Rondreis Thailand met kinderen

Rondreis Thailand met kinderen

Ieder najaar of winter is het weer de vraag: waar gaan we dit jaar op vakantie met kinderen naar toe? Het is voor veel gezinnen niet ongewoon om op vakantie met kinderen naar Frankrijk, Spanje of Zeeland te gaan. Het maken van een rondreis met kinderen is echter wat minder gebruikelijk. Toch is het maken van verre reizen met kinderen iets waar veel ouders van dromen. De kids iets van de wereld laten zien, maar ook zelf hier erg van genieten. Voor sommige vaders en moeders is dit iets wat ze graag willen gaan doen. Het maken van een Rondreis kinderen thailand ayutthayarondreis met kinderen vereist voorbereiding. Ten eerste wil je de ideale reisbestemming vinden.

Sommige verre reizen met kinderen hebben veel cultuur, dieren en mooie gebouwen in zich. Andere verre reizen met kinderen hebben ook een mooie strandcomponent. Wanneer de ideale bestemming voor een rondreis met kinderen gevonden is, dan volgt de tweede vraag: gaan we zelf een rondreis met kinderen organiseren of gaan we dit via reisorganisatie doen? Wanneer je zelf rondreizen met kinderen boekt, dan kan je misschien behoorlijk besparen op de reissom, maar als je dit door een gespecialiseerde onderneming laat regelen, dan weet je zeker dat je een rondreis met kinderen hebt geboekt waar je zelf niets hoeft te regelen. Je hebt erg veel vrije tijd om te genieten van je vakantie en je weet zeker dat de kinderen genoeg dingen zullen zien die zij ook leuk vinden. Je wordt begeleid door een ervaren reisleider en de kids hebben de tijd om heerlijk te spelen met hun leeftijdsgenootjes.

Een rondreis met kinderen maken in Thailand geeft je een mooie gelegenheid om de kinderen kennis te laten maken met een van de mooiste landen van Azie. De prachtige en indrukwekkende natuur, de vriendelijke bevolking en de totaal andere cultuur zorgen ervoor dat jullie de ervaring van je leven tegemoet gaan. Op deze pagina vind je dan ook alle informatie over verre reizen met kinderen naar Thailand. Je vindt hier de geschiedenis en algemene informatie over Thailand, maar ook informatie over het aanbod van rondreizen met kinderen.

Rondreis kinderen: algemene informatie over Thailand

Het koninkrijk Thailand ligt in Zuid-Oost Azie en heeft als buurlanden Myanmar, Maleisie, Laos en Cambodja. Tot 1939 stond Thailand bekend als het land Siam.
In Thailand wonen ongeveer 66 miljoen mensen, waarvan een deel in haar hoofdstad Bangkok. In en rondom Bangkok alleen wonen al 15 miljoen mensen.

De noordelijke provincies van Thailand zijn minder dicht bevolkt dan de zuidelijke provincies. Een opvallende bevolkingsgroep in het noorden van Thailand zijn de bergvolkeren. Deze mensen vormen een klein deel van de bevolking, maar zijn wel erg belangrijk voor het toerisme.

Tijdens je rondreis met kinderen in Thailand zul je merken dat vrijwel alle Thai bijzonder vriendelijk zijn en je met vrijwel alles willen helpen. Het is ook heel gebruikelijk in Thailand dat je hulp aangeboden krijgt.

 

Let wel even op: mensen zeggen bij een hulpvraag overal “Ja” tegen, maar dat is ook omdat het onbeleefd is om “nee” te zeggen. Wanneer je een rondreis met kinderen in Thailand gaat ondernemen, dan zal het je opvallen dat veel mensen in een geel t-shirt lopen. Het geel is de kleur van de geliefde koning van Thailand. Deze koning is in 2017 helaas overleden. Veel mensen eren hem door een geel shirt te dragen.

 

De belangrijkste godsdienst in Thailand is het Boeddhisme.
Je zult in Thailand dan ook veel mooie tempels zien, maar natuurlijk ook de in oranje gehulde monniken.

Voor de Thai is de olifant een belangrijk dier. Niet voor niets vergelijkt men de plattegrond van Thailand met een olifantenhoofd. De reden dat de olifant erg belangrijk is heeft mede te maken met de inzet van dit dier voor bos- en landbouw, maar ook omdat het beest voorheen overal in het wild voorkwam.

Tegenwoordig zal je dit dier vooral op rondreis met kinderen in toeristisch oorden tegenkomen. Misschien mag je wel een ritje maken, al moet je je altijd afvragen of dit wel goed voor een dier is.

 In Thailand spreekt men Thai. Dit is een taal die erg typisch is om te horen omdat men erg veel gebruik maakt van toonhoogtes. In Thailand betaal je met de Baht. De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn het verbouwen van rijst, suikerriet, katoen, jute, soja en pinda’s. In Zuidelijk Thailand kom je ook veel kokos en rubberbomen tegen.

Bijzondere reizen met kinderen

  • Ontmoet de vriendelijke Thai tijdens een tocht door de jungle van Noord Thailand. In het Zuiden van Thailand ga je naar een spectaculair nationaal park waar je kunt wandelen en zwemmen.
  • Op de rug van een olifant in Thailand. Zie je jouw moeder al zitten? En ook nog met de trein in dit land? Bekijk snel deze reis.
  • Niet met een groepsreis mee, maar liever alleen met je eigen gezin? Bekijk dan eens deze individuele familie rondreis door Thailand.
  • Ervaar in een bootje of per tuk-tuk de drukke stad Bangkok. Ga met een longtailboot over de Kwai rivier en rij op een heuse olifant! Bekijk deze reis
  • In 18 dagen de hoogtepunten van Thailand zien? Dat kan je met deze leuke familiereis Thailand. Combinatie tussen natuur, cultuur en relaxen aan het strand
  • Thailand per fiets ontdekken? Bekijk dan eens deze leuke fietsreis in Thailand met de kinderen
  • Gezin met tieners? Dan moet je zeker eens deze reis bekijken, want die is speciaal voor gezinnen met tieners samengesteld.
  • Bekijk alle rondreizen voor gezinnen met kinderen in Thailand. Klik hier

Rondreis kinderen: geschiedenis van Thailand

Thailand is een van de weinige landen in het Zuid-Oosten van Azie die nooit gekolonialiseerd is geweest. De geschiedenis van Thailand is rijk en uitgebreid, maar eigenlijk dateren de oudste archeologische vondsten “slechts” terug tot 3600 voor Christus. De bewoners van Thailand verbouwden toen al rijst en maakten bronzen werktuigen. Het gebied werd bewoond door beschavingen als de Mon, de Khmer en de Maleiers.
Drie koninkrijken domineerden: het Khmer rijk vanuit Ankhor (huidig Cambodja), het Dvaravati in Centraal Thailand en het Srivijaya in Zuid Thailand. Vanaf de 10e eeuw kwam en grote migratie van Thai mensen op gang vanuit Zuid China.

 

Deze mensen mengden zich met de Khmer en Mon en vestigden hun eigen Koninkrijken. Een aantal van deze koninkrijken zijn Sukhothai en het bekende Ayutthaya. Met name Sukhothai was belangrijk omdat hiermee het machtige Khmer-rijk overwonnen werd. Sukhothai was een korte tijd aan de macht, maar na de dood van de koning verviel het land snel. Vanaf 1365 werd het onderdeel van het machtige rijk Ayutthaya dat centraal en Zuid-Thailand tot in de 18e eeuw overheerste. Het koninkrijk Ayutthaya had contact met westerse mogendheden zoals de Portugezen en de Nederlanders, maar in tegenstelling tot veel buurlanden lukte het de Thai om nooit gekolonialiseerd te worden. Er waren altijd contacten met China en India en de handel was fors. Wel werden de Thai continu bedreigd door machtige volkeren uit Birma en Vietnam, maar ook door rivaliserende Thaise Koninkrijken.

 

In 1737 werd Ayutthaya door de Birmezen veroverd en verwoest. Er ontstond een nieuw koninkrijk Chakri in Bangkok en het land ging verder onder de naam Siam. Het rijk Chakri verdreef de Brimezen uit Siam. Nadat de absolute monarchie in 1932 werd afgeschaft werd Thailand bijna 60 jaar een militaire dictatuur. In 1973 werd een studentenopstand bloedig neergeslagen door het leger. De koning veroordeelde dit en de regering trad af. Daarna ging Thailand verder als parlementaire democratie.

 

Rondreis kinderen: klimaat van Thailand

Het klimaat in Thailand is ronduit tropisch met temperaturen die gemiddeld rond de 27 graden liggen. Het noorden van Thailand is het meer tropisch savanneklimaat, terwijl het zuiden een moessonklimaat heeft. Bij het savanneklimaat heb je natte zomers en droge winters. Het moessonklimaat wil zeggen dat er twee seizoenen zijn: een droog seizoen en een regenseizoen. Hoewel het in Thailand dus kan zijn dat je in het regenseizoen zit, is dit niet iets waar je je heel erg zorgen om hoeft te maken. Het regent meestal maar een of twee keer per dag een half uurtje stevig.

 

Rondreis kinderen: Natuur van Thailand

Op rondreis met kinderen door Thailand zal je merken dat het land erg mooi is. Het noorden van Thailand is dicht bebost en heeft bladverliezende bomen. Het noorden van Thailand is ook erg bergachtig, heeft veel kleine riviertjes die uitmonden in vruchtbare gebieden. Het noord-oosten van Thailand heeft een gebied genaamd het Khorat Plateau. Dit gebied is erg droog en onherbergzaam.

Verder zuidelijk kom je echt in een rivierengebied. Onder andere Bangkok ligt aan een grote rivier genaamd de Chao Phraya. Zuid Thailand ligt op een schiereiland en heeft deels een bergketen met tropische regenwouden. Opvallend zijn de kustlijnen met hoge rechte kalksteenrotsen. Voor de kust van Thailand liggen aan weerszijden honderden eilanden, waarvan de een nog mooier is dan de ander.

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in Thailand

Thailand is misschien wel een van de veiligste landen van Azie. Op rondreis met kinderen zijn er natuurlijk wel een aantal dingen waar je op moet letten. Het belangrijkste is dat je niet met je kostbaarheden te koop moet lopen. Thailand is een arm land en waar wij met gemak een kopje koffie of thee kopen, moet een Thai een hele dag(!) voor werken. Oplichting komt in Thailand net als in ieder ander land voor. Het belangrijkste om te onthouden is dat Thai zeer terughoudend zijn en toeristen zelden of nooit aanspreken.

 

Wordt je wel aangesproken door iemand die bijvoorbeeld graag gids wil zijn, of je naar een bijzondere lokatie wil brengen, dan is de kans groot dat je in een juwelenwinkel van een vriendje eindigt. Natuurlijk bekend en niemand zou op het idee komen, maar in Thailand is drugsbezit strafbaar. De straffen zijn niet mild en kunnen tot tientallen jaren gevangenisstraf (of erger) oplopen. Ook gokspelletjes zijn verboden. Niet doen dus.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Thailand

Voor wie een rondreis met kinderen door Thailand wil maken zijn er zeer veel bijzondere lokaties om te bezoeken. Misschien wel te veel om tijdens een drie weekse rondreis te zien. Vandaar ook dat er veel verschillende rondreizen met kinderen in Thailand zijn. Hieronder vind je een overzicht van enkele leuke bezxienswaardigheden.

 

1: Ayuttahaya

rondreis kinderen thailand ayutthaya 2Van 1350 tot 1767 was dit de hoofdstad van Thailand. Vanuit hier werd een groot deel van Thailand bestuurd. In 1737 veroverden de Birmezen Ayutthaya en werden veel tempels en beelden vernietigd. Ondanks deze vernieting zijn gelukkig nog veel monumenten bewaard gebleven en waar mogelijk gerenoveerd. De Wat phra Sanphet tempel is erg mooi. Ayutthaya ligt ongeveer 90 kilometer buiten Bangkok en is de moeite van een bezoek zeer zeker waard. Wanneer je hier op rondreis met kinderen stopt, kan je met bootjes door de kanalen varen.

 

2: De Bridge over the River Kwai bij Kanchanaburi

Dit is een erg beroemde brug die tijdens de Tweede Wereldoorlog op een cruciale plek lag. Bij de totstandkoming van de brug en de bijbehorende spoorlijn zijn honderduizenden dwangarbeiders en krijgsgevangen ingezet. Vele tienduizenden overleefden de strenge Japanse tucht niet en overleden in de jungle aan ziektes, ondervoeding of mishandeling. Het bijbehorende museum is erg indrukwekkend!

 

3: Bangkok

Bangkok is met recht een wereldstad. In Bangkok zijn zeer veel bijzondere plekjes om te bezoeken.
Een aantal voorbeelden zijn het met goud bedekte paleis van de koning en de tempelcomplexen van Wat Po en Wat Arun. Tevens kan je in Bangkok heerlijk shoppen. Bezoek ook zeker China town. Deze georganiseerde chaos is erg mooi om te zien.

Onze tip voor elk verblijf in Bangkok: er zijn Nederlanders die fietstochten door Bangkok organiseren. Je rondreis met kinderen in Thailand is pas compleet als je dit hebt meegemaakt. Op deze wijze zie je namelijk pas echt het dagelijkse leven in deze miljoenenstad. Je zal versteld staan van wat je allemaal meemaakt en zult zien!   Vanuit Bangkok kan je ook reizen naar de beroemde floating market. Op deze markt liggen honderden bootjes in het water om hun handelswaren te verkopen. Het is een geweldig gezicht om deze handel te zien.

 

4: Tropische eilanden langs de kust

Bangkok heeft voor haar kust aan zowel west- als oostzijde honderden prachtige eilanden liggen waar je je rondreis met kinderen goed kan afsluiten. Rondreis kinderen Thailand snorkelenEen aantal van deze eilanden hebben wij bezocht en hebben wij bijzonder van genoten. Koh Samui aan de oostzijde van Thailand is een relatief groot eiland waar veel te beleven is en waar je heerlijk met de kinderen aan het strand kan liggen.

Datzelfde geldt voor Koh Chang, Krabi, Phuket en Pattaya. Koh Tao is een klein eiland op iets meer dan een uur varen van Koh Samui. Bij Koh Tao vind je misschien wel de mooiste duik- en snorkellokaties van Thailand.

 

5: Khao Sok National Park

Dit nationale park ligt noordelijk van Phuket en is het grootste tropische regenwoud van Zuid-Thailand. In dit park vind je de meeste mooie natuur, talloze mooie vogels, maar bijvoorbeeld ook luipaarden. In dit park bloeit ook de Rafflesia, de grootste bloem ter wereld. In het park kan je op rondreis met kinderen diverse activiteiten ondernemen, zoals kanovaren, wandelen, zwemmen bij watervallen en in een boomhut slapen.

 

6: Chiang Mai

Dit is de tweede stad van Thailand en ligt helemaal in het noorden. Chiang Mai is een goede uitvalsbasis voor iedere rondreis met kinderen in Noord-Thailand. Een van de bijzondere bezienswaardigheden is de tempel Wat Doi Suthep. Deze tempel ligt bovenop een berg en je kan hier alleen maar komen door een 300 treden lange trap te beklimmen.

 

7: De koningsstad Sukhothai


Dit was het eerste koninkrijk van de Thai en werd gesticht in 1238. Tot 1376 werd vanuit deze stad een groot deel van Thailand en zelfs delen van Birma en Laos bestuurd. Hedentendage is Sukhothai een historisch park dat zeker de moeite van een bezoek waard is. Sukhothai ligt 450 kilometer noordelijk van Bangkok.

 

 

8: Khao Yai National Park

Dit is het grootste nationale park van Thailand en ligt 200 kilometer noord-oostelijk van Bangkok. Hier kan je mooie tochten maken door de jungle en proberen mooie beesten te spotten. Er leven hier nog meer dan 300 wilde olifanten, evenals tijgers en beren. Ook is dit park een goede uitvalsbasis voor tochten naar kalksteengrotten.

 

9: Bezoek aan bergdorpen

Een belangrijke toeristische trekpleister voor vakanties met kinderen in Thailand is een bezoek aan een bergdorp. Ten noorden van Chiang Mai zijn er diverse dorpen waarvan de bewoners nog steeds leven volgens traditionele leefgewoontes. Vaak kan je deze dorpen bereiken door een mooie trekking te maken te voet of op de rug van een olifant.