Noord Amerika met kinderen

Rondreizen met kinderen in Noord Amerika


Het continent Noord-Amerika heeft een echte aantrekkingskracht op de avonturier. Met drie grote landen als Mexico, de Verenigde Staten (en Alaska) en Canada heeft Noord-Amerika dan ook echt veel te bieden voor rondreizen met kinderen.

Van heerlijke stranden, naar ruige natuur, woeste bergen en wilde dieren. Wil je liever snorkelen of surfen op rondreis met kinderen? Dat kan allemaal in Noord-Amerika. Of je nu voor zon, zee, strand, natuur of cultuur komt. Je kan het hier allemaal vinden. Bekijk alle rondreizen met kinderen naar Noord Amerika.

Bijzondere reizen met kinderen in Noord-Amerika

  • Bezoek koloniale steden, bekijk vulkanen en ontdek de jungle en haar verborgen geheimen. Ideale gezinsrondreis Mexico
  • Geen zin in een groepsreis? Dan is dit de reis voor jullie. Geweldige kennismaking met Canada. Lland van de meren, bossen, beren en totempalen
  • Heerlijke reis voor het hele gezin door Costa Rica. Ga met een kabelbaan door het oerwoud, zoek apen en wellicht zie je wel een echte luiaard
  • Cuba met kind? Doen! Ervaar Cuba ten volle. Mooie stranden, prachtige natuur, smalle straatjes en vriendelijke bevolking. Ideale familiereis.

Geschiedenis van Noord Amerika

Het opvallende van Noord Amerika is dat het continent in vergelijking met Europa en Azie eigenlijk pas enkele tienduizenden jaren bewoond is. Ongeveer 20.000-25.000 jaar geleden zijn via de destijds aanwezige landverbinding tussen Rusland en Canada vele groepen mensen richting Noord Amerika betrokken. In de periode daarna hebben hun afstammelingen, de Indiaanse bevolking en de Eskimo's, in betrekkelijke rust kunnen leven. Pas in de 15e eeuw trok een Portugees in Spaanse dienst erop uit en ontdekt hij Noord Amerika. Sinds de komst van Christoffel Columbus is Noord-Amerika gekolonialiseerd en in rap tempo ontwikkeld. Toch is Noord-Amerika nog erg authentiek en is de natuur nog betrekkelijk on-ontgonnen.

Bijzondere bestemmingen voor een gezinsvakantie in Noord Amerika

  • Cuba: bijzonder land. Plantages, oldtimers en prachtige omgevingen. Bekijk alle rondreizen met kinderen
  • Alaska is misschien niet de eerst bestemming waar je aan denkt voor een familiereis. Maar het is een echte aanrader
  • Mexico: ruines in de jungle, salsadansen, tempels op het strand en lekker luieren aan de kust
  • Canada is de perfecte bestemming voor een gezinsrondreis. Bekijk alles over Canada en zoek een mooie reis uit.
  • Costa Rica: jungle, bijzondere dieren en heerlijke stranden. Geweldige bestemming voor kinderen
  • Amerika, groot, groter, grootst. Geweldige landschappen, bijzondere mensen, mooie stranden en prachtige steden.