Namibie met kinderen

Rondreis kinderen: Namibie

Wanneer je op rondreis met kinderen wilt, dan is natuurlijk de eerste vraag: waarheen??? Verre reizen met kinderen maken is iets wat je niet elk jaar doet en voor veel mensen slechts een eenmalige gebeurtenis is. Voor deze bijzondere rondreis met kinderen wil je dus zeker weten dat je een goede keuze maakt en investeert in een super ervaring voor zowel ouders als kinderen. Een rondreis met kinderen maken vergt vaak organisatie, een investering en brengt soms wat spanning met zich mee.

 

Rondreizen met kinderen organiseer je vaak niet zelf. Natuurlijk is het mogelijk om dit zelf te regelen, maar vaak is het handiger om dit uit te besteden aan een specialist van verre rondreizen met kinderen. Hiermee weet je zeker dat je ziet wat je moet zien en dat ook jouw kinderen een supertijd zullen hebben samen met groepsgenoten. Een van de landen waar je misschien niet snel aan gedacht hebt, maar waar je zeker van zal genieten is een rondreis met kinderen in Namibie. Dit land in het zuid-westen van Afrika heeft een bijzondere natuur.

 

Rondreis kinderen: algemene informatie over Namibie


Namibie ligt in het Zuiden van Afrika en heeft als buurlanden Zuid Afrika, Botswana, Zambia en Angola Na Mongolie is dit land het dunstbevolkt ter wereld, met slechts 2,6 inwoners per vierkante kilometer. Namibie heeft in totaal 2,1 miljoen inwoners en heeft als hoofdstad Windhoek. Hier wonen 240.000 inwoners.

 

In Namibie is de voertaal Engels. Je kan hier betalen met de Namibische dollar die een waarde heeft van 0,10 euro. De economie van Namibie draait op dienstverlening, maar ook op mijnbouw. Met name de diamant is een van de belangrijkste exportproducten van Namibie. Liefst 50% van de bevolking heeft een inkomen van minder van 1,25 dollar per dag. Dat maakt dat Namibie een arm land is.

Namibie reizen met kinderen

  • Een bijzondere rondreis met kinderen door Namibie, Botswana en Zambia. Je ziet zeker de mooiste wilde dieren
  • Meer dan alleen Namibie zien? Bekijk dan eens deze 22 daagse reis door Zuid-Afrika, Botswana, NamibiĆ« en Zimbabwe
  • Andere gezinsrondreizen in Afrika bekijken? Klik dan hier

Rondreis kinderen: geschiedenis van Namibie

Al duizenden jaren leven de bosjesmannen, ook wel San genoemd, in het gebied dat we nu kennen als Namibie.
In de loop der eeuwen zijn ook de Damara, Herero en Owanbo volkeren vanuit omliggende gebieden Namibie binnengetrokken. Vanuit de oude geschiedenis is weinig bekend over het gebied, maar na de komst van de Europeanen is er veel vastgelegd.

 

Doordat het gebied vrij droog was en niet erg vruchtbaar duurde het lang voordat het Europese mogendheden Namibie daadwerkelijk interessant begonnen te vinden. De Portugezen hebben weliswaar als eerste de Namibische kust bereikt en hier een stenen kruis achtergelaten om het gebied te claimen, maar het land is nog lange tijd ongekolonialiseerd gebleven.

 

Aan het eind van de 18e eeuw namen de Nederlanders bezit van Walvisbaai en was de eerste overheersing van Namibie een feit. Nadat de Nederlanders in Zuid Afrika verdreven werden door de Engelsen, namen deze ook gebieden in Namibie in bezit. In 1878 wordt Walvisbaai ingenomen. De Duitsers hadden twee jaar daarvoor een nederzetting in Namibie gesticht. Ook hedendaags vind je nog veel Duitse afstammelingen in Namibie. In 1890 wordt geheel Namibie een Duitse kolonie. Dit leidt tot onlusten met de inlandse stammen.

 

De vondst van diamanten aan het begin van de 20e eeuw maakte dit er niet beter op en er ontstond een oorlog, die zelfs een grote genocide begaan door Duitse troepen tot gevolg had. 605 van de Namibische bevolking werd daarbij gedood. In de Eerste Wereldoorlog viel Zuid Afrika, als onderdeel van het Britse Rijk het Duitse Namibie binnen en veroverd het land. Tot 1968 blijft Namibie bezet door de Zuid Afrikanen en is ook hier de Apartheid doorgevoerd. In 1986 verklaren de Verenigde Naties dat de bezetting door Zuid Afrika illigaal is. Pas in 1990 wordt Namibie onafhankelijk en in 1994 draagt Zuid Afrika Walvisbaai over.

 

Rondreis kinderen: klimaat van Namibie

Omdat Namibie op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen net omgedraaid. Dat wil zeggen dat het in onze zomer in Namibie winter is en vice versa. Het beste kan je de rondreis met kinderen naar Namibie in het voor- of najaar maken omdat de temperatuur dan niet te warm of te koud is. In onze zomer kan het in Namibie behoorlijk fris zijn en soms zelfs vriezen. In onze winter is het in Namibie altijd tussen de 20 en 35 graden.

 

Rondreis kinderen: Flora en fauna van Namibie

In Namibie vind je diverse types land. Zo kan je in Namibie tijdens je rondreis met kinderen terecht komen in woestijdgebieden, halfwoestijnen, savannes en wetlands. De bekendste woestijn is de Namib woestijn, die langs de kust ligt. Op de savannes is de vegetatie divers, met grassoorten, struiken en bomen die wel 20 meter hoog kunnen worden. Bijzondere bomen die je in Namibie veel tegenkomt zijn de baobab, kokerboom en ebbenboom.

Het dierenrijk van Namibie heeft een aantal bijzondere dieren, zoals de Namibische Woestijnolifant.
Wil je graag wild spotten tijdens je rondreis met kinderen in Namibie? Dan kan je het beste in de periode mei tot november reizen. Het is dan droge periode en het gras is lager zodat je makkelijker dieren ziet.

 

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in Namibie

Namibie is een veilig land, maar ook hier zal je altijd op je kostbaarheden moeten letten en niet te koop moeten lopen met je spullen. Voor automobilisten is het wel aan te raden om deuren en ramen gesloten te houden en nooit waardevolle spullen in de auto achter te laten.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Namibie

Namibie is een minder bekende bestemming voor rondreizen met kinderen, maar dat maakt het niet minder interessant. Een rondreis met kinderen door Namibie is top.

 

1: Fish River Canyon

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon de grootste kloof ter wereld en ronduit spectaculair.
Je voelt je klein en nietig wanneer je over de immense natuur uitkijkt. Iedere rondreis met kinderen in Namibie zou deze kloof moeten bezoeken.

 

2: Rotstekeningen in Twyfelfontein

Deze bijzondere rotstekeningen van de SAN zijn door de Unesco als Werelderfgoed aangemerkt.

 

3: Etosha National Park

In dit ongerepte natuurpark kan je op safari gaan en zoeken naar leeuwen, olifanten, luipaarden, leeuwen en neushoorns.

 

4: De rode zandduinen van Sossusvlei

In de buurt van Windhoek vind je de beroemde rode zandduinen van Sossusvlei. Deze rode zandduinen geven een bijzonder gezicht en zijn erg mooi. Met name de kale, dode bomen bij de Deadvlei die hier al 900 jaar staan geven de vlakte een bijzondere sfeer die je nergens anders vindt.

 

5: Swakopmund

Wil je op rondreis met kinderen een sportieve activiteit doen? Dan zit je in Swakopmund helemaal goed. De zandduinen bij deze stad zijn perfect voor allerlei activiteiten zoals sandboarden, quadbiken en paragliden. Je kan vanuit hier ook een dolfijnentour ondernemen, of met een 4x4 de woestijn in.

 

6: Het spookdorp Kolmanskop


Deze stad is volledig verlaten en ziet er spookachtig uit. De huizen zijn bedekt onder zand, er is helemaal niemand behalve de woestijn. Het is echt een unieke ervaring om tijdens je rondreis met kinderen hier te stoppen.

 

7: Damaraland

In dit natuurgebied kan je op zoek gaan naar de bijzondere Woestijnolifant. Met een 4x4 ga je de woestijn in en probeer je deze bijzondere dieren te vinden. Onderweg kom je waarschijnlijk ook giraffen, antilopes en struisvogels tegen.