Alaska met kinderen

Een rondreis met kinderen maken in Alaska

Wie een rondreis met kinderen maken wil zal niet snel zijn gedachten laten gaan over Alaska. Toch is dit een zeer interessante bestemming om een verre reis met kinderen naartoe te maken. Alaska is namelijk meer dan alleen een prachtige natuur, maar heeft veel meer. Alaska is een van de 52 staten van Amerika en is zelfs de grootste staat van het land. Doordat Alaska dunbevolkt is, krijgt het vaak wat minder aandacht, maar dat is eigenlijk heel jammer.

Wanneer je een rondreis met kinderen naar Alaska maakt, dan zal je zien dat er veel te beleven is. Je kan gaan kajakken op de mooie rivieren, vissen op zalm en op zoek gaan naar Grizzlyberen en elanden. Het wegennet is Alaska is zeer beperkt. Dit maakt dat je veel afstanden per (water)vliegtuig of boot zal overbruggen. Voor de kinderen is deze rondreis dus extra avontuurlijk. Bekijk alle rondreizen met kinderen naar Alaska op deze site pagina

 

Rondreis Alaska met kinderen: geschiedenis Alaska

Ruim 12.000 jaar geleden kwamen de eerste inwoners van Alaska uit het noorden van Aziƫ om het gebied te kolonialiseren.
Deze Eskimo volkeren leefden van de jacht en visserij en bleken erg goed in staat zichzelf in dit moeilijk toegankelijke gebied te redden. Vanuit Europa waren het de Russen die in de 18e eeuw als eerste voet aan land zetten in Alaska.

De ontdekkingsreiziger Bering (de Bering-straat is naar hem vernoemd) verkende Alaska, maar kwam tijdens de overwintering om het leven. De Russen stichtten enkele nederzettingen in Alaska en behielden het land ruim 100 jaar. In de 19e eeuw was het Amerika dat Alaska kocht van Rusland voor slechts 7.2 miljoen dollar.

 

De Russen dachten dat het gebied waardeloos was, maar pas tientallen jaren later bleek welke verkeerde beslissing de Russen hiermee gemaakt hebben. Alaska bleek vol te zitten met grondstoffen als Goud, Steenkool en Aardolie. In de Tweede Wereldoorlog en tijdens de Koude oorlog kwam daarnaast de strategische ligging erg van pas.

Alaska rondreizen met kinderen

  • Heerlijke individuele rondreis in Alaska. Ga met een huurauto op pad, slaap in blokhutten en zoek de bijzondere Grizzly beer
  • Goudzoekers, wilde dieren, prachtige natuurparken en nog veel meer. Beleef het tijdens deze rondreis. Niet geschikt voor jonge kinderen.
  • Benieuwd naar andere rondreizen in Noord en Midden Amerika? Kijk dan snel hier

 

Rondreis kinderen: klimaat Alaska

Doordat Alaska helemaal tot aan de Poolgrens uitgestrekt is, is het gebied erg onherbergzaam. Dit is tegelijkertijd ook de charme van Alaska. Met een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 0,42 per vierkante kilometer is de kans niet heel groot dat je veel mensen tegen zal komen. Alaska kent een warme zeestroom langs de kust en dit maakt dat de temperatuur in de winter niet zo ver daalt als je misschien zou verwachten. Uiteraard kunnen de verschillen wel erg groot zijn. In de winter kunnen de temperaturen op sommige plekken tot ver (> -30 graden) onder het vriespunt dalen, maar op andere plaatsen kan deze ook rond het vriespunt liggen. In de zomer is Alaska wel koel/. Het wordt zelden warmer dan 10 tot 15 graden.

Rondreis kinderen: flora en fauna Alaska

Alaska kent veel bergen, waaronder de hoogste berg van Noord Amerika: Mount McKinley. De rivier de Yukon is zeer bekend en mondt uit in de Bering straat. De vele beschermde natuurgebieden en nationale parken maken Alaska een mooie bestemming voor een rondreis met kinderen. Er komen vele diersoorten voor, zoals de Grizzlybeer, IJsberen, wolven, elanden, coyotes, lynxen, kariboes, otters en bevers.

Bezienswaardigheden in Alaska


De belangrijkste bezienswaardigheden die je mogelijk tijdens een rondreis Alaska kan aandoen zijn:

 

Mount McKinley:

Dit is de hoogste berg van heel Noord-Amerika. Veel hoger krijg je ze niet.

 

Kenai Peninsula:

Dit mooie gebied wordt wel de speeltuin van de bewoners van Anchorage genoemd. Je kan hier prachtige boottochten maken door de fjorden. De kans dat je walvissen, ijsbergen, otters en orka's ziet is levensgroot.

 


3: Denali National Park

In dit prachtige natuurgebied kan je onder begeleiding op zoek gaan naar wild. Wanneer je een rondreis met kinderen maakt, is er toch niets mooiers dan dat jullie een Grizzlybeer of wolf in zijn natuurlijke omgeving ziet? Maak je trouwens niet druk over de veiligheid. De ervaren begeleiding zorgt er voor dat jullie niets overkomt. In dit park kan je ook raften of met een vlot de rivier afdrijven.

 


4: Chena Hot Springs: Je vindt hier heerlijke warmwaterbronnen. Had jij van te voren gedacht dat je tijdens je rondreis met kinderen in Alaska nog in warm water zou zwemmen?


5: Het plaatsje North Pole: Raad eens wie hier woont? Juist. De kerstman.


6: Vissen op Zalm Op diverse plekken in Alaska kan je met de kinderen een hengel uitgooien en proberen een zalm te vangen. Laat je echter niet verrassen. Deze vissen zijn ijzersterk.