India vakantie met kinderen

Rondreis kinderen: India

Verre reizen met kinderen maken is een bijzondere gebeurtenis in het leven van vader, moeder en kinderen. Zoals elke vakantie met kinderen is het met name bedoeld als een stuk ontspanning, er met het gezin op uit zijn en iets van de wereld kunnen zien. Een rondreis met kinderen maken vergt natuurlijk een stuk organisatie, een investering en brengt soms wat spanning met zich mee.

Wanneer je besluit zelf een rondreis met kinderen te organiseren, dan is het belangrijk te bepalen wat je wilt. Welke route wil je volgen, wat wil je graag zien en doen en uiteraard: wanneer wil je gaan. Vervolgens ga je aan de slag om je rondreis met kinderen te regelen. Net zoals alle verre reizen met kinderen zal je vliegtickets moeten boeken, mogelijk een auto moeten huren en accommodatie regelen. Dit is best veel werk om dit goed te doen, zodat jullie een mooie rondreis met kinderen maken kunnen.

 

Veel mensen kiezen ervoor niet zelf de rondreis met kinderen te regelen, maar dit uit te besteden aan een specialiseerde reisorganisatie en daar een rondreis met kinderen te boeken. Voor de kinderen is dit vaak ook leuker, omdat zijn bij een georganiseerde rondreis met kinderen ook nog leeftijdsgenoten treffen.

 

Een van de mooiste bestemmingen om een verre reis met kinderen naar te maken is India. Dit land is een smeltkroes van culturen, heeft veel historie en dito bezienswaardigheden. Een rondreis met kinderen naar India maken is een echte aanrader! Op deze pagina vind je dan ook alle informatie over verre reizen met kinderen naar India. Je vindt hier de geschiedenis en algemene informatie over India, maar ook informatie over het aanbod van rondreizen met kinderen.

 

Rondreis kinderen: algemene informatie over India

De republiek India ligt in Zuid-Oost Azie en is na China het dichtsbevolkte land ter wereld met bijna 1.2 miljard inwoners. Aan het begin van de 20e eeuw telde India nog 250.000 miljoen inwoners.

Dit aantal is dus in 100 jaar tijd verviervoudigd! De naam India is afgeleid van Sindhu, een lokale naam voor de rivier de Indus. De Perzen noemden Indie ook wel Hindoestan (het land aan het Indus). De Grieken hebben dit weer vertaald naar Indie.

India: een van de armste landen ter wereld

India behoort bij de groep armere landen ter wereld. India is een schiereiland en dus van drie zijden omringd door zeeen als de Indische Oceaan en de Golf van Bengalen. Buurlanden van India zijn Pakistan, China, Tibet, Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh.

De hoofstad van India is New Delhi, maar de grootste stad is Bombay. De belangrijkste gesproken taal is Hindi, maar veel mensen spreken als tweede taal ook Engels. In India zijn veel (80%) mensen Hindoeist.

Andere belangrijke godsdiensten zijn de Islam (13%) en het Christendom (6%). Typisch voor India is het kastenstelsel: een soort van onderverdeling naar mensen binnen de bevolking. De kasten worden sterk onderscheiden door rituelen en geloven. De belangrijkste inkomstenbronnen van India komt uit de agrarische sector, maar door de lage lonen en het hoge opleidingsniveau in India maakt de IT sector een sterke groei door. India heeft grote voorraden grondstoffen zoals olie, gas, steenkool en ijzererts. Mocht je op rondreis met kinderen naar India gaan dan is het belangrijk te weten dat het 4,5 uur later is dan in Nederland.

 

In India betaal je met de roepie. In India kan je heerlijk eten. De curry’s en tandoori’s vind je bij vele maaltijden en zijn bijzonder smaakvol (maar soms wel pittig).

India reizen met kinderen

  • Bijzondere reis waarbij je zowel India als Nepal ziet. Aanrader voor ieder gezin
  • Bijzondere familiereis langs onder andere Delhi, Jaipur en eindigend in Nepal.
  • Willen jullie zowel India als ook de Himalaya zien. En dat ook nog eens met het hele gezin? Dan is dit de reis voor jullie!

Rondreis kinderen: geschiedenis van India

Archeologische vondsten tonen aan dat Centraal India rond 40.000 voor Christus bewoond was. Voor zover nu bekend waren er 9000 jaar geleden al vele permanente nederzettingen. Hieruit kwam de Indusbeschaving voort die haar hoogtepunt tussen 2600 en 1900 voor Christus kende en een van de oudste beschavingen is. India is de bakermat van enkele grote godsdiensten zoals het Hindoeïsme, het Boeddhisme en Sikhisme. Door deze godsdiensten heeft de Indiase cultuur ook andere landen in Zuid-Oost Azië sterk beïnvloed.

Recente archeologische bevinden geven aan dat de heilige Hindoesteksten de Veda’s tussen 800 en 600 voor Christus op schrift zijn gesteld. De Veda’s zijn teksten over God, het universum, de natuur en de levenswijze. Deze teksten zijn de bron van de huidige Indische cultuur en taal.

Opvallend is dat de Indische taal lijkt op Europese talen. Mogelijk komt dit door invasies vanuit Griekenland, Macedonie (onder andere de invasie van Alexander de Grote in 327 BC) en de Kaukasus.

 

De Indiers zijn een echte handelsnatie. Al voordat onze jaartelling begon werd er al handel gedreven met landen als China, Indonesie en Thailand. Van de 4e tot de 6e eeuw was het huidige India onderdeel van de Guptarijk. Wereldwijd gezien was er geen enkele natie die verder was in haar ontwikkeling en het was dan ook niet vreemd dat geheel Zuid-Oost Azië beïnvloed werd. Invallen door steppevolkeren zoals de Mongolen leidden echter tot de val van het Guptarijk.

 

De Chalukya waren heet volgende volk dat een groot koninkrijk vestigde in India. Kort na het jaar 700 werd de Islam voor het eerst geïntroduceerd, maar met name vanaf de 12e eeuw kwam de Islamitische verovering pas echt op gang. Grote bloedbaden waren het gevolg, alsmede onderdrukking van het Hindoeïsme. In de 16e eeuw vestigde het islamitische Mogoelrijk zich in India. Sporen hiervan zijn nog steeds zichtbaar, bijvoorbeeld in de prachtige Taj Mahal. In de 16e eeuw kwamen ook de eerste Europeanen in India.

 

De Portugezen waren de eersten die voorbij Kaap De Goede Hoop zeilden en daarmee diverse landen aan de oostkust van Afrika en in Azie kolonialiseerden. Zo ook in India. Hier werd de kolonie Goa gevestigd. Het duurde tot de 17e eeuw voordat de Engelsen zich met India begonnen te bemoeien en van 1858 tot 1947 werd het een onderdeel van het Britse Rijk. De Britten gebruikten de Indiers als werkkrachten op grote plantages voor onder andere thee. Verre reizen met kinderen mahatma gandhiEen geweldloze opstand onder de wereldberoemde Mahatma Gandhi leidde de onafhankelijkheid van India in 1947 in. Hiervoor werd het land verdeeld in twee gebieden. Het huidige India en de Moslimstaat Pakistan. Tot op heden zijn er nog steeds conflicten tussen beide landen over bepaalde grensgebieden en staat men op voet van oorlog met elkaar. In de burgeroorlog tussen west- en oost Pakistan had India ook een rol. Ooost-Pakistan scheidde zich af en werd het land Bangladesh.

 

Rondreis kinderen: klimaat van India

Door de grootte van India is het klimaat zeer divers. In het zuiden is het zeer tropisch, terwijl het noorden een gematigd klimaat heeft. In India is het heel gebruikelijk dat het gedurende een deel van het jaar flink regent. Van juni tot september kan er dan ook flink wat water vallen. Het noorden en midden van het land is wat dat betreft een stuk droger.

 

Rondreis kinderen: Flora en fauna van India

India ligt op het Indiase schiereiland en is op te delen in drie gebieden. Het noorden is zeer bergachtig en bestaat deels uit de bergketen de Himalaya. Hier vloeien vlaktes uit voort met grote rivieren als de Ganges en Brahmaputra. Hierdoor is het noorden van India erg vruchtbaar. In het westen van India ligt de Tharwoestijn. Het zuiden van India ligt deels aan zee. In het noordelijke deel van India vind je veel valleien met bossen. In het noord-oosten zijn dit vaaak bamboe-bossen. Het noord-westen van India is voornamelijk steppe en woestijn. Het zuidelijke deel van het land kent regenwouden en begroeing met palmbomen. Het dierenrijk in India is erg divers. Uiteraard heeft dit te maken met de grootte van het land. Een van de bekendste dieren van India is de Bengaalse tijger.

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in India

In India is het criminaliteitscijfer niet erg hoog, maar wel zijn er zeer bedreven zakkenrollers. Als je teveel met je spullen te koop loopt, kan het zo maar zijn dat je ze kwijt bent. Dit geldt ook voor horloges en sierraden. Let verder op dat het in India niet gewaardeerd wordt om te bloot gekleed te gaan. Dit kan leiden tot vervelende situaties.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in India

Een rondreis met kinderen maken in India is misschien niet het eerste dat in je was opgekomen. Maar India is het zeer zeker waard om in overweging te nemen. De cultuur, de bevolking en de bezienswaardigheden maken het zeker waar om een rondreis met kinderen te maken.

 

1: Taj Mahal

Dit is misschien wel het bekendste gebouw van India en is geweldig te bezoeken bij zonsopkomst. De Moghulvorst Sjah Jahan liet dit prachtige gebouw bouwen voor zijn vrouw als graf. In de tuin liggen mooie vijvers en fonteinen. De bouw van dit imposante gebouw heeft 22 jaar gekost.

 

2: De kamelenmarkt van Pushkar


De stad Pushkar is in november altijd decor van een van de meest bijzondere dingen die je ooit zal zien: de jaarlijkse kamelenmarkt. Wel 50.000 kamelen veranderen hier van eigenaar tijdens dit grote festival. Niet alleen de handel, maar ook de festiviteiten zijn erg leuk om te zien.

 

 

 

3: Bikaner

Deze stad ligt aan de rand van de grootste woestijn van India, de Thar. Het plaatsje heeft vele tempels, een mooi paleis en een uniek fort: het Junagarh. Dit fort is nog volledig ingericht zoals het was in de tijd van de maharadja’s. Bikaner is ook een goede uitvalsplaats voor een ritje op de kameel de woestijn in.

 

4: Delhi

Veel rondreizen met kinderen in India starten in Delhi. In deze stad is het ongelooflijk wennen aan de drukte van het verkeer. De Europeaan die hier zonder ongelukken doorheen komt is knap. In Delhi vind je overal straatverkopers, stalletjes, waarzeggers of midden op straat heilige koeien. Een mooi adres om te bezoeken in Delhi tijdens een rondreis met kinderen is het Rode Fort uit het Moghul tijdperk. Ook ligt in de buurt de grootste moskee van het land.

5: Jaipur

Dit wordt ook wel de roze stad genoemd, dankzij de vele roze zandsteen huizen. Ooit heeft een Britse prins bepaald dat alle huizen de kleur van gastvrijheid (roze) moesten krijgen. Ook de plaatselijke bevolking is bijzonder kleurrijk met mooie gewaden en tulbanden. In het straatbeeld zie je werkelijk alles, olifanten, riksja’s, auto’s, heilige koeien en kamelen. Het koninklijk paleis in het centrum is de moeite van een bezoekje tijdens je rondreis met kinderen zeker waard.

 

6: Agra Fort

Het Agra Fort ligt niet ver van de Taj Mahal en is een bezoekje meer dan waard. Dit rode fort heeft een 2,5 kilometer lange vestigingsmuur en ligt dichtbij de oude stad van Agra waar vele paleizen en moskeeën zijn.