top!

 

11: Augrabies Falls National Park

Vlakbij de grens met Namibie vind je de op 5 na grootste watervallen ter wereld, de Augrabies Falls. Niet alleen de watervalllen zijn erg mooi, ook het omliggende natuurgebied is prachtig. Je waant je in een echt maandlandschap met kraters en vreemde rotsformaties.