Familiereis Curacao

Op vakantie met kinderen in de warmste provincie van Nederland. Tropisch wel te verstaand met gemiddeld 31 graden overdag en 26 graden in de nacht. Het klimaat zorgt ervoor dat je eigenlijk het hele jaar wel kunt afreizen voor een Curaçao familiereis. Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en ligt voor de kust van Venezuela.

Zo ver van huis en toch in het Nederlands een gesprek aan gaan met lokale bewoners. Het eiland is rijk aan natuur en cultuur. Je wordt direct gegrepen door de kleurrijke huizen die het eiland rijk is. Voor iedereen is er genoeg te doen en dat maakt Curacao de ideale locatie voor een gezinsreis.

 

Familiereizen Curacao: Nationale parken

Op een familiereis Curacao kom je veel verschillende soorten planten tegen zoals cactussen, orchideeën, aloë vera en kruiden. De natuur groeit weelderig in altijd zonnige weer. De mooiste en meest bekende natuurparken zijn het Nationaal Park Christoffelberg en het aangrenzende Nationaal Park Shete Boka waar je in het wild zeeschildpadden, flamingo en leguanen tegen kunt komen.

 

 

Onderwaterwereld

Duik vanaf één van de vele stranden in de kraakheldere zee en ontmoet maanvissen en zelfs dolfijnen. De onderwaterwereld van Curacao is één van de mooiste van de wereld. Het eiland kent meer dan 60 populaire duik- en snorkel locaties.

Bekijk reizen naar Curacao

Rondreizen Curacao met kids

  • Met de hele familie de ABC eilanden bezoeken. Jullie beginnen de reis in het mooie Aruba om vervolgens naar Curacao te vliegen en af te sluiten in Bonaire.
  • Geweldige reis naar Suriname en Curacao. Vaar de jungle in, slaap in een Marron dorp, fiets naar een suikerrietplantage en sluit af in heerlijk Curacao.
  • Altijd al eens met het gezin naar de voormalig Nederlandse kolonien gewild? Dan moet je zeker deze reis naar Suriname en Curacao eens bekijken

 

Top 3 bezienswaardigheden voor gezinsreis Curacao

Leuk, mooi en spannend om te doen met het hele gezin op Curacao. Laagdrempelige activiteiten voor een leuke gezinsreis Curacao.

1. Hato Caves

Ieder uur kun je een rondleiding maken door de grootste grotten van Curacao. Vroeger werden de grotten gebruikt voor het gevangen houden van slaven. Gelukkig gaat het er tegenwoordig een stuk gezelliger aan toe. De rotsformaties worden mooi uitgelicht en hebben bijnamen gekregen zoals het piratenhoofd en de zeeschilpad.

 

2. Curacao Seaquarium

Ok het zeeaquarium is echt wel heel mooi, maar eigenlijk gaan de meeste families op Curacao toch echt voor de dolfijnenshows. Iedereen droomt er toch van om te zwemmen met dolfijnen. Bij de dolphin academy vindt je alles voor de ultieme Curacao familiereis. Je kunt ze aaien, knuffelen, er mee zwemmen of zelfs assistent dolfijnentrainer worden voor één dag.

 

3. Struisvogel boerderij

Durf jij het aan om op een struisvogel te gaan zitten? Voor de minder grote waaghalzen in de gezinsreis Curacao kun je er ook voor kiezen om de struisvogels te voeren of te aaien. Ze zijn groot en imposant en eigenaardige dieren. Het is een grote farm waar je met een jeep ieder uur een rondleiding kunt krijgen over het terrein.