Rondreis Botswana met kinderen

Rondreis kinderen: Botswana

Botswana ligt in het zuiden van Afrika en heeft als directe buurlanden Namibie, Zuid Afrika, Zimbabwe en Zambia. Botswana is in 1966 onafhankelijk geworden van haar voormalige koloniale machthebber Engeland. Rondreis Kinderen SanDe grootste stad en tevens hoofdstad van Botswana is Gaborone. De diamantindustrie is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Botswana en de drie diamantmijnen zorgen dan ook voor werkgelegenheid. Andere vormen van inkomsten en voedsel zijn voor een groot deel van de bevolking de veeteelt en landbouw, maar ook het toerisme. Veel mensen uit Botswana verdienen hun geld in de mijnen van Zuid Afrika. De bevolking van Botswana behoort grotendeels tot de Tswana bevolking. Het Engels is de voertaal, maar men spreekt ook Tswana. Tijdens je rondreis met kinderen krijgen zij dus een mooie mogelijkheid om hun Engels te oefenen.

 

 

 

Rondreis met kinderen in Botsware: klimaat en natuur 

Botswana is grotendeels hooggelegen en heeft een dorre hoogvlakte. Het oostelijke deel van het land is heuvelachtig. De rivier de Okavango , die door het noord-westen stroomt maakt dat dit deel van het land een stuk vruchtbaarder is. Het klimaat van Botswana is sub-tropisch en kent perioden van regen. Toch komen ook regelmatig lange droge periodes voor.

Botswana reizen met kinderen

  • Prachtige rondreis met kinderen door Botswana
  • Naar Namibie, Botswana en Zambia met Djoser. Krokodillen, Nijlpaarden en safari
  • Bekijk alle rondreizen met kinderen naar Botswana. Doe leuke ideeën op en boek meteen

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden van Botswana

De belangrijkste bezienswaardigheden van Botswana zijn de vele wildparken. De Okavangodelta staat internationaal hoog aangeschreven, door de unieke ligging en combinatie met de Kalahariwoestijn. Botswana is echt een land waar je een rondreis met kinderen naar toe maakt om te genieten van het wild en de natuur .

1: Okavangodelta en Kalahari


De unieke combinatie tussen een van de grootste woestijnen ter wereld en de groene vlakten van de Okavango maken dit de top-attractie van Botswana. Met de 4x4 kan je hier op pad gaan om leeuwen, olifanten, neushoorns en buffels te spotten. Menig rondreis met kinderen in Botswana zal dit park aandoen. Vaak heb je de mogelijkheid om op het dak van je jeep te slapen, terwijl de wilde dieren de nacht tegemoet gaan. Wees gerust, je slaapt volkomen veilig. De kalahariwoestijn is natuurlijk erg droog, maar biedt je geweldige mogelijkheden om mooie foto’s te schieten. De zandduinen, droge rivierbeddingen en bosjesmannen nodigen je uit tot een echte sruvival. Wie gaat er mee met de bosjesmannen op avontuur?

2: Makgadikgadi Pans

Dit nationale park ligt in het noorden van Botswana en was vroeger een groot meer. Dit meer is grotendeels drooggevallen en nu een natuurpark dat werkelijk fantastisch is. Mocht je tijdens je rondreis Botswana met kinderen in de gelegenheid zijn om hier te stoppen, dan zou ik dat zeker doen. De gigantische baobab bomen, vele wildsoorten en mooie vogels zijn een lust voor het oog.

3: Chobe natuurpark

Helemaal in het noorden van Botswana ligt het Chobe natuurpark. De Chobe rivier maakt dit gebied redelijk vruchtbaar en zorgt voor veel wildlife. Met name de grote hoeveelheden olifanten spreken tot de verbeelding. en antilopen zich langs de

4: Tsodillo Hills

Bij deze grote rotsen vind je meer dan 2500 rotstekeningen van bosjesmannen. Volgens de Unesco een echte “World Heritage Site”.