Zambia gezinsvakantie

Rondreis kinderen: Zambia

rondreis kinderen zambiaVoor veel gezinnen is het maken van een rondreis met kinderen een droom die uitkomt. Vaak is er lang gespaard voor deze unieke vakantie met kinderen. Wanneer je jarenlang geld opzij hebt gezet om een unieke verre reis met kinderen te maken, dan wil je natuurlijk niet dat jouw rondreis met kinderen op een deceptie uitdraait. Wanneer je op internet gaat zoeken naar verre reizen met kinderen, dan merk je al snel dat er veel aanbieders zijn van rondreizen met kinderen. De perfecte rondreis met kinderen vinden is dan ook lastig. Door onze website hopen wij het jou wat makkelijker te maken. Wij geven een overzicht van alle rondreizen met kinderen die wij op internet hebben kunnen vinden en vullen deze verre reizen met kinderen aan met specifieke landinformatie. Zo wordt het maken van de keuze voor de rondreis van jullie dromen steeds makkelijker. Een van de vele mogelijkheden voor verre reizen met kinderen maken is een rondreis Zambia met kinderen. Een rondreis met kinderen boeken naar Zambia is een keuze waar je waarschijnlijk zelf niet snel op uitgekomen zou zijn. Zambia is namelijk een relatief onbekend land dat je in Zuidelijk Afrika vindt. 

 

Rondreis kinderen: algemene informatie over Zambia

De Republiek Zambia ligt in Zuidelijk Afrika en heeft vele buurlanden. Landen die aan Zambia grenzen zijn Congo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Botswana, Namibie en Angola. In Zambia wonen bijna 12 miljoen mensen, waarvan een groot deel in de hoofdstad Lusaka wonen. 80% van de bevolking is Christelijk en de overige 20% hangen de Islam, het Hindoeïsme of natuurgodsdiensten aan. In veel kerken worden de diverse godsdiensten gemixed met traditionele religieuze ideeën.

De voertaal in Zambia is Engels, maar de bevolking spreekt samen meer dan 70 talen (met name Bantoetalen). In Zambia betaal je met de munteenheid de Kwacha. Zambia is een arm land. Liefst 68% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De economie van Zambia draait op de mijnbouw en dan met name koper.
Een andere inkomstenbron is het toerisme, maar dit is met name in het zuiden, rondom de stad Livingstone aan de Zambezirivier.

Zambia rondreizen met kids

  • Een prachtige reis door niet alleen Zambia, maar ook Botswana en Namibie. Perfect voor ieder avontuurlijk gezin.
  • Op zoek naar meer bijzondere reizen door Zambia en Zuidelijk Afrika? Bekijk dan eens deze pagina.

Rondreis kinderen: geschiedenis van Zambia

Archeologische opgravingen in Zambia hebben uitgewezen dat meer dan 300.000 jaar geleden Zambia al werd bewoond. In 1921 vond men namelijk een menselijke schedel. Deze perhistorische man werd wel de Broken Hill Man genoemd. Verre reizen met kinderen pygmeeMen heeft het vermoeden dat de Pygmee-volken de eerste bewoners van Zambia waren. Dit bijzondere volk bestond uit mannen en vrouwen die van nature erg klein waren. De mannen werden maximaal 1 meter 50, terwijl de vrouwen minstens 8 centimeter kleiner waren. Ongeveer 17.000 jaar geleden trok de Twa stam door de savannevlaktes van Zambia. Deze jagers en verzamelaars gingen later ook over tot landbouw en vestigden zich definitief in het gebied. Ook op dit moment wonen nog afstammingen van de Twa als vissers en verzamelaars in Zambia. Vanuit het noorden kwamen rond het jaar 0 groepen Bantoevolkeren richting Zambia. Nederzettingen werden gesticht en er werden nieuwe technieken voor veeteelt en landbouw geintroduceerd. Het duurde echter tot de 19e eeuw voordat de Bantoes en de Twa actief met elkaar in contact kwamen. De Bantoevolkeren onderhielden well handellsbetrekkingen met volkeren in onder andere Tanzania, aan de Oostkust van Afrika. Vanaf het jaar 1000 kwamen andere Bantoevolken naar Zambia en ook de Tongastam vestigde zich in het zuiden van Zambia. In de 16e eeuw ontstond een belangrijk koninkrijk, genaamd Luba. Dit volk werd centraal aangestuurd en breidde zich uit via kleine volken. Uit deze uitbreidingen ontstonden andere koninkrijkjes, waarvan het Lundarijk het bekendste is. Dit rijk handelde actief met de Europeanen in onder andere ivoor, gestolen vee en slaven. Toen in Zuid Afrika de Zuluoorlogen uitbraken vluchten vele mensen naar het noorden en vormden een bedreiging voor de lokale stammen. Ook de Europeanen trokken in de 19e eeuw massaal de binnenlanden van Afrika in. Bekende Europeanen zijn de ontdekkingsreizigers Livingstone en de zakenman Cecile Rhodes. Met de komst van de Europeanen floreerde ook de slavenhandel. De lokale stammen hadden hiervan veel te duchten. In 1924 werd Zambia onderdeel van het Britse Koninkrijk onder de naam Noord-Rhodesie. De lokale stamhoofden mochten namens de Britten regeren, maar uiteraard trokken zij wel aan de touwtjes. In 1964 verklaarde Noord-Rhodesie zich onafhankelijk van Groot-Brittannie en ging men onder de naam Zambia verder. Onder president Kaunda groeide Zambia uit tot een voorbeeld van een modern Afrikaans land. Verzoening, non-racialiteit, democratie en geweldloosheid stonden hoog op de agenda.

Rondreis kinderen: klimaat van Zambia

Door de hoge ligging van Zambia zijn de temperaturen niet zo hoog als je misschien verwacht van landen in tropisch Afrika. Het klimaat is gematigd met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. De koelste maand is juli, met 16 graden terwijl oktober een warme maand is met temperaturen over de 30 graden. Er is jaarlijks aan het eind van oktober een regentijd, waarbij zeer veel regen kan vallen. Vaak valt deze regen echter slechts op korte momenten van de dag.

Rondreis kinderen: Flora en fauna van Zambia

Tijdens een rondreis met kinderen in Zambia zal je merken dat het een savannelandschap heeft. Je vind veel hoge grassen met daartussen doornstruiken, kleine bomen en cactussen. Ook vind je in sommige gebieden langs grote rivieren als de Zambezi dichte bossen met grote bomen en bloemen. In het noordwesten van Zambia heb je nog gebieden met tropisch regenwoud. Op sommige plekken vind je ook uitgebreide moerassen. Rondreis met kinderen zambiaUiteraard vind je in Zambia vele diersoorten die je ook in Afrika verwacht. Op rondreis met kinderen kan je maar zo olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, buffels en leeuwen tegenkomen. Uiteraard zijn er vele soorten antilopen. Zambia kent liefst 750 vogelsoorten en is daarmee een van de rijkste vogelgebieden van Afrika.

Rondreis met kinderen: veiligheid in Zambia

Zambia is een veilig land om te bezoeken voor een vakantie met kinderen, maar je moet wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. In de steden Lusaka, Ndola en Kitwe kan je beter niet ’s avonds alleen op pad gaan. Beter is het om een taxi te nemen. Laat ook geen aardevolle spullen achter in de auto en loop er niet mee te koop.

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Zambia

Hoewel Zambia geen bekende bestemming is voor rondreizen met kinderen, is het maken van een verre reis met kinderen naar Zambia zeker een goede optie. Zambia heeft een aaantal mooie bezienswaardigheden.

1:Victoriawatervallen


Misschien wel de mooiste watervallen ter wereld. De Zambiaanse kant van de Victoriawatervallen is veel rustiger dan aan de Zimbabwaanse zijde. Bovendien is de Zambiaanse zijde mooier en kan je veel meer van de natuur genieten.

 

 

 

2:Busanga Plains

In het Kafuepark vind je aan de noordkant een bijzonder gebied met een groot moeras dat gevoed wordt door de Lufuparivie. In het droge seizoen staat dit gebied helemaal droog en krijg je een bijzonder plaatje te zien. Het ecosysteem is uniek en de tijd lijkt er duizenden jaren stil gestaan te hebben.

 

3: South Luangwa National Park

Dit wildpark wordt steeds populairder bij de toeristen in opkomst en dat is niet zo vreemd. De grote populatie met olifanten maakt dat je hier zeker een mooi bezoek zal gaan hebben. Het gebied rond Luangwa Valley behoort tot de rijkste big 5 gebieden van Zambia.

 

 

4: Bangweulu moerassen

Dit bijzondere gebied is erg uitgestrekt. Je hebt hier fantastische vergezichten met plekken waar de lucht en het water in elkaar over lijken te lopen. Aan de oever van het Bangweulu meer liggen echte traditionele vissersdorpjes. Het vogelleven rondrom dit meer is indrukwekkend.

 

5: Liuwa Plains National Park

Dit mooie National park is een verborgen schat van Zambia en ligt in het westen, tegen Angola aan. Er komen maar weinig reizigers en dat maakt dat je in deze regio zeer authentieke bevolking tegenkomt.

 

6: Raften op de Zambezi

De Zambezirivier leent zich uitstekend voor een spannende rafttocht. Ga op rondreis met kinderen de rivier op en beleef een ultiem avontuur op deze wildwaterbaan.