Familiereis Spanje met kinderen

Familiereis Spanje met kinderen 

Verre reizen met kinderen maken is een bijzondere gebeurtenis in het leven van vader, moeder en kinderen. Toch is het helemaal niet zo gebruikelijk dat ouders tegenwoordig een rondreis met kinderen maken. De crisis slaat overal hard toe en al helemaal bij gezinnen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor rondreizen met kinderen die wat dichter naast de deur liggen.

spanje met kinderenEen van deze alternatieven is het maken van een rondreis met kinderen in Spanje. Spanje is een land dat natuurlijk al een populaire bestemming is voor vakanties met kinderen, maar nog wel eens vergeten wordt wanneer het gaat om rondreizen met kinderen. Op deze pagina vind je dan ook alle informatie over rondreizen met kinderen naar Spanje. Je vindt hier de geschiedenis en algemene informatie over Spanje, maar ook informatie over het aanbod van rondreizen met kinderen, ofwel familiereizen.

 

Spanje familiereis: algemene informatie over Spanje

Het koninkrijk Spanje ligt in het zuid-westen van Europa. Als buurlanden heeft het Andorra, Frankrijk, Gibraltar en Portugal. Spanje heeft in totaal ruim 46 miljoen inwoners. De hoofdstad van Spanje in Madrid. Dit is met 3 miljoen inwoners een van de grootste steden van Spanje. Andere grote steden zijn Barcelona, Valencia en Sevilla.


Het merendeel van Spanje bevindt zich op het vaste land, maar Spanje kent ook enkele eilandengroepen, zoals de Balearen en de Canarische Eilanden. Spanje is een land waar de culturen zeer verschillend zijn. Zo zijn Andalusie en Catalonië een wereld van verschil ten opzichte van Madrid. De bewoners van Spanje zijn overwegend katholiek. Een typisch Spaans fenomeen is de siesta. Hierbij rusten mensen ‘s middags, met name in de zomer. Hierdoor is het dagritme in Spanje heel anders. Mensen eten later en winkels zijn langer open, maar ‘s middags dicht.

 

Spanje is een van de grootste en belangrijkste economieën van Europa. De landbouw in de vorm van citroenen, sinaasappels, olijven en olijfolie is belangrijk en zorgt voor veel export naar het buitenland. Ook draagt het toerisme bij aan de economie van Spanje. Spanje is een echt toeristisch land en dus een favoriete vakantiebestemming. Met name Catalonië, in het oosten van Spanje, is het centrum van de toeristische industrie. Voor stedentrips gaan veel mensen naar Madrid of Barcelona.

Spanje reizen met kinderen

  • Bekijk Tenerife. Niet alleen zon, zee en strand. Maar zeker ook vulkanen, mooie wandelingen en bijzondere overnachtingen
  • Verken Arabisch Spanje tijdens deze 10 daagse familiereis door Andalusie. Moorse gebouwen, bijzondere theehuizen en lekkere tapas. Bekijk deze reis
  • Een uitdagende vakantie voor gezinnen met kinderen. Wandelen door een ruig stukje Spanje. Geen probleem voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekijk de reis.
  • Bijzondere fietsvakantie door Catalonie. Overnacht in boerenhoeves en ontdek het achterland van Girona.

Rondreis kinderen: geschiedenis van Spanje

Het gebied dat nu bekend staat als Spanje is al honderduizenden jaren bewoond.
Fossielen tonen aan dat er al een miljoen jaar geleden mensachtigen woonachtig waren in Spanje. De neanderthalers vestigden zich voor de ijstijden al in Spanje en ook de homo sapiens (de moderne mens) trokken in de ijstijden naar Spanje. De eerste bekende beschaving in Spanje waren de Feniciers. Rond 1000 voor Christus kwam deze beschaving opzetten.

 

Dit was echter zeker niet de eerste beschaving in Spanje. De Feniciers troffen namelijk al een ontwikkelde Iberische cultuur aan. Deze cultuur had zich ontwikkeld door handelscontacten over zee met het koninkrijk Tartessus dat vernietigd werd door Carthago. Een Griekse stad in Frankrijk zorgde ook voor Griekse invloeden in Spanje. Over de Pyreneeën kwamen Keltische invloeden naar Spanje. Tijdens de Punische oorlogen kwamen de Romeinen in 206 voor Christus naar Spanje. Zij veroverden Spanje en deelden het op in een drietal provincies.

Nadat de Romeinse invloed begon af te nemen trokken veel Germaanse stammen, zoals de Vandalen, de Sueven en de Visigoten, door Frankrijk naar Spanje waar zij zich vestigden. Vanaf 418 waren de Visigoten de machthebbende partijen in Spanje. Opererend vanuit het Franse Toulouse overheersten zij Spanje. Na een forse nederlaag tegen de Franken trokken de Visigothen naar hun nieuwe hoofdstad Toledo. In 544 waren het de Byzantijnen die de Spaanse Zuidkust veroverden, maar zij werden door de Visigoten weer verdreven.

 

Het jaar 711 was belangrijk voor de Spaanse geschiedenis. De Moren vielen Spanje binnen vanuit Afrika en wisten in slechts een paar jaar een flink deel van het land te veroveren. De christenen gingen in de tegenaanval, een strijd die uiteindelijke eeuwen duurde. In 1492 kwam er pas een einde aan deze bloedige oorlog. Ondertussen ontstond een Moors-Spaanse cultuur die zijn weerga in Europa niet kende. Het noorden van Spanje was vrijer en hier ontstonden enkele staten, zoals Aragon, Castille en Navarra. Door huwelijken werden deze landen samengevoegd totdat de eerste twee uiteindelijk als laatste samengingen in het koninkrijk Spanje. Dit koninkrijk liet van zich horen over zee en men wist diverse ontdekkingsreizen te ondernemen. De Portugees Columbus ontdekte in opdracht van de Spaanse koning Amerika.


Hierdoor namen de ontdekkingsreizen in aantal toe en wist Spanje dankzij Cortes en Pizarro het Azteekse en Incarijk te veroveren. Spanje was in een klap een wereldrijk, waar iedereen rekening mee moest houden.

Heel Europa kreeg te maken met de invloed en overheersing van de Spanjaarden, ook Nederland (80-jarige oorlog). Het koninkrijk werd alsmaar groter, totdat het opgesplist werd in een Spaans en een Duits deel. Hierna werd de macht van de Spanjaarden minder. De Nederlanders scheidden zich af, de Fransen kwamen in opstand en ook de Turken bleven Spanje invallen. Toen in Frankrijk Napoleon aan de macht kwam nam de Spaanse macht nog verder af, hoewel men Napoleon wel ondersteunde.

De Spanjaarden raakten haar kolonies langzaam maar zeker kwijt, totdat men in 1898 geen kolonies meer had. In 1931 werd Spanje een republiek nadat de koning werd gedwongen af te treden. De stabiliteit werd er echter niet beter op en er ontstond een burgeroorlog van 1936 tot 1939. De generaal Franco kreeg steun van Duitsland en Italie en wist de burgeroorlog te winnen, hoewel hij in WOII neutraal bleef. Hij bleef tot maar liefst 1975 als dictator aan de macht in Spanje. Na zijn dood werd Spanje weer een monarchie, werd men lid van de EU en ontwikkelde men zich verder tot het huidige Spanje.

 

Rondreis kinderen: klimaat van Spanje

Spanje heeft een heerlijk klimaat, dat echter zeer verschillend kan zijn, afhankelijk van de periode in het jaar en de regio. Spanje heeft in het noord-oosten en het zuid-oosten een Mediterraan klimaat waarbij de zomers heet zijn en de winters mild. Het zuid-oosten is het droogste plekje van Europa.

De zuidkust van Spanje heeft een subtropisch klimaat waarbij de zomers erg heet zijn en de winters zeer zacht. Niet voor niets is het Zuiden van Spanje een favoriete overwinteringsplek voor veel mensen. Het midden van Spanje heeft een woestijnklimaat en het noorden een landklimaat. In het noorden van Spanje valt in de winter veel sneeuw.

 

Rondreis kinderen: Flora en fauna van Spanje

Spanje is een erg bergachtig land dat veel verschillende hoogtes kent. Men heeft met de Pyreneeen een van de hoogste bergketens van Europa. Spanje grenst voor een groot deel aan de Middellandse zee, maar ook aan de Atlantische Oceaan. De grote diversiteit aan landschappen maakt dat Spanje zeer bijzonder is om te bezoeken oop rondreis met kinderen. Er zijn meer dan 400 beschermde natuurgebieden, nationale parken en prachtige stranden.

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in Spanje

Ga je op rondreis met kinderen in Spanje, dan hoef je je voor de veiligheid geen zorgen te maken. Uiteraard moet je in grote steden wel oppassen voor zakkenrollers.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Spanje

Op vakantie met kinderen gaan naar Spanje is een erg goede keuze. Spanje is een prachtig land met heel veel mooie natuur, bezienswaardigheden en lekker eten. Of je nu een rondreis met kinderen in Spanje maken wilt, of een citytrip Madrid of Barcelona. In Spanje weet je zeker dat je een mooie vakantie met kinderen krijgt. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Spanje.

 

1: Barcelona

Barcelona is een prachtige stad in het oosten van Spanje, in de regio Catalonië. De bewoners van Barcelona zijn erg trots op hun eigen cultuur en houden dan ook vast aan de eigen tradities en taal, die afwijkt van het standaard Spaans. De stad Barcelona is een toonbeeld van een prachtige stad.

 

Je hebt hier vele bezienswaardigheden zoals de mooie architectuur van Gaudi (bijvoorbeeld Parc Guell), de Gothische wijk, de Sagrada Familia, de Ramblas, het Olympische stadion, de haven en talloze andere mooie plekken.

 

2: Madrid


De hoofdstad van Spanje is zeker zo mooi als Barcelona, maar op een geheel andere manier. Madrid is een stad voor de kunstliefhebber, want het heeft vele mooie musea. Ook het Koninklijk paleis is een bezoekje waard.

 

3: Santiago de Compostela

De legende zegt dat het graf van de apostel Jakobus zich in Santiago bevindt. Santiago de Compostela is een waar bedevaartsoort waar vele honderduizenden mensen jaarlijks naar toe gaan. Vanuit heel Europa worden pelgrimstochten te voet of per fiets ondernomen naar deze stad.

 

4: Picos de Europa

Dit enorme gebergte ligt in het noord-westen van Spanje en is verspreid over de regio’s Asturie, Cantabrie en Castilie Leon. Het gebied is erg aantrekkelijk voor wandelaars en klimmers. Je kan hier prachtige tochten maken door de overweldigende natuur en talloze grotten bezoeken. In de bossen kan je wilde katten, wilde zwijnen, wolven en ook beren tegenkomen.

 

5: Sevilla

Tijdens de Moorse overheersing was Sevilla een belangrijke stad. De stad heeft vele mooie Moorse gebouwen en is een van de plekken waar je de traditionele flamenco kan aanschouwen. Het stierenvechten is hier nog gebruikelijk. Ook kan je de prachtige kathedraal en het Palais Relaes Alcazares aanschouwen.

 

6: Altamira

In deze grotten vind het tekeningen van 14.000 jaar oud. Het is dan ook een van de Spaanse bezienswaardigheden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

7: Costa Brava

Aan de Costa Brava kan je helemaal tot rust komen. De mooie stranden, de gezellige stadjes en de vriendelijke mensen heten je van harte welkom.

 

8: Granada


Granada is het middelpunt van de Moorse cultuur. Het Alhambra is een van de mooiste gebouwen die je ooit zult aanschouwen. Vanuit Grenada kan je eenvoudig naar de Sierra Nevada, de hoogste bergketen van Spanje: een uitermate goede plek voor wintersport.

 

 

9: De Canarische Eilanden

Deze eilanden behoren tot Spanje, maar liggen honderden kilometers verder in zee. De prachtige natuur, de mooie stranden en het heerlijke klimaat maakt deze eilanden tot een favoriete bestemming voor een vakantie met kinderen. Op la Palma heb je typische vulkaanlandschappen en kan je mooie wandeltochten maken.