Rondreizen Barbados met kinderen

Rondreis met kinderen : Barbados

Misschien wel het best bewaarde geheim van het Caraïbisch gebied is het eiland Barbados. Een prachtig eiland dat miljoenen jaren gelden is ontstaan na een grote aardverschuiving waarbij en grote delen van de koraalriffen boven water terecht zijn gekomen. Het resultaat is vruchtbare grond waarbij ontelbare tropische planten en dieren hun plek hebben gevonden. Dat is ook niet gek met meer dan 3000 zonuren en altijd een luchtig briesje. Dat is toch ideaal?

Rondreizen Barbados met kinderen : onbekende bestemming

Toch denken niet veel mensen aan rondreizen met kinderen op Barbados terwijl het eiland echt wel veel te bieden heeft. Je ziet overigens dat een rondreis met kinderen Barbados vaak gecombineerd wordt met een bezoek aan één van de andere Bovenwindse eilanden.

 

Geschiedenis en natuurbehoud op Barbados

Je kunt je als gezin prima verstaanbaar maken op Barbados in de Engelse taal. Dus niets houdt je tegen voor een leuke rondreis Barbedos met kinderen. De oorspronkelijke bewoners waren Venezulanen en indianen, maar werden in de 16e eeuw door Engelse kolonisten verdreven. Die gebruikte het vruchtbare land en tropische klimaat om suikerriet te verbouwen. Tegenwoordig vormt toerisme en natuurbehoud als belangrijkste inkomstenbron voor de lokale bewoners. Je kunt ook merken dat de liefde voor de natuur en het behoud er van in de genen zit. Een ander opvallend feitje is de strenge en kwalitatief hoge standaard van onderwijs die geldt op het eiland.

 

Bijzondere rondreizen Zuid Amerika

  • Geniet onder en boven water van het tropische klimaat van Barbados
  • Bekijk andere reizen in Midden en Zuid Amerika

Flora en fauna op rondreis Barbados kinderen

Het eiland is gebouwd en omringt met koraal. Wil je daarom rondreizen met kinderen op Barbados neem dan absoluut je snorkelspullen mee of huur of huur ze daar. Dit moet je absoluut gezien hebben. Vergeet dan ook geen bezoekje te brengen aan Harrisons Cave. Dit is ene 4 kilometer lange grot die eindigt in een reusachtige kathedraal onder de grond. De tocht door de grot is adembenemend en geeft ene goed beeld uit welk materiaal het eiland is opgebouwd. De grotten hebben ook een belangrijk functie op het eiland omdat ze voor zoetwater zorgen.

Boven water vindt je tropisch palmen en specerijbomen zoals de bekende nootmuskaat. Tropische vogels zoals de pelikaan en fregatvogel. Zie je ze al voorbij vliegen tijdens een stille zonsondergang?

 

Nachtleven tijdens rondreizen met kinderen op Barbados

Als de zon ondergaat wordt het pas echt gezellig. Lijken de lokale bewoners overdag enigszins langzaam? In de avond is dat wel anders. Ga bijvoorbeeld met het hele gezin naar Baxters Road in het noorden van Bridgetown en geniet van muziek, dans en heerlijk eten uit de Bajan Keuken. Proef in ieder geval de vis klaargemaakt op de typische Bajan wijze.