Australie met kinderen

Rondreis kinderen: Australie

Verreweg het grootste land op het continent Oceanie is Australie. Veel mensen dromen ervan om een rondreis met kinderen in Australie te maken. Een veelgemaakte keuze is het huren van een camper en dan vervolgens met de kids op pad gaan en de outback van Australie ontdekken. Voor de kinderen is een rondreis Australie helemaal geweldig. De kans is zeer groot dat ze onderweg kangaroos of wallabies zien huppelen. Daarnaast zijn er talloze plekken met mooie bezienswaardigheden en activiteiten. Een rondreis met kinderen in Australie kan je natuurlijk perfect afsluiten aan het strand. Je gaat richting het Great Barrier Reef en samen met de kids snorkelen. Op jouw verre reis met kinderen in Australie zal je merken dat de bevolking zeer relaxed is. De mensen zijn vriendelijke en rustig en zullen je altijd prettig behandelen. Bekijk alle rondreizen met kinderen naar Australie.

 

Rondreis met kinderen: algemene informatie over Australie

Australie is het grootste land van Oceanie en het op 5 na grootste land ter wereld, maar dat wil niet zeggen dat het ook dichtbevolkt is. Integendeel. In Australie wonen slechts 22 miljoen mensen, slechts 6 miljoen meer dan in ons kikkerlandje. De meeste mensen wonen in de grote steden zoals Melbourne, Sydney en Brisbane. Opvallend is dat een van de kleinere steden van Australie de hoofdstad is, namelijk Canberra. De reden hiervoor is dat in 1911 de regering een prijsvraag uitschreef voor het ontwerp van de nieuwe hoofdstad. De winnaar werd het ontwerp van een Amerikaanse Architect over Canberra en dit werd dus ook de hoofdstad Bij Australie horen ook nog een aantal eilanden. De grootste hiervan is Tasmanie. Australie heeft een democratisch parlement, maar is nog steeds verbonden met haar voormalig overheerser Engeland. Australie is wat economie betreft wel een beetje vergelijkbaar met Nederland. De grootste inkomsten worden gehaald uit diensten. Daarnaast heeft Australie een grote mijnbouwsector.

 

Australie reizen met kinderen

  • Ontmoet de aboriginals, ga op zoek naar bijzondere dieren en maak mooie wandelingen. Australie is prachtig en een aanrader voor ieder gezin.
  • Ga de outback in, bij het Great Barrier Reef lekker snorkelen, krokodillen in de wetlands en aboriginals met een bijzondere cultuur. Individuele gezinsreis Australie
  • Met de Camper door Australie. Ontdek tropisch Australie, Sydney, Brisbane en het bijzondere Frasier Island
  • Bekijk andere bijzondere rondreizen

Rondreis met kinderen: geschiedenis van Australie

De oorspronkelijke bewoners van Australie waren al meer dan 50.000 jaar geleden naar Australie gekomen. Deze inheemse bevolkingsgroep, de Aboriginals leefden bijna net zo lang in betrekkelijke rust en eenheid met de natuur. Rondreis kinderen aboriginalsDoordat het zeeniveau vroeger lager was, kon men waarschijnlijk relatief makkelijk van Azie naar Australie komen. Hoewel de Nederlander Willem Jansz bekend staat als de eerste Europese ontdekker van Australie, hij deed dit in 1606, werd in het jaar 150 door de Grieken al gesproken over “Terra Australis”. Het westen van Australie werd in de jaren daarna regelmatig door Europeanen bezocht, maar er ontstonden eigenlijk geen nederzettingen of kolonies. De oostkant van Australie werd ruim 150 jaar later pas ontdekt door de Engels wereldreiziger James Cook. Hij besloot wel wat met het land te doen en stichtte hier een strafkolonie. Dit wil zeggen dat Engelse misdadigers naar Australie gedeporteerd werden. Jaren later gingen ook vrije burgers actief emigreren naar het “nieuwe” beloofde land en werden de Europese nederzettingen steeds groter. Rond 1900 zette Australie de eerste stap richting onafhankelijkheid van Engeland. Men werd zelfsturend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Australie een belangrijke uitvalsbasiis voor de gealiieerde strijdkrachten die in de Pacific gestationeerd waren.

 

Rondreis kinderen: klimaat en natuur van Australie

Australie is een zeer groot eiland en dat maakt eveneens dat het een grote kuststrook heeft. De kust van Australie is ongeveer 25550 kilometer lang. Het binnenland van Australie bestaat voor ongeveer 75% uit woestijn. Deze gebieden zijn vaak zeer droog en dor. Dit maakt dan ook dat de bewoners van Australie vaak geclusterd in steden wonen. Tegen de woestijngebieden aan vind je vaak steppe- en savanneachtige gebieden. In het noordoosten van Australie vind je ook tropische regenwouden. Dit dele van Australie is zeker een bezoek waard tijdens je rondreis met kinderen. Doordat Australie op het Zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen net omgekeerd aan die in Nederland. In onze winter is het dus zomer in Australie. Het klimaat is Australie is subtropisch tot tropisch, waarbij de temperaturen behoorlijk op kunnen lopen, zeker in het binnenland. De regentijd in Australie is van december tot april, waarbij er zeer veel regen kan vallen. Voorafgaand aan en volgend op de regentijd kunnen heftige stormen voorkomen. In het midden va n Australie vind je meer een woestijnklimaat waarbij de temperaturen in de zomer verschrikkelijk hoog kunnen zijn, maar het ’s nachts zo maar kan vriezen. Bosbranden zijn een veelvoorkomend fenomeen in Australie. Ondanks dat Australie zo groot is, is het relatief vlak. Australie ligt eigenlijk maar net boven de zeespiegel. In het Oosten van Australie vind je wel wat bergketens, maar de hoogste berg van Australie (Mount Kosciuszko) is “slechts” 2220 meter hoog. In de binnenlanden van Australie vind je vele rivierbeddingen die vaak een groot deel van het jaar helemaal droog staan. Er zijn echter twee grote rivieren waar wel altijd water te vinden is, de Darling en de Murray rivier. De regenwouden van Australie bevatten de meeste dieren. Wanneer je op rondreis met kinderen dus dieren wil zien, kan je het beste aan de noord-oost kust zijn. Toch zijn er ook vele diersoorten te vinden in de droge binnenlanden. Het mooiste voorbeeld hiervan is het nationale symbool van Australie, de kangoeroe. Door de gescheiden ligging van andere continenten vind je in Australie deze unieke diersoorten.Australie kangaroe

Rondreis met kinderen: veiligheid in Australie

Australie is een zeer veilig land om een rondreis met kinderen te maken. De meeste ongelukken of vervelende gebeurtenissen gebeuren dan ook omdat toeristen niet goed opletten en zelf onveilig handelen. Loop niet met je spullen te koop. Australie heeft een aantal diersoorten die potentieel gevaarlijk zijn, zoals slangen spinnen en kwallen. De kans dat je deze beesten tegenkomt is echter heel klein. Trek gewoon stevige schoenen aan wanneer je gaat wandelen. Let wel even op met de kinderen. Australie kent een grote populatie krokodillen. Laat kinderen (maar doe het zelf ook niet) nooit zo maar een meer of een rivier in. De reisbegeleider en de locals kunnen je aangeven waar je wel en niet kan zwemmen. De zon in Australie is fel. Dit is natuurlijk lekker als je bruin wilt worden, maar je zal merken dat je snel verbrand. Smeer je dus altijd in met zonnebrandolie zodat je jezelf en de kinderen beschermd.

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Australie

Australie is een gigantisch land dat je meestal niet in een tweetal weken kan zien. Ga je voor een langere periode een rondreis met kinderen maken, dan kan je veel bezienswaardigheden zien. Ga je minder lang, dan zal je keuzes moeten maken. Toch is dat helemaal niet erg. Australie is erg bijzonder en dat zal je merken wanneer je een rondreis met kinderen maakt. 1: Great Barrier Reef Dit is het grootste koraalrif van de hele wereld. Je vind hier een enorme diversiteit aan visser, koraal en diepzeeleven. Ieder kind zal hier met zijn of haar snorkel op pad gaan om Nemo te ontdekken. Een rondreis Australie met kinderen zal zeker langs het Great Barrier Reef voeren. Willen de kinderen niet snorkelen, dan kan je ook boottochten maken in een boot waarvan de bodem doorzichtig is. Zo krijg je toch nog alles mee. 2: Kakadu National Park In de buurt van Darwin vind je het tropische park Kakadu. In dit gebied kan je watervallen, bijzondere rotsen en rivieren bekijken. Een groot deel van alle vogels in Australie leeft in dit bijzonderen park, maar ook roofdieren als de krokodil. 3: Ayers Rock In het midden van Australie vind je een van de meest bijzondere rotsformaties van Australie, Ayers Rock, ook wel Uluru genoemd. Voor de Aboriginals is dit een zeer belangrijke religieuze plek en verbonden met de Droomtijd. Via de oude mythologieen heeft de rots een zeer belangrijke rol in het leven van deze traditionele bevolking gekregen. In 1985 werden de Aboriginals door de regering erkend als rechtmatige eigenaren van de rots. Wanneer je op rondreis met kinderen Ayers Rock wilt aandoen, dan kan je dat het beste aan het begin of het einde van de middag doen wanneer de zon ondergaat. De rots lijkt dan van kleur te veranderen en dit geeft een spectaculair gezicht. Het wordt niet gewaardeerd door de Aboriginals wanneer toeristen de rots beklimmen. Het is niet verboden, maar een dermate heilige plek moet gerespecteerd worden. 4: Sydney Een van de grootste en modernste steden van Australie is Sydney. In deze plaats vind je diverse bezienswaardigheden, zoals het wereldberoemde Opera House, de haven en de oceaan. Ook Macquarie Street met enkele bouwkundige hoogstandjes is de moeite waard. Als je niet de tijd hebt om het Great Barrier Reef te bezoeken, dan kan je een voorproefje krijgen in het reusachtige Sydney Aquarium. 5: Nambung National Park In dit park dat ten noorden van Perth ligt vind je een bijzonder landschap: de pinnacles. Het is een soort van woestijn met daarin allemaal rechtopstaande pilaren van soms wel 5 meter hoog. Deze pilaren zijn eigenlijk fossiele plantenresten. Aan het einde van de dag maak je hier de mooiste foto’s. 6: Cradle Mountain Lake St. Clair Dit park staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco is is het Nationale Park van Tasmanie. De natuur is overweldigend met meren, bossen, rivieren en gletsjers. 7: Blue Mountains National Park. Dit park staat ook op de werelderfgoedlijst vanwege haar indrukwekkende bergen met stijle wanden. De uitzichten zijn geweldig. Niet voor niets een van de favoriete bestemmingen voor de Australiers zelf. 8: Skien in Australie In de buurt van Mount Buller, Falls Creek en Mount Hotham in de staat Victoria kan je van juni tot september echt skien. Sneeuw ligt er altijd!