Tanzania en Zanzibar met de kids

Tanzania en Zanzibar met de kids

Verre reizen met kinderen maken is een bijzondere gebeurtenis in het leven van vader, moeder en kinderen. Een rondreis met kinderen ondernemen in Tanzania en Zanzibar is natuurlijk helemaal geweldig en spannend. Wanneer je al eens eerder zelf een rondreis met kinderen hebt gemaakt, dan zou je kunnen overwegen om de volgende keer zelf een rondreis met kinderen te organiseren.

Heb je echter nog nooit een verre reis met kinderen gemaakt, dan is het misschien verstandig om jouw rondreis met kinderen te boeken bij een gespecialiseerde reisorganisator. Verre reizen met kinderen maken zijn leuke ondernemingen waarbij je als gezin echt tot elkaar komt en samen een fantastisch programma doorloopt. Reisorganisaties die rondreizen met kinderen aanbieden, passen hun programma's speciaal aan voor de doelgroep, zodat er ten alle tijde ruimte is voor ontspanning, spelen en plezier.

Een van de mooiste rondreizen met kinderen die je kan maken is een verre reis met kinderen naar Tanzania en Zanzibar.

Op deze pagina vind je dan ook alle informatie over verre reizen met kinderen naar Tanzania en Zanzibar. Je vindt hier de geschiedenis en algemene informatie over Tanzania en Zanzibar. Op vakantie met kinderen naar Tanzania? Wij geven ook informatie over het aanbod van rondreizen met kinderen.

Populaire reizen met kinderen

  • In 21 dagen door Tanzania en Zanzibar met een speciale familiereis. Veilig, leuk en interessant
  • Met Sawadee reis je in 19 dagen door zowel Tanzania als Zanzibar. Zo bezoek je een koffieproject, een heuse stam en ga je ook op safari
  • Tijdens deze bijzondere rondreis gaan jullie als familie langs de vele bijzondere wildparken van Tanzania. Jullie sluiten af met een paar heerlijke dagen aan het strand

Rondreis kinderen: algemene informatie over Tanzania en Zanzibar

De republiek Tanzania ligt in het oosten van Afrika en is een ideale bestemming voor rondreizen met kinderen. Tot de republiek behoort ook het eiland Zanzibar. De bekendste stad van Tanzania is Dar Es Salaam, maar dit is niet de hoofdstad. Dit is namelijk Dodoma. Ook Zanzibar is een bekende (eiland) stad in Tanzania. Tanzania heeft een aantal buurlanden, namelijk Congo, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Mozambique, Malawi en Zambia.

Tanzania is ongeveer 26 keer zo groot als Nederland en dat maakt dat je tijdens je vakantie met kinderen niet in een paar dagen het hele land kan bekijken. In Tanzania wonen bijna 37 miljoen mensen, waarvan 45% Christen is, 35% Moslim een 20% een inheems geloof aanhangt. De belangrijkste taal die in Tanzania en Zanzibar gesproken wordt is Swahili. Men spreekt ook Engels en een aantal lokale talen.

 

Tanzania is een van de weinige landen ter wereld waar je nog echte lokale stammen kan tegenkomen. Sommige rondreizen met kinderen zullen deze stammen ook bezoeken. De grote Indiase populatie in Tanzania heeft ervoor gezorgd dat je veel lekkere Indiase maaltijden kan krijgen in Tanzania. Wil je wat meer traditionele maaltijden proeven tijdens je verre reis met kinderen? Dan kan je gekookte bananen, Matoke (maispap) of Nyama Choma (geroosterd vlees) proberen. In Tanzania betaal je met de Tanzaniaanse Shilling. Deze is ongeveer €0,44 waard.

 

Rondreis kinderen: geschiedenis van Tanzania en Zanzibar

Ongeveer twee miljoen jaar geleden werd Tanzania al bewoond.
Er zijn in de indrukwekkende Olduvaikloof namelijk resten gevonden van de Homo Erectus, een van de eerste mensachtigen. Niet voor niets wordt Afrika de geboorteplaats van de mensheid genoemd. Tanzania onderhield in de oudheid al contacten met de koninkrijken in Egypte en er kwam reeds vroeg handel op gang. Toen de Urewecultuur zich 2500 jaar geleden in de buurt van het Victoriameer vestigden, kwam de ontwikkeling van de lokale bevolking snel op gang.

 

De Urewe kenden namelijk ijzersmelttechnieken en leefden van landbouw en veeteelt. Vanaf de 4e eeuw kwam vanuit Oman handel met Tanzania op gang. De eilanden voor de kust van Tanzania, onder andere Zanzibar, werden bewoond en vanaf ongeveer 700 ontstonden nederzettingen. Vanuit het midden-oosten waren het de Perzen die contacten onderhielden met de lokale stammen. De eerste Europeanen arriveerden pas in het Oosten van Afrika, nadat de Portugezen de Kaap de Goede Hoop hadden omvaren. Vanaf 1505 waren het dezelfde Portugezen die een monopolie verkregen op alle handel in Oost-Afrika.

 

Tot aan de 19e eeuw waren het dan ook alleen de Portugezen die handel dreven met Oost-Afrika. Het tij keerde echter toen de Arabieren in 1828 de Portugezen versloegen. Op het eiland Zanzibar werd een van de paleizen van de sultan van Oman gebouwd. De Arabieren dreven niet alleen handel, maar waren vooral uit op slaven. Deze haalden ze uit de binnenlanden en scheepten men naar de Caraiben of verkochten ze om te werken op de kruidnagelplantages.

 

In 1890 werd Tanzania (toen nog Tanganyika genoemd), na onderhandelingen met lokale stamhoofden, een kolonie van Duitsland. Dit duurde tientallen jaren, al waren er wel zware protesten van de lokale bevolking. In 1907 sloegen de Duitsers een opstand zelfs hardhandig neer. In de Eerste Wereldoorlog was Tanzania, als onderdeel van Duitsland, betrokken bij deze oorlog. In tegenstelling tot vele andere kolonies werd Tanzania echter niet verover door geallieerden. Sterker nog: vanuit Tanzania werden zelfs uitvallen naar Kenia gedaan. Bij de vredesonderhandelingen aan het einde van WO1 werd Tanzania overgedragen aan de Britten.

Desondanks zijn er nog steeds veel oorspronkelijk Duitse inwoners in Tanzania. In 1961 werd Tanzania volledig onafhankelijk. Toen in buurland Oeganda een burgeroorlog uitbrak en dictator Idi Ami ook vanuit Tanzania uitvallen deed in zijn eigen land, greep Tanzania in. Samen met ant-Amin aanhangers werd de dictator verjaagd.

 

Rondreis kinderen: klimaat van Tanzania en Zanzibar

Tanzania ligt in de buurt van de evenaar. Normaal gesproken zou je dan verwachten dat het heel warm is, maar dat valt eigenlijk in Tanzania reuze mee. Overdag is het tussen de 25 en 30 graden en ’s nachts kan het afkoelen tot 10 graden. Van maart tot en met mei is het regentijd in Tanzania. Er kan dan zeer veel regenen in een korte tijd. Er is ook een korte regentijd in november.

 

Meteen na de regentijd is het geweldig om Tanzania te bezoeken voor een rondreis met kinderen. Veel bomen en bloemen staan dan in bloei en dit is een geweldig gezicht. Wel moet je er rekening mee houden dan de grassen dan ook hoger staan en de kans op het zien van wild veel kleiner is.

 

Rondreis kinderen: Flora en fauna van Tanzania

Een van de belangrijkste redenen om Tanzania te bezoeken voor een rondreis met kinderen is de uitgebreide dierenwereld.

In de Serengeti zie je enorme kuddes met Gnoes, Zebras en Antilopen. En waar deze beesten zijn, vind je uiteraard ook roofdieren als de leeuw, luipaard, hyena en cheetah. Tel daar de grote hoeveelheden Olifanten, Neushoorns en Buffels bij op en je weet dat je een fantastische verre reis met kinderen zal meemaken. Ook de natuur in Tanzania is meer dan de moeite waard. Er zijn mangrovebossen langs de kust, grote wouden met indrukwekkende bomen. Hele savannegebieden zoals de Serengeti. In het nooroosten en zuiden zijn er daarnaast ook nog regenwouden.

Rondreis met kinderen: veiligheid in Tanzania en Zanzibar

Tanzania en Zanzibar zijn bijzonder veilig om met de kinderen op rondreis te gaan. Wel moet je er goed op letten dat je niet zonder toestemming van de gids je auto uitstapt in een wildpark. In een wildpark ben jij immers de prooi, dus pas op! In Tanzania komt Malaria voor, dus je zal zeer waarschijnlijk hiervoor tabletten moeten nemen. Daarnaast is het aan te raden om een DTP prik te nemen.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Tanzania en Zanzibar

Ga je op rondreis met kinderen in Tanzania? Dan zijn er diverse dingen die meer dan de moeite van het bezichtigen waard zijn. Hieronder vind je een overzicht van bijzondere bestemmingen tijdens een rondreis met kinderen in Tanzania en Zanzibar.

1: Serengeti

Misschien wel het bekendste wildpark ter wereld. Eigenlijk is het niet eens een park, maar gewoon een gigantisch natuurgebied van bijna 15000 vierkante kilometer. Wie kent niet de natuurdocumentaires van de televisie die in de Serengeti zijn opgenomen? Helaas is het zo dat blanke jagers in de 19e eeuw een grote slachting onder het grote wild hebben aangericht, maar dankzij goed wildbeheer en aangepaste standaarden is het wildpeil weer goed. Op de Serengeti leven miljoenen dieren, altijd op zoek naar water en gras, maar op de uitkijk voor hun vijanden die in de grassen op de loer liggen. In de Serengeti kan je op rondreis met kinderen je dagen, zelfs weken vermaken.

 

2: Ngorongoro krater


In de krater van de Ngorongoro vulkaan die al 250000 jaar is uitgedoofd kan je afdalen. Deze krater is 20 kilometer breed en 600 meter hoog. In en om de krater zie je talloze dieren, zoals leeuwen, olifanten, flamingo’s en zebras.

 

3: Zanzibar

Het voormalige slaveneiland Zanzibar heeft prachtige stranden met palmbomen, specerijenplantages en een prachtige onderwaterwereld.
Iedere rondreis met kinderen in Tanzania zou ook Zanzibar moeten aandoen. Ook het stadje Zanzibar is erg fraai. Kleine straatjes, mooie huizen met bijzondere deuren en talloze winkeltjes maken deze stad een genot om te zijn. Bezoek ook het paleis van de Sultan.

 

 

4: Kilimanjaro


Een van de meest bekende plekken in Tanzania is de berg Kilimanjaro. Met 5895 meter is dit de hoogste berg van Afrika en kan beklommen worden door toeristen. Ben je 12 jaar of ouder dan kan je hier aan op. Je moet je echt wel goed voorbereiden op een pittige klim, waarbij je warme kleding en een slaapzak mee moet nemen. In het regenwoud dat om de berg ligt vind je apen, buffels en antilopen.

 

5: Bezoek aan de Masai

Tijdens een bezoek aan Tanzania kan je misschien wel een van de meest traditionele stammen ter wereld zien. Wanneer je op rondreis met kinderen de mogelijkheid hebt om bij de Masai langs te gaan, dan moet je dat zeker doen. Deze lange mensen in kleurrijke gewaden en lange speren kunnen bijzonder hoog springen tijdens hun traditionele dansen.

 

 

6: Dar Es Salaam

De grootste stad van Tanzania is Dar Es Salaam. Deze stad was ooit een kleine vissershaven en is uitgegroeid tot een forse stad met 1,5 miljoen inwoners. Deze stad is in tegenstelling tot andere grote steden behoorlijk relaxed. De verschillende etnische afkomsten leven hier in harmonie met elkaar. In Dar Es Salaam vind je mooie winkelstraten, een National Museum met fraaie archeologische collecties, koloniale gebouwen en luxe strandhotels. Oyster Bay heeft mooie stranden.

 

7: Selous Wildreservaat

Dit gigantische wildpark is een van de grootsten ter wereld. De geruchten zijn dat je hier de grootste concentraties leeuwen, buffels, olifanten, krokodillen en wilde honden vindt. Door het park loopt de grote Rufiji rivier.