Indonesie met kinderen

Indonesie met kinderen

Verre reizen met kinderen maken is een bijzondere gebeurtenis in het leven van vader, moeder en kinderen. Een rondreis met kinderen naar de andere kant van de wereld maak je immers niet elke dag. Een rondreis met kinderen maken vergt vaak organisatie, een investering en brengt soms wat spanning met zich mee.

 

Rondreizen met kinderen organiseer je vaak niet zelf. Natuurlijk is het mogelijk om dit zelf te regelen, maar vaak is het handiger om dit uit te besteden en een rondreis met kinderen te boeken. Voor de kinderen is dit vaak ook leuker, omdat zijn bij een georganiseerde rondreis met kinderen ook nog leeftijdsgenoten treffen. Een rondreis met kinderen maken in Indonesië geeft je een mooie gelegenheid om de kinderen kennis te laten maken met de historie van Nederland en tegelijkertijd een van de mooiste landen van Azie.

De prachtige en indrukwekkende natuur en vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat jullie de ervaring van je leven tegemoet gaan. Op deze pagina vind je dan ook alle informatie over verre reizen met kinderen naar Indonesië. Je vindt hier de geschiedenis en algemene informatie over Indonesië, maar ook informatie over het aanbod van rondreizen met kinderen.

 

Rondreis kinderen: algemene informatie over Indonesie met kinderen

De republiek Indonesië ligt in Zuid-Oost Azie, onder Maleisië en de Filipijnen en boven Australie. Indonesië is eigenlijk een verzameling van vele duizenden grote en kleinere eilanden. De grootste eilanden zijn Java, Sumatra, Kalimantan (Borneo), Nieuw Guinea en Sulawesi. Volgens de officiele tellingen telt Indonesië 17.508 eilanden. Hiermee is het de grootste eilandstaat ter wereld. In Indonesië wonen ruim 240 miljoen mensen en hiermee is het qua bevolking het op 4 na grootste land ter wereld.

 

De hoofdstad van Indonesië is Jakarta. Door de ligging van Indonesië op tegen elkaar aanliggende aardschotsen is het land gevoelig voor natuurrampen. Niet zelden heeft een zware aardbeving, een tsunami of een vulkaanuitbarsting een zware aanslag gedaan op de Indonesiers. Vanwege het vulkanisme is het land echter ook een der vruchtbaarsten ter wereld. Dit samen met de hoge temperaturen en vele neerslag maakt dat het land bijzonder geschikt is voor landbouw. Ook heeft het land na Brazilië de de grootste biodiversiteit ter wereld. Mede dankzij de Nederlander werd Indonesië het 4e olieproducerende land ter wereld.

Indonesie reizen met kinderen

  • Wil jij in 21 dagen het beste van Java en Bali zien? Dan is deze familiereis Indonesie zeker wat voor jullie.
  • Mooie reis voor het hele gezin. Langs rijstvelden en door het bijzondere Indonesische landschap
  • Gezinsreis Orang Oetangs en rijstvelden: een perfecte combinatie tussen natuur, cultuur, wilde dieren en het strand
  • Reis over de kleine Sunda eilanden. Bekijk een heuse vulkaan en ontmoet de Komodo varaan

Rondreis kinderen: geschiedenis van Indonesie

Indonesië heeft een rijke historie en werd al 2 miljoen jaar geleden bewoond door de Homo Erectus (de Javamens). Rond 800 voor Christus zorgde de landbouwomstandigheden er voor dat er vele dorpen en steden ontstonden.

 

Indonesië is al eeuwen lang een zeer belangrijke handelsomgeving. De ligging langs de zeestraten maakte dat de handel ook belangrijk werd. Al in de 7e eeuw handelde men al met China. De ontwikkeling en geschiedenis van Indonesië is sterk verbonden met andere landen, mede vanwege eeuwenlange overheersing. Oorzaak hiervoor is de aanwezigheid van vele natuurlijke rijkdommen.

 

Door de verbondenheid met buitenlandse mogendheden floreerde in Indonesië vele godsdiensten, waarbij de Islam momenteel de grootste is. Een van de buitenlandse staten die Indonesië onderdrukte was Nederland. Rondreis kinderen geschiedenis indonesieGedurende 3,5 eeuw was Indonesië onderdeel van het Koninkrijk de Nederlanden en een belangrijke spil in menig conflict. Dit komt mede door de aanwezigheid van de inheemse specerijen nootmuskaat, peper en kruidnagel.

 


Onder de VOC werd Bataviastad een van de belangrijkste plaatsen in geheel Azië, maar dit werd minder na het faillisement van de VOC in 1798. Indonesie bleef onder de naam Nederlands Oost-Indie lange tijd onderdeel van ons Koninkrijk, mede dankzij wrede onderdrukking. Na de Tweede Wereldoorlog verklaarde Indonesie zich onafhankelijk.

Rondreis kinderen: klimaat van Indonesie

Indonesie ligt midden op de evenaar en heeft een tropisch regenwoudklimaar. Dat betekent dat het voortdurend warm is en er bij tijd en wijle in een korte periode veel regen kan vallen. Dit is iets om rekening mee te houden op rondreis met kinderen. Over het algemeen geldt dat het in het oosten van droger is dan in West-indonesie. De gemiddelde temperatuur ligt boven de 26 graden en de zon schijnt bijna elke dag uitbundig.

 

Indonesie met kind: Flora en fauna van Indonesie

Indonesië kent na Brazilie de grootste biodiversiteit ter wereld. De flora en fauna is een mix tussen Aziatische en Australische soorten.
Grote diersoorten zoals de Sumatraanse Tijger, de Aziatische Olifant en de Orang Oetan komen nog steeds voor, al zijn de populaties hard achteruitgegaan. Ongeveer 60% van Indonesie is bedekt met (tropisch) bos, maar het land kent ook 80.000 kilometer kustlijn. Niet voor niets is Indonesie een favoriete bestemming voor veel rondreizen met kinderen!

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in Indonesie

Zoals in ieder land kan je het beste ook in Indonesie goed op je spullen letten. Zeker in kleine steegjes of drukke winkelstraten komen zakkenrollers voor.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Indonesie

Indonesie is een van de mooiste landen van Azie. De rijke historie, prachtige natuur en vriendelijke mensen maken dit een favorieten bestemming voor veel rondreizen met kinderen. Indonesie heeft veel bezienswaardigheden. Hieronder vind je een greep van dingen die je kan zien en bezoeken tijdens je rondreis met kinderen in indonesie.

1: Het Tempelcomplex van Borobudur

Misschien wel de bekendste toeristische attractie van Indonesië, na het eiland Bali, is het Borobudur tempelcomplex.


Dit complex ligt midden op Java en stamt uit de 8e eeuw. Hoewel de natuur diverse malen forse schade heeft toegebracht is het complex door de eeuwen heen voortdurend hersteld. Het is verstandig om vroeg op te staan wanneer je dit complex wilt bezoeken.

 

2: Bali

Veel mensen gaan bij hun rondreis met kinderen naar Indonesie en vervolgens ook naar het eiland Bali. Dit eiland heeft veel vulkanisch gebergte en kent actieve vulkanen. De hoofdstad van Bali en tevens plaats waar de luchthaven te vinden is, is Denpasar.
Bali is een favoriete bestemming voor rondreizen met kinderen, mede vanwege de mooise stranden, het natuurschoon en vele monumenten.

De belangrijkste bezienswaardigheden op Bali zijn de vleermuizengrot van Goa Lawah, het paleis van Klungkung en het in rotsen uitgehouwen complex van Gunung Kawi. Ook voor de duikliefhebber is Bali een must. Wanneer je dus een vliegticket Indonesie boekt, dan mag je zeker Bali niet overslaan.

 

3: het Komodo Nationale Park

De Komodovaraan heeft bijna een legendarische status.


Niet voor niets wordt dit imposante beest ook wel een draak genoemd. Het is het grootste reptiel ter wereld. Het bijzondere dier is alleen op dit eiland en park te vinden.

 

 

4: De Prambanan tempels

Na de Borobudur de mooiste tempels van Indonesie en zeker de moeite van een stop op rondreis met kinderen waard. Dit complex ligt eveneens midden op Java en is door de Unesco uitgeroepen tot World Heritage site.

 

5: Sumatra

Het op 5 na grootste eiland ter wereld is Sumatra en heeft een rijke geschiedenis. Door de vele natuurlijke rijkdommen ontstonden vele handelplaatsen. Sumatra is verhoudingsgewijs niet erg dichtbevolkt. Sumatra was vroeger voor het grootste gedeelte tropisch regenwoud. Er kwamen onder andere Orang oetans, tapirs en Sumatraanse tijgers voor, en enkele unieke plantensoorten als de rafflesia.

Helaas bedreigen economische belangen samen met corruptie en illegale houtkap het regenwoud ernstig. Zelfs beschermde gebieden zijn niet helemaal veilig. Een van de mooiste bezienswaardigheden is het Tobameer, een diep kratermeer in het noorden van Sumatra.