Rondreis Ecuador met kinderen

Rondreis kinderen: Ecuador

Wanneer je overweegt om een rondreis met kinderen naar Ecuador te maken, dan zit je op deze website goed. Een van de mooiste landen voor het maken van een rondreis met kinderen is Ecuador.

Dit land in Zuid Amerika heeft een rijke geschiedenis, een prachtige natuur en vriendelijke mensen. Wanneer je een rondreis met kinderen maken wilt, dan kan je er voor kiezen om dit zelf te organiseren of dit te laten doen door een gespecialiseerde organisatie. Voor beiden valt wat te zeggen. Enerzijds kan je zelf je reisroute bepalen, maar wanneer je dit uitbesteedt, weet je zeker dat je geen omkijken hebt naar de reis.

 

Op deze pagina vind je informatie over verre reizen met kinderen naar Ecuador. Je vindt hier de geschiedenis en algemene informatie over Ecuador, maar ook informatie over het aanbod van rondreizen met kinderen. Bekijk hiernaast alle rondreizen met kinderen naar Ecuador.

 

Rondreis kinderen: algemene informatie over Ecuador

De Republiek Ecuador ligt in het noord-westen van Zuid-Amerika. Het heeft als buurlanden Colombia en Peru. In Ecuador wonen in totaal ongeveer 14,5 miljoen mensen. De naam Ecuador is de letterlijke vertaling van “evenaar”. Het land ligt dan ook op de evenaar. Quito is de hoofdstad van Ecuador, maar de grootste stad is Guayaquil. Hier wonen ruim 2,8 miljoen mensen. De bevolking van Ecuador kent etnisch grote verschillen. Ongeveer 65% van de bevolking is van Spaans-Indiase afkomst.

Ongeveer 7 tot 10% is blank en tussen de 20% en 25% van de bevolking is Indiaans. Het restant bestaan uit afstammelingen van zwarte slaven en uit Arabieren. Ecuador is een van de armste landen van Zuid Amerika. Maar liefst 45% leeft onder de armoedegrens. Hoewel de scholing in Ecuador gratis is voor kinderen tot 14 jaar, maakt niet iedereen het onderwijs af. Dit heeft ermee te maken dat kinderen, met name in de landbouwgebieden, mee moeten helpen om het gezin te voorzien in haar onderhoud.

De economie van Ecuador was lange tijd ver achterlopend bij andere landen in Zuid Amerika. De ontdekking van aardolie veranderde dit enigszins en dit is dan ook de belangrijkste bron van inkomsten van het land. Veel mensen in Ecuador zijn werkzaam in de landbouw, veeteelt en in de bosbouw.  

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in Ecuador

Ecuador staat bekend als het veiligste land in Zuid Amerika. Desondanks is er veel kleine criminaliteit. Let dus goed op je spullen in de grotere steden. Let op wanneer je reist op de weg van Ecuador naar Colombia. Deze staat bekend als onveilig.

rondreizen Ecuador met kinderen

  • Bijzondere 21 daagse gezinsreis door het geweldige Ecuador. Indianen, vulkanen en bijzondere dieren wachten op je
  • Met Baobab reis je liefst 23 dagen naar Ecuador. Je gaat naar de jungle, bezoekt indianen en bekijkt vulkanen
  • 18 dagen met de familie op stap in Ecuador. Beleef bij Fox de perfecte mix tussen natuur en cultuur
  • Witte vulkanen en kleurrijke indianen op rondreis met kinderen in Ecuador. Bekijk deze bijzondere reis
  • Bekijk meer reizen in Ecuador

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Ecuador

Een rondreis met kinderen maken door Ecuador kan een uitstekend idee zijn. Het land is prachtig en heeft diverse bezienswaardigheden die echt uniek zijn.

1: Galapagoseilanden


Met afstand de mooiste plek van heet Ecuador. Deze eilandengroep ontleent haar naam aan de reuzenschildpad. Omdat het gebied altijd onbewoond is geweest en er geen roofdieren voorkomen zijn de dieren helemaal niet schuw. Doordat het aantal bezoekers geminimaliseerd wordt en slechts op een aantal eilanden toegelaten wordt, blijft het unieke biologische systeem intact.

 

2: Met de trein naar El Nariz Del Diablo

Je kan in Ecuador een unieke treinreis maken. Je gaat op het dak van een trein vanuit Rio Bamba door de binnenlanden van Ecuador en door de verschillende dorpjes die je onderweg aandoet. Door de spectaculaire afdelingen is deze reis een absoluut unieke ervaringen.

 

3: Quito

De hoofdstad van Ecuador is een prima plek om je rondreis met kinderen te starten. Je hebt hier diverse mooie pleintjes en fotogenieke plekjes. Er zijn vele leuke kerkjes, een 17e eeuws klooster en interessante marktjes waar de Indianen hun handelswaar uitstallen. De uitkijkplek Guapula is een mooie plek om een goed uitzicht over de stad te krijgen met op de achtergrond de vulkanen en besneeuwde bergtoppen. In het Parque La Carolina ka je lekker wandelen en in de weekenden uitstekend de lokale cultuur proeven.

 

4: Cotopaxi National Park

Dit wordt door veel mensen als een van de hoogtepunten van hun rondreis met kinderen ervaren. In het park ligt een vulkaan van bijna 6000 meter die je in twee dagen tijd kan beklimmen. Tevens ligt hier het prachtige Limiopungomeer waar je langs kan wandelen. Onderweg zal je gegarandeerd herten, lama’s en misschien wel de indrukwekkende condor zien.

 

5: De markt van Otavalo

Deze grote markt waar dieren en souvenirs worden verhandeld bestond al in de Incatijd. Vlakbij liggen mooie watervallen en een kratermeer. Ga vooral ook naar het dorpje San Antonio. Wanneer je in de kerk bent sta je precies op de evenaar!

 

6: Cuenca

Dit is een van de grootste steden van Ecuador. In de stad liggen mooie musea en tevens een oude kathedraal . Vlakbij de stad liggen de Incaruines van Tomebamba en de wereldberoemde Inca plaats Ingapirca. Het nationale park Las Cajas is een mooie plek om lekker te wandelen en indrukwekkende meren te bezoeken.

 

7: Baños

Dit plaatsje ligt op een geweldige plek aan de voet van de vulkaan Tungurahua. De vulkaan verwamt de natuurlijke bronnen, waar je heerlijk in kan baden. Wanneer je op rondreis met kinderen avontuurlijk bezig wilt zijn, dan kan dat hier. Mountainbiken, paardrijden, wandelen en raften is hier allemaal mogelijk. Vlakbij liggen mooie watervallen en tevens kan je hier de Amazonejungle in trekkken.

 

8: Atacames

Deze badplaats is bij zowel de toeristen als de Ecuadorianen erg populair. Tijdens je rondreis met kinderen door Ecuador kan dit een ideale plek zijn om even tot rust te komen, of je reis te eindigen. Er zijn mooi stranden, leuke barretjes en restaurantjes.

 

Rondreis kinderen: geschiedenis van Ecuador

Ecuador is al tientallen eeuwen bewoond. Haar eerste inwoners leefden van de jacht, het verzamelen van voedsel en van de visserij. Ongeveer 6000 jaar voor Christus werd er al cassave verbouwd in het huidige Ecuador en ontstonden langs de Amazone al steden met duizenden inwoners. Men heeft eveneens nederzettingen gevonden die ongeveer 3500 jaar oud zijn. Dit toont aan dat er al vroeg een belangrijke cultuur in het gebied was.

 

Een belangrijke plek is de stad Real Alto, die dateert uit 1500 voor Christus. Er zijn theorieën dat deze stam oorspronkelijk afkomstig was uit Japan of Polynesie, maar dit nog niet bewezen. Wel werd er al rond 3000 voor Christus intensief handel gedreven met culturen in de Sierra. Rond het jaar 300 voor Christus was de La Tolitacultuur dominerend in Ecuador. Zij bewerkten vele gouden en platina voorwerpen. Men denkt dat het eiland La Tolita een heilige plaats is geweest. Omdat de bewerking van platina erg lastig is, moet deze cultuur haar tijd ver vooruit zijn geweest. In diezelfde periode bloeide de Manta cultuur. Ook zij waren experts in het bewerken van materialen. De stad Manta was met 20.000 inwoners zeer groot voor die periode. Men dreef intensief handel met culturen in Mexico en in Peru. In de 15e eeuw waren de Manta en La Tolitaculturen verdwenen en maakten zij plaats voor kleinere gemeenschappen, ook wel de Sierra-culturen genoemd.

 

Er was veel contact tussen deze culturen en stammen in het Amazonegebied. Men leefde van de spinnerij en weverij van schapenwol.

Een aantal van de Sierraculturen raakten door huwelijken met elkaar verbonden en daardoor ontstond het koninkrijk Quito, genoemd naar de stad waar het koninkrijk lag. Vanuit deze stad werden vele oorlogen gevoerd tegen andere culturen. Vanuit de Peruaanse Andes waren de Inca’s halverwege de 15e eeuw actief bezig hun rijk uit te breiden. Ook zij voerden oorlogen tegen de culturen uit Ecuador en wilden uiteindelijk Quito verslaan. Uiteindelijk lukte dit ook in 1492 met als resultaat dat alle mannelijke leden van de bevolking door de overwinnende koning vermoord werden. Het gevolg hiervan was dat veel Indianen uit de Andes naar Ecuador trokken om zich daar te vestigen.

 

De lokale indianen werden naar Peru verdreven. Met de komst van Inca’s kwamen ook nieuwe landbouwbewerkingstechnieken mee. In 1526 zetten voor het eerst Europeanen voet op Ecuadoriaanse bodem.De verkenners van de conquistador Pizarro ontdekten de rijkdom van Ecuador en meldden dit aan hun baas. Pizarro kwam in 1531 terug met zijn leger en ging de strijd aan met de Inca’s. Een lange strijd volgde met als resultaat 25 ton goud en de dood van de Incakoning. In 1549 was het hele noordelijke deel van het Incarijk verover door slechts 2000 Spaanse soldaten.

 

Ecuador werd onderdeel van het Spaanse rijk en werd ondergebracht bij het onderkoninkrijk Peru. De eerste Spaanse kolonisten volgden al snel samen met Afrikaanse slaven. Omdat men minder goud vond dan verwacht zette de Spanjaarden plantages op. De Spanjaarden dwongen de Ecuadorianen het katholieke geloof op en buiten hen (samen met de kerk) helemaal uit. Vanaf de 18e eeuw ontstonden in Ecuador veel onafhankelijkheidsbewegingen die tegen de Spaanse onderdrukking in opstand kwamen. Toen in Europa de Spaanse koning door Napoleon werd afgezet, kreeg men in Ecuador ook steeds meer geloof in de eigen natie. Men probeerde staatsgrepen te plegen, maar deze werden met veel geweld neergeslagen. De Spanjaarden stuurde veel troepen naar de kolonies om de controle terug te krijgen. Toch lukte dit niet.

 

Onder de Venezolaan Bolivar werd strijd geleverd en Colombia, Venezuela en een deel van Ecuador bevrijd. Het bevrijdde gebied kwam onder een federatie bijeen, maar viel in 1830 na slechts 8 jaar weer uiteen. De gezaghebber riep de republiek Ecuador uit, maar was hierbij nogal onzorgvuldig. Men claimde land dat van Peru was en dat leidde tot grensconflicten. De bevolking werd nog steeds onderdrukt, maar ditmaal door de nieuwe regering. De liberale stad Guayaquil pikt dit niet en kwam in opstand. Er werden afspraken gemaakt over regeren per toerbeurt, maar dit was niet succesvol. Talloze regeringen werden versleten en even zo vaak werd de grondwet aangepast.

 

De economie stagneerde en Ecuador raakte in het slop. In 1860 grepen de conservatieven de macht en keerde de rust terug en begon het economische herstel. In de eerste twintig jaar van de 20e eeuw ging het economisch weer minder met Ecuador en was er veel sociale onrust. Het leger greep in en pleegde een staatsgreep. De dicator Ayora kreeg de macht en voerde hervormingen door.

 

Vanaf de jaren 30 en 40 waren militairen aan de macht en was er onder andere een oorlog met Peru. Vanaf de komst van José Maria Velasco Ibarra ontstond er meer rust. Hij was van 1933 tot 1972 verschillende termijnen aan de macht, maar ook hij wist de grensconflicten met Peru niet te voorkomen. De economie begon in de jaren 70 steeds meer te groeien en het systeem van grootgrondbezit werd beëindigd. De ontdekking van olie in 1967 betekende een ommekeer ten goede voor de economie. Tot aan het begin van de 21e eeuw was het politieke klimaat echter nog steeds onrustig. Vele presidenten en generaals grepen de macht en probeerde het land hun eigen koers te laten varen. Ook vonden er verschillende grensconflicten plaats, was werd er ook een wapenstilstand afgesproken die vandaag de dag nog bewaakt wordt door

 

Rondreis kinderen: klimaat van Ecuador

Ecuador is een land met een grote diversiteit aan landschappen. Dit is ook de reden dat het klimaat van Ecuador erg divers is. Door de ligging op de evenaar kent Ecuador geen echte zomer of winter. Wel kent men een droge en een natte periode. De kust van Ecuador heeft het gehele jaar een tropisch klimaat, waarbij het overdag gemiddeld 30 graden is, maar eveneens regenbuien kunnen vallen.

 

Meer naar de Andes worden de klimaatverschillen groter. Van juli tot en met september is het zonnig en droog, terwijl het van oktober tot mei kan regenen. De temperaturen kunnen ’s nachts onder het vriespunt dalen, terwijl deze overdag tussen de 7 en 20 graden ligt. Aan de Amazone kant van de Andes is het gedurende het jaar boven de 25 graden.

 

Rondreis kinderen: natuur van Ecuador

Ecuador kent een grote diversiteit aan planten, bloemen en dieren. Zo komen er alleen in Ecuador al meer soorten planten en bloemen voor dan op het gehele continenent Noord-Amerika. Ook komen er meer soorten vogels voor dan in Europa, Noord-Amerika en Australie bij elkaar! Door het dichte tropische regenwoud is de kans erg groot dat er nog talloze soorten zijn die nog niet ontdekt zijn. In deze regenwouden komen vele hoge bomen voor die al honderden jaren oud zijn. In het oosten van het land ligt het Amazoneregenwoud. In de regenwouden leven vele diersoorten, zoals de poema, het luiaard, de jaguar en talloze apensoorten. Ook vind je in Ecuador de zeldzame zoetwaterdolfijn en vele reptielsoorten. In Ecuador komen maar liefst 4500 soorten vlinders voor, waarvan sommigen veel groter kunnen zijn dan een mensenhand.


Van noord naar zuid loopt het Andesgebergte. In dit gebied komen enkele actieve vulkanen voor. De wouden op de hellingen van de Andes kennen een hoge luchtvochtigheid en vele bloemen en planten. Hier komen wat minder soorten dieren voor. De kuststreek van Ecuador bestaat uit vruchtbare grond, die door de Ecuadorianen gebruikt wordt voor de landbouw.

 

Aan de kust liggen savannevlaktes die door mensenhanden zijn ontstaan nadat de bossen verwijderd zijn. Op verschillende plekken komen mangrovebossen voor. Een bijzonder gebied in Ecuador zijn de unieke Galapagoseilanden. De flora en fauna op deze eilanden zijn uniek.