Kenia met de kids

Rondreis kinderen: Kenia met de kids

Verre reizen met kinderen maken is een avontuur voor zowel ouders als kinderen. Een rondreis met kinderen maken vergt vaak organisatie, een investering en brengt soms wat spanning met zich mee. Rondreizen met kinderen organiseer je vaak niet zelf. Natuurlijk is het mogelijk om dit zelf te regelen, maar vaak is het handiger om dit uit te besteden en een rondreis met kinderen te boeken. Voor de kinderen is dit vaak ook leuker, omdat zijn bij een georganiseerde rondreis met kinderen ook nog leeftijdsgenoten treffen.

 

Een rondreis met kinderen maken in Kenia geeft je een mooie gelegenheid om de kinderen kennis te laten maken met een van de mooiste landen van Afrika. De prachtige en indrukwekkende natuur, wilde dieren en vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat jullie de ervaring van je leven tegemoet gaan. Op deze pagina vind je dan ook alle informatie over verre reizen met kinderen naar Kenia. Je vindt hier de geschiedenis en algemene informatie over Kenia, maar ook informatie over het aanbod van rondreizen met kinderen. 

 

Rondreis kinderen: algemene informatie over Kenia

Kenia ligt in het oosten van Afrika, onder Ethiopie, naast Soedan en Oeganda en boven Tanzania. Kenia bestaat overwegend uit land dat mede door het klimaat en de ligging erg vruchtbaar is. De op een na hoogste berg in Afrika ligt in Kenia, dit is de Mount Kenya.

De 28 miljoen inwoners van Kenia zijn over het algemeen werkzaam in de landbouw en voorzien zichzelf daarbij. De grootste stad en tevens hoofdstad van Kenia is Nairobi. De bevolking is voor ongeveer 80% Christen en voor 12% Moslim. Hoewel het merendeel van de bevolking leeft van de landbouw, zijn de belangrijkste inkomstenbronnen van Kenia de export van koffie en thee. Daarnaast speelt ook het toerisme een belangrijke rol.

Jouw rondreis met kinderen naar Kenia draagt dus direct bij aan de welvarendheid van het land. Het wegennet in Kenia is niet altijd even goed. Het zijn vaak zandwegen, die zeker nadat het geregend heeft, soms moeilijk begaanbaar zullen zijn.

Kenia reizen met kinderen

  • Een familiereis door Kenia en Tanzania voert je door wildrijke natuurparken, waar je zebras, giraffen, gnoes en honderdduizenden flamingos zult zien en misschien ook wel leeuwen
  • Een prachtige 16 daagse familiereis, waarbij je Kenia gaat ervaren. De kids zullen genieten!
  • Nieuwsgierig naar andere reizen door Kenia? Bekijk dan hier alle kidsreizen door Kenia.

Rondreis kinderen: geschiedenis van Kenia

Fossielen die gevonden zijn tonen aan dat de mensachtige Home erectus en Homo Habilis reeds rond twee miljoen jaar geleden in Oost-Afrika en Kenia liepen. Ruim 2 miljoen jaar later heb je de mogelijkheid om tijdens een rondreis met kinderen de bakermat van de mensheid te bezoeken. Ongeveer twee duizend jaar geleden is de Urewe cultuur in de omgeving van het Victoriameer verschenen en daarmee eveneens de landbouwtechnieken, veeteelt en jacht. In de 8e eeuw na Christus vestigden de Arabieren zich in het Oosten van Kenia en kwam er handel op gang. Deze handel continueerde zich totdat rond 1500 de ontdekkingsreiziger Vasco da gama de Keniase kust bereikte. Hiermee kregen de Europeanen voet aan land en kwam de handel met Europa ook op gang.

 

In 1720 werd deze buitenlandse mogenheid hardhandig verdreven door de Arabieren. De Duitsers waren 150 jaar later de volgende Europese staat die voet aan land kregen in Kenia en binnen 3 jaar werden zij gevolgd door de Britten. De Duitsers wilden de strijd met de Britten niet aangaan en droegen het gebied over aan Engeland. Het duurde 60 jaar voordat er een grote opstand tegen de Britse overheersing kwam, maar toen deze er eenmaal was duurde het ook 7 jaar. In 1963 werd Kenia onafhankelijk. In de jaren 90 vonden grote conflicten tussen stammen plaats, waarbij vele duizenden doden vielen. Gelukkig kwam er daarna rust.

 

Rondreis kinderen: klimaat van Kenia

Het klimaat van Kenia is ronduit tropisch. Door de ligging nabij de indische Oceaan en de evenaar maakt dat het vrijwel altijd lekker warm is. Wel is de luchtvochtigheid hoog en kan je dus geconfronteerd worden met een regenbui. Hoe verder je landinwaarts rijdt, hoe droger de lucht wordt. Dit betekent overigens ook dat het vaak ’s nachts een stuk koeler is. De dagen en nachten duren in Kenia ongeveer even lang.

De regentijd in Kenia is verdeeld over twee periodes. De eerste regentijd begint in maart en duurt tot en met mei. De tweede regentijd is van eind oktober tot en met december. Een regentijd wil niet zeggen dat het de hele dag regent. Vaak zijn de regenbuien relatief kort van aard (maar wel heel hard).

 

Rondreis kinderen: Flora en fauna van Kenia

Kenia bestaat uit diverse landschappen. Zo vind je onder andere magrovebossen langs de kust, tropische wouden en een savannelandschap met mooie Baobabbomen, acacia’s en doornstruiken. Langs de kust vind je ook palmbomen, mango’s. In de hooglanden vind je dichte wouden met bijvoorbeeld bamboebegroeing. De dierenwereld van Kenia is uitgebreid. Wanneer je een verre reis met kinderen maakt dan heb je een kans dat je bijvoorbeeld giraffes of bavianen tegenkomt. Rondreis kinderen kenia

Tijdens je rondreis met kinderen zal je gegarandeerd ook antilopen zien. Een grappig klein hertje is de dikdik. Verder heb je geluk wanneer je een hyena of een leeuw tegenkomt. Verder leven in Kenia grote kuddes Gnoes en Zebra’s. Natuurlijk kan je natuurlijk ook Olifanten, Neushoorns en Buffels spotten. De vogelwereld van Kenia is ook zeer rijk.

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in Kenia

Gedurende een rondreis met kinderen in Kenia hoef je je eigenlijk niet druk te maken over de veiligheid. De bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam. Ga je met je rondreis met kinderen naar Nairobi, dan is enige voorzichtigheid wel aan te raden. Nairobi is namelijk een grote stad en daar lopen nou eenmaal ook dieven rond.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Kenia

Kenia heeft tal van plaatsen en parken die bijzonder de moeite waard zijn en die een goed beeld geven van dit prachtige land.

 

1: Masai Mara park


Wanneer je het over Kenia hebt, dan heb je het ook over de Masai. Deze bijzondere stam met felgekleurde kleren, lange speren en bijzondere dansen staat symbool voor het traditionele Kenia. Het Masai Mara Park loopt over in de wereldberoemde Serengeti in Tanzania. In dit park trekken jaarlijks miljoenen dieren achter het water aan. Het is de perfecte plaats om op safari in Kenia te gaan.

 

2: Victoriameer

Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika en ligt tussen Tanzania, Oeganda en Kenia in. Het meer is ongeveer net zo groot als Ierland en bevat vele grote en minder grote eilanden. Het Victoriameer is rijk aan vis. Zo vind je hier liefst 2500 soorten vissen. Ter vergelijking: in Europa vind je maar iets meer dan 200 soorten. Door het uitzetten van de roofvis de Nijlbaars is het aantal vissoorten wel teruggelopen. In het meer vind je ook erg veel nijlpaarden.

 

3: Mount Kenya National Park

Rondom de grootste berg van Kenia vind je een mooi wildpark. Terwijl je hier op zoek gaat naar wild, kan je de met sneeuw bedekte top van de berg zien. In het park kan je onder andere Olifanten, Luipaarden en veel verschillende antilopes zien.

 

4: Lake Nahuru National Park

Dit is na het Victoriameer het bekendste meer van Kenia, mede door de grote hoeveelheid flamingo’s. Ook kan je hier neushoorns, giraffes en buffels tegenkomen tijdens je rondreis met kinderen.

 

5: Nairobi

Wanneer je de film Out of Africa wel eens hebt gezien, dan ken je de naam Karen Blixen wel. In nairobi kan je onder andere haar huis bezoeken, maar bijvoorbeeld ook het National Museum.

 

6: Mombasa en de kust

Aan de kust van Kenia vind je de oude handelstad Mombasa. Deze stad heeft een tijd onder Portugese invloed gestaan en dat zie je nog steeds terug. Bijvoorbeeld in het oude fort. In de nabijheid van Mombasa kan je perfect naar het strand gaan. Er liggen hier mooie hotels en fantastische stranden.

 

7: Koffie/theeplantages

Op diverse plekken in Kenya kan je koffieplantages bezoeken. Dit is een leuke wijze om er achter te komen hoe de koffie op je koffietafel thuis komt.