Rondreis Amerika met kinderen

Rondreis Amerika met kinderen

Voor veel mensen is de jaarlijkse zomervakantie een belangrijk moment om met het gehele gezin even lekker te ontspannen. Het maken van een vakantie met kinderen is voor iedereen een leuke gebeurtenis en wordt dan ook door veel gezinnen gedaan. De belangrijkste vraag die je hier dan bij stelt als ouders zijnde is: waar gaan we dit jaar naar toe op vakantie?
Rondreis Amerika met kinderenEen van de bestemmingen die hoog op het verlanglijstje van veel gezinnen staat is de Verenigde Staten.

 

Dit is het land van de onbegrenste mogelijkheden, de indrukwekkende natuur en van bigger and better. Wanneer je op vakantie met kinderen naar de Verenigde Staten wilt, dan kan je dat op verschillende manieren doen. Je kan een individuele rondreis Amerika met kinderen zelf regelen, of je kan er voor kiezen om een rondreis met kinderen in georganiseerd verband te doen. Voor beide opties valt iets te zeggen.

 

Bekijk op deze pagina alle rondreizen met kinderen naar de Verenigde Staten.

Wanneer je een rondreis Amerika met kinderen zelf regelt ben je helemaal vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Bovendien ben je waarschijnlijk iets goedkoper uit dan wanneer je een groepsreis met kinderen boekt. Een georganiseerde vakantie Amerika met kinderen boeken is echter erg gemakkelijk. Je hebt zelf eigenlijk geen omkijken naar de rondreis met kinderen omdat alles voor je geregeld wordt. Bovendien is de kans erg groot dat jouw kinderen tijdens de groepsreis leeftijdsgenootjes treffen, waarmee ze zich gedurende de vakantie uitstekend kunnen vermaken.

Een rondreis met kinderen maken in de Verenigde Staten geeft je een mooie gelegenheid om de kinderen kennis te laten maken met een van de indrukwekkendste landen van Noord Amerika. De prachtige en indrukwekkende natuur, wilde dieren en vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat jullie de ervaring van je leven tegemoet gaan. Op deze pagina vind je dan ook alle informatie over verre reizen met kinderen naar Verenigde Staten. Je vindt hier de geschiedenis en algemene informatie over Verenigde Staten, maar ook informatie over het aanbod van rondreizen met kinderen.

 

Rondreis kinderen: algemene informatie over Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika bestaan uit 50 staten, waarvan er twee (Hawai en Alaska) gescheiden liggen van de andere staten. De VS bezitten eveneens enkele eilandgroepen, zoals de Amerikaanse Maagdeneilanden, Amerikaans Samoa en Guam. De buurlanden van de Verenigde Staten zijn Canada en Mexico. De Verenigde Staten zijn na Rusland en Canada het derde grootste land ter wereld en qua bevolking eveneens (na India en China).

 

De hoofdstad van de VS is Washington, maar de grootste stad is New York. Andere grote steden zijn Los Angeles, Houston en Chicago. In de Verenigde Staten wonen bijna 309 miljoen mensen, waarvan het merendeel in grote steden. Liefst 65% van de bevolking komt oorspronkelijk uit Europa en is vanaf de 17e eeuw naar Amerika geëmigreerd. De grootste minderheidsgroep zijn de Latino’s (Mexicanen, Cubanen en Puerto Ricanen) die ruim 15% van de bevolking omvatten. De Afrikaans-Amerikaanse bevolkingsgroep bevat ongeveer 12,4% van de bevolking en de Aziatische minderheid 4,5%.

 

De verschillen in inkomens zijn groot in de VS. Zwarte en Latino gezinnen verdienen gemiddeld ongeveer twee keer zo weinig dan de Aziatische of blanke bevolkingsgroepen. De Amerikaanse economie draait voor een groot deel op de delving van natuurlijke hulpbronnen als kolen, aardolie, goud, koper, uranium en aardgas. Vanwege het grote oppervlak speelt ook de landbouw van oorsprong al een belangrijke rol. De VS produceert en exporteert motorvoertuigen, vliegtuigen en electronische apparatuur.

 

De cultuur van de Verenigde Staten is erg divers, maar lijkt desondanks op de Europese. Veel Amerikaanse tradities stammen af van oorspronkelijk Europese tradities. Amerika staat natuurlijk bekend om zijn fastfoodsrestaurants, filmindustrie en popmuziek. Opvallend is dat typisch Amerikaanse sporten als football, basketbal en honkbal eigenlijk niet in Europa aanslaan.

Rondreizen VS met kinderen

  • Ontdek de westkust van Amerika. Met de tram in San Francisco, zwarte beren in Yosemite en op bezoek bij echte Navajo indianen.
  • Niet naar het wilde westen, maar naar het bijzondere zuiden van Amerika? Bekijk dan deze individuele gezinsreis naar Florida.
  • Prachtige, maar best wel intensieve familiereis door Utah, Nevada, Arizona en Californie. Maak mooie wandelingen, slaap in tenten en op een ranch en ontdek bijvoorbeeld de Grand Canyon
  • Het wilde westen van Amerika. Cowboys, Indianen en beren. Maar zeker ook bijzonderen steden, zoals San Francisco en Las Vegas.
  • Fietsen door Los Angeles, met een jeep door Monument Valley en wellicht ga jij wel met een helicopter over de Grand Canyon... Wat een reis of niet?
  • Met de camper in 23 dagen door Utah. Ontdek op je eigen tempo het mooie westen van de Verenigde Staten tijdens deze familiereis
  • Bekijk alle rondreizen Amerika met kinderen op deze pagina.

 

Rondreis kinderen: geschiedenis van Verenigde Staten

De geschiedenis van de Verenigde Staten is eigenlijk pas echt gedocumenteerd vanaf de komst van de Spanjaarden. De Indianen, die de oorspronkelijke bewoners van de VS zijn, stammen af van migranten die over de Beringstraat vanuit Rusland naar Amerika zijn getrokken. Voor de komst van de Europeanen leefden in de Verenigde Staten ongeveer 500.000 mensen.
Deze Indiaanse stammen waren verspreid over Amerika en ontwikkelden zich in een verschillend tempo. De leefwijzen van deze stammen verschilden behoorlijk. Sommigen leefden van de landbouw, anderen van de jacht.

Ook de taal was niet uniform. Er waren meer dan 600 verschillende talen. In het zuid-westen van de Verenigde Staten zijn er Indiaanse stammen geweest die zich behoorlijk ver ontwikkeld hebben, al was dit niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Azteken in Mexico.

 

De eerste Europeanen die de Verenigde Staten bereikten waren Spanjaarden gevestigd in Mexico. De Verenigde Staten waren op dat moment grote gebieden met wouden, prairies en woestijnen. De Spanjaard de Soto verkende in 1539 de staat Florida en werd twee jaar laten door de lokale bevolking verslagen. Hiermee kwam de inmenging van de Europeanen voorlopig even tot een stop, maar liet men wel een cadeau achter: het paard.

 

In 1607 waren het de Britten die de eerste nederzettingen stichtten in de staat Virginia. In ruim 100 jaar ontwikkelden de Engelsen de oostkust en breidden ze zich uit over dertien kolonien, waarvan Georgia in 1733 als laatste opgezet werd. Ook de Fransen en Spanjaarden kolonialiseerden in die periode delen van de Verenigde Staten. De Fransen in Louisiana en Quebec en de Spanjaarden in Florida en het zuid-westen van de VS. In deze periode werden door alle Europese mogendheden hard ingegrepen tegen de Indianen, waarbij veel stammen verdreven werden. In de zuidelijke provincies van de VS werd een economie opgezet die dreef op de slavenhandel en de productie van tabak.

 

Wereldwijd streden de grote koloniale mogendheden (Engeland, Frankrijk en Spanje) om de overheersing van de wereld. Zo werd er uiteraard ook fel strijd gevoerd om Noord-Amerika. Met name Engeland en Frankrijk bonden meermaals de strijd aan, met uiteindelijk als resultaat dat de Fransen alle kolonies in Noord-Amerika verloor.

De Engels kolonisten hadden geen grote concurrenten meer en begonnen zich langzaam af te zetten tegen de Kroon in Engeland. Deze probeerde haar greep op de kolonisten te verstevigen door het stationeren van een permanent leger. De Amerikaanse kolonisten moesten middels belastingen meebetalen aan de militaire kosten. Langzaam nam het verzet tegen de Engelsen toe en groeide een Amerikaans zelfbewustzijn.

 

In 1775 ontstond een conflict omtrent de opgelegde belastingen (suikerbelasting, theebelasting, postzegelbelasting) en kwamen de kolonisten in opstand in Boston. Er werd hard ingegrepen, maar de kolonisten bleven zich verzetten en gooiden de Engelse thee in de haven (the Boston tea party). In april van datzelfde jaar barstte de bom en vonden veldslagen tegen de kolonisten plaats en begon de strijd om onafhankelijkheid.


Onder leiding van opperbevelhebber George Washington en met medewerking van Thomas Jefferson, Benjamin Franklin en John Adams wordt de onafhankelijkheidsverklaring opgesteld en is de oprichting van de Verenigde Staten een feit. Nederland was het eerste land ter wereld dat de Verenigde Staten erkende.

De strijd tegen de Engelsen woedde voort en langzaam gingen ook Frankrijk en Spanje de kolonisten steunen en ook de Nederlanders deden mee. In 1781 eindigde de strijd om onafhankelijkheid gaven de Engelsen zich over. In 1783 werd de vrede getekend. De samenhang tussen de 13 staten was beperkt. Iedereen wilde andere machtsverhoudingen tussen de Unie en de individuele staten. Ondertussen werd nog steeds met Engeland gekibbeld en in 1812 werd de laatste Engelse aanwezigheid beëindigd. De VS kochten Louisiana van de Fransen en verkregen daarmee de controle over de Mississippi waarover de onontdekte binnenlanden van de VS geëxploreerd konden worden.

In 1821 werd Florida gekocht van de Spanjaarden en daarmee het grondgebied verder uitgebreid. Ondertussen was er in de binnenlanden een volksverhuizing op gang gekomen. Dit kwam mede door de grote hoeveelheid kolonisten uit Europese landen zoals Engeland, Ierland, Duitsland en Nederland die hun geluk gingen zoeken. De staat Texas vocht zich in de jaren 30 vrij van de Mexicanen en werd on 1845 op eigen verzocht opgenomen in de Verenigde Staten. Hierover ontstonden wel conflicten met Mexico in 1846.

Er brak een oorlog uit die uiteindelijk door de Amerikanen werd gewonnen. Men verkreeg bij het tekenen van de vrede grote delen van het Mexicaans grondgebied, onder andere de staat Californie en de latere staten New Mexico, Arizona en Nevada. Kort hierop werd er goud gevonden in Californie en brak er een goudkoorts uit. Grote groepen mensen trokken naar het westen en stampten in een kwestie van dagen grote steden uit de grond. De stad San Francisco is hier een voorbeeld van. Parallel hieraan werden met Mexico de landsgrenzen afgesproken en datzelfde vond plaats omtrent de landsgrenzen met Canada.

 

Binnen de Verenigde Staten brak in 1849 onenigheid uit tussen de noordelijke en de zuidelijke staten. De zuidelijke economie draaide op de slavenarbeid, de noordelijke staten op die van de arbeider. Men wilde de slavenarbeid afschaffen en dit stuitte tegen de borst van de zuidelijke staten. Er werd in 1850 een compromis gesloten, waarbij elke staat zelf mocht beslissen of men de slavernij zouden toestaan. Dit compromis werd echter uiteindelijk ongrondwettig verklaard. In 1856 werd de republikeinse partij opgericht. Zij keerden zich tegen de slavernij.
In 1860 kwam de Republikein Abraham Lincoln aan de macht als president. De zuidelijke staten waren het hier niet mee eens, scheidden zich af van de Verenigde Staten en richtten de Confederate Staten of America op.

 

De spanningen liepen hoog op en in 1861 brak de Amerikaanse Burgeroorlog uit. Deze oorlog was uitermate bloedig en duurde 4 jaar. Aanvankelijk hadden de Confederate staten het voordeel door de kracht van haar leger, maar uiteindelijk gaf het economische voordeel van de Noordelijke staten de doorslag. Nadat de oorlog in 1865 eindigde werd de slavernij definitief afgeschaft. Het zuiden had hier veel van te lijden en het duurde tot ruim na WO2 voordat de economie in het zuiden uit het slop kwam. Na de burgeroorlog werden de zuidelijke staten weer toegelaten tot de Unie. Ondertussen was de Verenigde Staten hard bezig om zichzelf als wereldmacht op de kaart te zetten. Dit kwam mede door de industriële ontwikkeling en de grote groei immigranten.

 

Na de burgenoorlog kwamen deze kolonisten voornamelijk uit Rusland, Polen, Griekenland en Italie. Vanaf 1890 tot 1924 kwamen er meer dan 15 miljoen immigranten naar de Verenigde Staten. Door de verbinding tussen oost en west via een spoorlijn werd het ruige en wilde gebied tussen oost en west ook toegankelijker. Dit leidde echter ook tot de ondergang van de Indiaanse bevolking die hun belangrijkste vorm van voedsel, de bizon, vrijwel uitgestorven zag raken.

 

Eind 19e eeuw werd de VS een wereldmacht met bezittingen in de Grote Oceaan en op Cuba. In WO1 speelden de Amerikanen een belangrijke rol op militair vlak. Tussen WO1 en WO2 kwam Amerika echter in een grote depressie terecht. Er was een beurscrash en vele mensen raakten werkloos. De VS waren erg naar binnen gericht en bemoeiden zich aanvankelijk niet met WO2, totdat ze in Pearl Harbor werden aangevallen door de Japanners. De Amerikanen bemoeiden zich actief met de strijd in zowel Europa als in Azië. De oorlog duurde 4 jaar voor de Amerikanen en eindigde met de atoombommen die op Hiroshima en Nagasaki gegooid werden.

 

Na WO2 ontstond een wapenwedloop tussen het communistische Rusland en het kapitalistische Amerika. Tevens waren beide partijen bezig met een strijd om als eerste de ruimte in te kunnen. Bijna leidde dit tot WO3 toen de Russen raketten plaatsten op Cuba. Tevens ontstonden op andere plekken brandhaarden waar beide partijen zich mee bemoeiden. De oorlogen in Korea en Vietnam waren hier goede voorbeelden van. De Amerikaanse samenleving raakte verscheurd door deze oorlogen en men was uiteindelijk genoodzaakt de strijd in Vietnam te staken.

De economische situatie van de VS werd er niet beter op in de jaren 70. Het duurde tot de aanstelling van de acteur Ronald Reagon voordat de VS haar zelfvertrouwen herwon en de economie een vogelvlucht nam. Na de val van de Sovjetunie waren de VS haar grootste tegenstanders kwijt, maar desondanks bemoeide men zich met de strijd in Irak en Afghanistan. De VS was een wereldmacht en zal zich blijven bemoeien met ontwikkelingen op het wereldtoneel.

 

Rondreis kinderen: klimaat van Verenigde Staten

Door de grootte van de Verenigde Staten is het moeilijk een eenduidige uitspraak te doen over het klimaat. Het klimaat is dermate gevarieerd, dat er diverse vormen te onderscheiden zijn. Zo kan je in Florida een tropisch savanneklimaat tegenkomen, op Hawai een tropisch regenwoudklimaat en in het noordelijke deel een continentaal klimaat. Helemaal in het noorden dalen de temperaturen in de winter ver onder 0, terwijl je in Westelijk Amerika het gehele jaar door lekkere temperaturen hebt.

 

Rondreis kinderen: Flora en fauna van Verenigde Staten

Het landschap van de VS is erg divers en dat zal je merken tijdens een rondreis met kinderen. Langs de Atlantische kust loopt een brede kustvlakte, in het midden lopen twee grote bergketens (de Appalachen en de Rocky Mountains) en heb je de grote lege vlaktes. Er is de Mississipidelta en het gebied langs de Grote Oceaan. Door de vele volksverhuizingen en ontginningen van het land is de oorspronkelijke vegetatie van de VS behoorlijk aangetast. Zo kwamen er vroegen op de grote vlakten enorme grassoorten.

Deze zijn echter voor een groot deel verdwenen. In delen van Amerika heb je omstandigheden die doen denken aan de woestijn, terwijl je in de Rocky Mountains echt dichte bossen tegenkomt. Vanzelfsprekend is het dierenrijk van de VS erg uitgebreid. Zo kan je in de Rocky Mountains beren, poema’s en talloze hertensoorten tegenkomen. In het uiterste noorden komen bijvoorbeeld ook IJsberen voor.

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in Verenigde Staten

Wanneer je op rondreis met kinderen door Amerika gaat, dan hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Uiteraard geldt wel dat de criminaliteit in grote steden hoger zal zijn dan in kleinere plaatsen. Let dus goed op je spullen.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Verenigde Staten

Wanneer je op rondreis met kinderen naar de Verenigde Staten wilt, dan zal je je moeten beseffen dat de Verenigde Staten dermate groot zijn dat je nooit alle bezienswaardigheden zal kunnen zien. Dit moet je ook niet proberen, want dan ga je minder genieten van dit prachtige land. Hieronder vind je een overzicht van een aantal bezienswaardigheden in de Verenigde Staten.

 

1: Grand Canyon


Dit Nationale Park is misschien wel de bekendste plek van de Verenigde Staten en is gelegen in de staat Arizona. Deze diepe steile kloof is uitgesleten door de Coloradorivier en wordt wel een van de grootste wereldwonderen genoemd.

 

2: Washington

Washington is de bakermat van de Verenigde Staten. Al eeuwenlang is dit de politieke en culturele hoofdstad van de Verenigde Staten. Bekende bezienswaardigheden als het Witte Huis, de Obelisk, het American Museum of Natural History en het Lincoln memorial moet je echt zien.

 

3: New York


Dit is de grootste stad van de Verenigde Staten en is zo indrukwekkend en groots dat je eigenlijk alleen al een week moet uitrekken om deze stad te leren ontdekken. Bekende bezienswaardigheden zijn uiteraard Central Park, Manhattan, Brooklyn, Times Square, het Vrijheidsbeeld en de plek waar de Twin Towers stonden. New York moet je echt meemaken!

 

4: Yosemite National Park

Op ongeveer 250 kilometer rijden van San Francisco vind je het Yosemite National Park. Het park ligt in de ruige Sierra Nevada en staat bekend om de hoge watervallen, de gigantische bomen, prachtige velden en wilde rivieren.

 

5: Mount Rushmore


Eigenlijk heeft iedereen deze bijzondere plek wel eens ergens gezien. De gezichten van 4 beroemde Amerikaanse Presidenten (Lincoln, Jefferson, Washinton en Roosevelt) zijn uitgehakt in de berg.

 

6: San Francisco

Misschien wel de mooiste stad van de Verenigde Staten met de meest relaxde sfeer die je in de VS zal tegenkomen. San Francisco heeft vele bezienswaardigheden zoals de Golden Gate Bridge, Fishermans Wharf (met zeehonden) en het beroemde eiland Alcatraz met de gevangenis waar de crimineel Al Capone opgesloten was. Uiteraard moet je op vakantie met kinderen niet vergeten een tochtje te maken over de werelberoemde trambaan.

 

7: Everglades

Dit natuurgebied in de staat Florida staat bekend om zijn onherbergzaamheid met prairies, mangrovebossen en heel veel water. Je kan hier snel verdwalen. Maak hier mooie tochten en geniet van de prachtige natuur en de wilde dieren.

 

8: Yellowstone National Park

In de staat Wyoming ligt het Yellowstone National Park. Dit is het park om mooie wandeltochten te maken door dit prachtige park. Je kan hier wandelen, kanoeen, raften, zwemmen en zelfs skieen in de wintermaanden

 

9: Los Angeles

Deze stad is een wereld op zich. De term bigger, better more beautiful komt hier helemaal tot zijn recht. Los Angeles is het hart van de Amerikaanse filmindustrie en bijzonder om een keer mee te maken. Veel mensen zijn naar deze stad gekomen om te werken in deze industrie, maar voor slechts enkelen is een halfafdruk op the walk of fame weggelegd.

 

10: Niagara Watervallen


Een van de grootste en meest indrukwekkende watervallen ter wereld vind je in Amerika en is vaak onderdeel van een rondreis met kinderen. De Niagara watervallen op de grens tussen de VS en Canada zijn een drukke toeristische attractie, maar als je er eenmaal bent begrijp je ook wel waarom. Het water stort zich over ruim 650 meter meer dan 50 meter naar beneden. Je kan de watervallen per kabelbaan, boot of vanaf de kant bekijken.

 

11: Rocky Mountains

De Rocky Mountains in de staat Colorado staan wereldwijd bekend als een van de mooiste natuurgebieden. Het park biedt tal val mogelijkheden voor het sportieve gezin. Je kan hier wandelen, klimmen, skieen, vissen, paardrijden en nog veel meer. De kans is zeer zeker aanwezig dat je wild gaat spotten.

 

12: New Orleans

Deze stad aan de Mississipi staat bekend om zijn culturele karakter. De beste jazzmuziek ter wereld zal je hier gegarandeerd vinden.