Laos met kinderen

Naar Laos met kinderen op vakantie

Voor veel families is het houden van een gezinsvakantie het leukste dat er is. Een vakantie met kinderen naar Frankrijk of Zeeland is heel gebruikelijk, maar wat ongewoner is het om verre reizen met kinderen te maken. Het ondernemen van een rondreis met kinderen wint echter in populariteit. Dit komt zeker omdat er tegenwoordig goede reisorganisaties zijn die zich specialiseren in rondreizen met kinderen. Een rondreis met kinderen bij een pixabaydergelijke organisatie boeken is dan ook vaak een veilige keuze. Dit omdat zijn hun rondreizen aanpassen op de groepssamenstelling en buitengewoon geschikt maken voor gezinnen met kinderen. Zo is er vaak meer tijd en aandacht voor de kinderen, is er meer tijd om te spelen en stopt men ook bij interessante dingen voor kinderen. Een rondreis met kinderen maken is een bijzondere belevenis voor het hele gezin en moet dan ook goed geregeld zijn.

Op deze website vind je veel informatie over het maken van verre reizen met kinderen.  Deze pagina in het bijzonder gaat over het prachtige land Laos. Wanneer je een rondreis met kinderen in Laos wilt maken, dan vind je hier alle informatie die je nodig hebt over het land, maar eveneens een overzicht van beschikbare rondreizen met kinderen.

Laos rondreizen met kinderen

  • Een spannende en avontuurlijke vakantie beleven? Ga dan naar Laos met de kinderen. Je zal er geen spijt van krijgen
  • Op zoek naar andere bijzondere reizen in Azie? Kijk dan eens naar dit overzicht van familie rondreizen

Rondreis kinderen: algemene informatie over Laos

De Democratische Volksrepubliek Laos ligt in Azie en heeft als buurlanden Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand. In Laos wonen ongeveer 6,8 miljoen mensen, waarvan ongeveer 60% Boeddhist is. met minderen nar LaosOp veel plekken zie je ook regelmatig de in oranje gestoken monikken. De inwoners van Laos worden Laotianen genoemd. In Laos spreekt men Lao, dit lijkt op het Thais. Laos is ongeveer 6 keer zo groot als Nederland en heeft als enige land in Zuid-Oost Azie geen kustlijn. De belangrijkste rivier van Laos is de Mekong. Laos is een bergachtig land met een paar vlakkere gebieden. Wanneer je op individuele rondreis met kinderen naar Laos gaat, dan moet je er rekening mee houden dat het wegen en transportnet niet goed is.Vervoer is vaak lokaal geregeld via pick-up trucks met bankjes erin. Dit komt in het naastgelegen Thailand ook veel voor. Ook gaat veel transport over rivieren zoals de al eerder genoemde Mekong.

Rondreis kinderen: geschiedenis van Laos

Laos is een land dat nog niet erg oud is.
In de 14e eeuw werd het Rijk der Miljoenen Olifanten (Lan Xang) gesticht. Dit koninkrijk bestond tot in de 18e eeuw en viel toen uiteen in drie afzonderlijke koninkrijken: Luang Prabang, Vientiane en Champassak. Deze koninkrijken waren niet bijzonder sterk en stonden dan ook vaak bloot aan aanvallen uit machtige rijken in Birma, Thailand en Vietnam. Eind 19e eeuw werd Laos veroverd door Frankrijk en als protectoraat opgenomen in de Franse Unie van Indochina. Net als het nabijgelegen Vietnam is Laos dus lange tijd in Frans eigendom geweest. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak werd dit deel van Azie door de Japanners veroverd en kwam men dus onder het Keizerrijk Japan te vallen. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg Frankrijk het land weer in haar bezit. In 1946 brak de Eerste Indochinese Oorlog uitbrak tussen Frankrijk en de Vietminh. Deze oorlog speelde zich met name vanaf 1949 in Vietnam af, maar ook Cambodja en Laos werden geraakt door deze strijd. De Fransen werden ondersteund door de Amerikanen, terwijl het communistische Rusland wapens leverden aan de Vietminh. In 1954 werd de oorlog beeindigd en kreeg Laos haar onafhankelijkheid terug. Vietnam werd opgedeeld in twee delen: Noord en Zuid Vietnam. In 1959 ontstond hier de Vietnamoorlog. In Laos kregen die prinsen de macht, maar in 1960 kwam hier een staatsgreep door het leger, onder leiding van een communistische officier. Er onstond een tegenoffensief door de oude machthebbers, ondersteund door de Verenigde Staten. Dit was het begin van de Tweede Indochinese Oorlog, die overvloeide in de Vietnamoorlog. Er werden in die periode boven Laos meer bommen gegooid dan op Japan en Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Na het einde van deze oorlog grepen de communisten de macht en riepen in 1975 de Democratische Volksrepubliek Laos uit. Sinds 1991 spelen er hervormingen in Laos en onstaat er economische groei.

Rondreis kinderen: klimaat van Laos

Laos is een land met een typisch tropisch klimaat. Het is hier overdag vaak 30 graden en ’s nachts wat kouder, maar nog steeds warm. In Laos zijn er drie seizoenen te onderscheiden: het hete seizoen van maart tot mei, waarin de temperaturen tot 40 graden kunnen oplopen. Het regenseizoen is van mei tot oktober en voelt vaak warm en klam aan. De regen valt meestal in een korte periode aan het einde van de middag. Het droge seizoen loopt van november tot februari en is een heerlijke tijd om een rondreis met kinderen te maken. De temperatuur is dan gemiddeld 25 graden en de wegen zijn meestal op zijn best.

Rondreis kinderen: Flora en fauna van Laos

Door de beperkte hoeveelheid inwoners van Laos zijn er nog steeds veel tropische bossen. Ongeveer de helft van Laos is nog steeds bedekt. Net als in veel andere landen ter wereld is ook in Laos de houtkap een groeiend probleem. Enerzijds is dit voor het hout, anderzijds omdat lokale bergstammen rijst willen verbouwen op de heuvels. In de vlakkere delen van Laos vind je veel rijstvelden. Het dierenrijk van Laos kent vele soorten. Ook dit komt mede door het lage aantal Laotianen. In Laos komen diersoorten voor die tot enkele tientallen jaren nog vrijwel onbekend waren, zoals de Quang Vu Buffel, de Sumatra Neushoorn, de Maleisische beer en een zoetwater dolfijnensoort. Natuurlijk komen er ook vele soorten bekende dieren voor zoals apen, civetkatten, zwarte beren en reptielen. In sommige gebieden komen nog steeds wilde olifanten voor en ook zijn er nog steeds luipaarden, tijgers en panters, al zijn deze laatste drie zeer zeldzaam. De rivieren in Laos zitten bomvol met vissen, zoals Meerval. Ook het vogelrijk is erg uitgebreid in Laos. Je zal gegarandeerd enkele mooie foto’s kunnen maken op rondreis met kinderen.

Rondreis met kinderen: veiligheid in Laos

Laos is een prima land om een rondreis met kinderen te maken. Maar zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld is het belangrijk om goed op de bagage te letten. Laat waardevolle spullen waar mogelijk in een kluisje op de hotelkamer achter.

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Laos

Niet alleen het dierenrijk of de prachtige natuur van Laos zijn zeer de moeite van een bezoek waard. Laos heeft ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden die je op rondreis kinderen prima kan bekijken.

1: Luang Prabang


Dit is de oude hoofdstad van het Koninkrijk Laos. Deze mooie en gezellige stad kan je prima ter voet verkennen. De Unesco heeft deze stad benoemd tot Werlderfgoed, mede vanwege de grote hoeveelheid oude tempels die nog steeds in gebruik zijn. Het voormalige Koninklijk paleis is de moeite van een bezoekje zeker waard, maar ook de nabijgelegen watervallen van Kuang Si zijn een geweldige stopplek. Wanneer je op rondreis met kinderen bent zullen zij hier zeker even in het heldere water springen.

 

2: Bergdorpen in het noorden

Het noorden van Laos kent, met name in de omgeving van Luang Namtha een aantal prachtige bergdorpen met traditionele stammen. Hier kan je de authentieke cultuur van Laos pas echt beleven. Een bezoek aan een dergelijk bergdorp wordt vaak gecombineerd met ecologische wandelingen door de dichte bossen, langs rijstvelden en mogelijk gecombineerd met rafting.

3: Vientane


Dit kleine stadje aan de oever van de Mekong is door de eeuwen heen vele malen overheerst door andere volkeren. Eind 19e eeuw is het hoofdstad van Laos geworden. In het stadje zijn veel mooie tempels te vinden, maar ook langs de Mekong kan je de cultuur goed proeven. Het centrum en het gebied rond de centrale woestijn zijn een prima plek voor een heerlijke (lokale) maaltijd.

 

 

4: Boottocht over de Mekong

Rondreis met kinderen laos mekongDe natuurlijke grens tussen Thailand en Laos is de Mekong rivier. Een boottocht over de Mekong is erg leuk, al is het maar om alle Laotianen en Thai aan het werk te zien langs de rivier.

5: Pak Ou Grotten

Dit grottencomplex is erg mooi, mede vanwege de honderden Boeddha’s die zijn opgesteld.