Rondreis kinderen Egypte

Rondreis kinderen: Egypte

Egypte is een van de meest bijzondere landen van Afrika. De mystiek druipt er vanaf. Het land van de farao’s, de piramides, van de Sinai woestijn en van de Rode zee, waar zon, zee en strand op de kids wachten.

Maak een snorkeltrip, bezoek de piramide van Cheops en ga op de rug van een kameel de woestijn in terwijl je blijft eten bij de bedoeinen. Je zult genieten van de rondreis met kinderen in Egypte. 

 

 

 

Rondreis met kinderen: algemene informatie over Egypte

Een verre reis met kinderen maken is een heel avontuur. Veel verre reizen met kinderen brengen je naar de andere kant van de wereld. Wat dat betreft is Egypte een alternatief voor een rondreis met kinderen dat veel dichterbij ligt. Je vliegt namelijk al in 4 tot 5 uur naar dit prachtige land. Egypte ligt aan de Middelandse zee en heeft als buurlanden Israel, Soedan en Libie.

 

Egypte heeft ruim 83 miljoen inwoners, waarvan het grootste deel in het vruchtbare gebied langs de Nijl wonen. De grootste stad van Egypte is Cairo met bijna 8 miljoen inwoners, maar ook Alexandrie heeft een flink aantal (3,3 mln) inwoners. In Egypte wordt Arabisch gesproken, maar ook spreken veel inwoners Engels of Frans. De belangrijkste bron van inkomsten is land- en tuinbouw, maar ook is olie- en gaswinning zeer belangrijk.

Populaire reizen met kinderen

  • Ideale rondreis voor de voor- en najaarvakanties naar het land van faraos en piramides.
  • Mooie 9 daagse reis voor ouder en kinderen in het land van de Farao's
  • Op zoek naar meer geschikte reizen met kinderen in Egypte? Kijk dan hier verder

Rondreis met kinderen: geschiedenis van Egypte

De geschiedenis van Egypte is dermate oud en indrukwekkend dat we er wel een boek over zouden kunnen vullen. Omdat deze informatie zo uitgebreid is, zullen we ons beperken tot een deel van de informatie. De rivier de Nijla is sterk verbonden met de opkomst van het Egyptische rijk. De overstromingen van deze rivier zorgden voor vruchtbare grond waarop de bewoners van Egypte hun land konden verbouwen.

 

Hieruit kwamen vele koninkrijken, waarvan die van Koning Menes in 3200 voor Christus een van de eersten was. De diverse dynastieën (ook wel Oud-Egypte genoemd) regeerden ruim 3000 jaar over het land, alvorens in 341 voor Christus verslagen te worden door de Perzen.
Gedurende deze periode was een koning (farao) genoemd aan de macht. De bekendste farao’s zijn Toetanchamon en Cleopatra.

 

Het was heel gebruikelijk om al tijdens het leven van de farao een grafmonument te bouwen. Vaak werd dit gedaan in de vorm van een piramide. Het oude Egypte is een van de vroegste beschavingen ter wereld en heeft haar sporen in Egypte achtergelaten. Bouwwerken als de Sfinx en Piramiden van Gizeh herinneren ons nog aan deze bijzondere tijd.

 

Rondom de plaats Luxor zijn vele opgravingen en bezienswaardigheden waar je met een gerust hart tijdens een rondreis met kinderen een stop kan maken. In de zevende eeuw waren het de Arabieren die de islam als godsdienst introduceerden. In de middeleeuwen stonden de Egyptenaren onder invloed van het Ottomaanse Rijk totdat in 1798 de Fransen onder Napoleon het land veroverden.

 

De Britten veroverden het land weer terug en was tot eind 19e eeuw zeer belangrijk als financiële steun voor Egypte. Na de eerste wereldoorlog werd Egypte op papier onafhankelijk van Engeland, al hield men wel een stevige vinger in de pap. Egypte speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog, toen de Duitsers de eerste grote nederlaag te verwerken kreeg.

Na de Tweede Wereldoorlog was Egypte nog enige tijd een koninkrijk, alvorens er een staatsgreep gepleegd werd en een president benoemd werd. In 1967 was Egypte middelpunt van de wereld toen er een oorlog met Israel ontstond. Deze duurde welgeteld 6 dagen. In 1973 was er wederom onenigheid tussen Egypte en Israel, maar in 1978 werd de vrede getekend. Sinds 1981 was dictator Moebarak aan de macht, maar hij werd in 2011 afgezet.

 

Rondreis kinderen: klimaat en natuur van Egypte

Een groot deel van Egypte bestaat uit woestijnen. De Sahara en de Sinai woestijn bedekken een groot deel van het land. In Egypte is het vrijwel het hele jaar lekker warm en in de zomers zelfs zeer heet. Wanneer je Egypte in december bezoekt, ligt de temperatuur nog rond de 25 graden, terwijl deze in de zomer ver boven de 40 graden kan stijgen.

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in Egypte

Egypte is het laatste jaar behoorlijk in het nieuws geweest vanwege de opstand tegen de regering van president Mubarak. Een tijdje werd het afgeraden voor toeristen om Egypte te bezoeken, omdat je het risico zou kunnen lopen om in de ongeregeldheden terecht te komen. Inmiddels is het echter weer helemaal veilig om een rondreis met kinderen naar Egypte te maken.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Egypte

Het aantal bezienswaardigheden in Egypte is immens. Met name in de omgeving van Luxor struikel je bijna over de mooie gebouwen, piramides en bijzonderheden. Egypte heeft echter meer.

 

1: Gizeh en omgeving

In de omgeving van Gizeh staan de bekendste bouwwerken van Egypte.
De wereldberoemde sfinx, de piramide van Cheops en ook de piramide van Chefren. Deze omgeving zal zeer tot jouw verbeelding spreken, om over die van je kinderen nog maar te zwijgen.

 

 

2: Cairo

Cairo is een echte wereldstad en voor wie hier voor het eerst komt, misschien wel wat chaotisch. Het verkeer raast voorbij. Voor wie verder kijkt zal merken dat Cairo veel te bieden heeft. Het oude hart van Cairo is tot werelderfgoed verklaard. Je kan bijvoorbeeld de Khan El-Khalili bazaar, de Cairo tower of de Citadel bezoeken.

 

3: Aswan

Dit is een van de zuidelijkste steden van Egypte. De stad is heel relaxed en de moeite van een bezoek waard. De bazaar is een leuke plek om wat van de plaatselijke cultuur op te snuiven. In het nabijgelegen Kom Ombo kan je de tempel voor de krokodillengod bezoeken. Een andere aanrader is de tempel bij Edfu. Deze gigantische tempel is gewijd aan de god Horus.

 

4: Luxor

Rameses at Luxor Temple, son of Seti I

Luxor was vroeger een grote stad die erg belangrijk was voor de Egyptenaren. In de stad vond je talloze tempels. In Luxor heb je vele bezienswaardigheden, zoals het tempelcomplex van Karnak, de Vallei der Koningen met talloze graven. De tempels van Ramses 2 en Medinet Habu zijn zeer bijzonder een een bezoek op een rondreis met kinderen zeker waard.

 

 

 

 

5: Zwemmen en snorkelen aan de Rode Zee

De Rode zee is een bijzonder populaire toeristische bestemming. En niet ten onrechte. Het water is er altijd lekker, de stranden zijn mooi en als je wilt snorkelen dan sta je versteld van het onderwaterleven. Je kinderen zullen zich enorm vermaken aan de Rode Zee.

 

 

6: Zeilen op de Nijl

In de buurt van Axwan en Luxor kan je mooie boottochten maken. Terwijl je op rondreis met kinderen bent is het natuurlijk superleuk om Egypte van een hele andere kant te zien en met een traditionele felucca over de Nijl te varen.

 

7: Op een kameel de woestijn in

Op veel plaatsen langs de Sinai woestijn heb je de mogelijkheid om een excursie te maken in de woestijn. Samen met de kids kan je op de rug van een kameel de woestijn te ontdekken en te eten bij bedoeinen.