Dubai met kinderen

Naar Dubai met de kinderen

Dubai is een land waar je misschien niet direct aan denkt voor een rondreis met de kids. Wat is daar tenslotte te doen, zal je denken? Nou, dat zal je wellicht nog verrassen. Dubai heeft door de enorme welvaart namelijk diverse mooie en luxe gebouwen, maar ook bijzondere attracties gecreƫerd.Dubai

Dubai ligt aan de Perzische golf en is een land wat nog steeds groter wordt, hoewel het nu slechts zo groot is als de provincie Noord-Brabant. Dubai wordt groter omdat de rijke bevolking steeds meer luxe eilanden aan het aanleggen is en daarmee de oppervlakte van het land groter maakt.

Dubai bestaat voor het grootste deel uit woestijn, maar heeft ook een grote bergketen. Het is een van de warmste landen ter wereld, dankzij het woestijnklimaat. De gemiddelde temperatuur per dag ligt rond de 27 graden!

Hoewel Dubai bekend staat om haar welvaart en enorme rijkdom weten veel mensen niet dat moderne slavernij nog steeds voorkomt. Een slechte zaak, maar wel de dagelijkse praktijk. Zo worden vluchtelingen ingezet om tegen een slechts salaris als schoonmaakster bij rijke gezinnen te werken. Ook worden Pakistaande en Indiase arbeiders onder slechte omstandigheden ingezet voor de bouw van de vele luxe projecten.

 

  • Rondreis door Dubai en Oman. Verrassend!

Geschiedenis

Hoewel Dubai dus een droog en dor land is, wonen in het gebied al vele jaren mensen. Zowel ruim voor Christus, als daarna. Er zijn bijvoorbeeld forten gevonden uit het jaar 600 en ook de Grieken waren rond 400 al aanwezig in deze regio. In het jaar 1850 woonden er ongeveer 8000 mensen in het hele land. Vandaag de dag zijn dat er ruim 1,9 miljoen, waaronder veel westerse werknemers van grote bedrijven.

De oorspronkelijke bewoners van Dubai dreven handel en leefden van het hoeden van vee. Door de gunstige ligging tussen India, de Perzische golf en Europa, werd Dubai een belangrijke handelspost. Dat betekende natuurlijk ook dat de diverse handelsnaties vochten om deze plek. Zo waren de Britten, de Nederlanders en de Portugezen onder andere heersers over Dubai. Sinds eind 18e eeuw waren het de Britten die de macht over Dubai hadden.

Rond 1830 kwam Dubai in handen van de Bani Yas. Zij zijn nog steeds de heersers over Dubai en maakten Dubai een belangrijke handelspost. Doordat handelaars geen belasting hoefden te betalen werd Dubai nog groter en belangrijker. In de 20e eeuw was men dan nog steeds een belangrijk commercieel centrum.

Door de vondst van aardolie in de jaren 70, groeide de economie van Dubai erg hard en werd de stad met de nieuwe inkomsten sterk uitgebreid. Het ene na het andere indrukwekkende project wordt uit de grond gestampt.

Bezienswaardigheden

Dubai BurgDe bezienswaardigheden van Dubai zin niet zo zeer oud, maar met name bijzonder. Het oudste gebouw van Dubai is het Al Fahidi Fort uit 1787. Hier woonden vroeger de machthebbers van de stad. Vandaag de dag is het een museum over de geschiedenis van de stad.

Neem zeker een kijkje bij de Dubai Creek. Deze rivier loopt dwars door de stad en was de plek waar alle goederen op van de bootjes geladen werd. Dit vindt overigens nog steeds plaats. 

Andere bijzondere bezienswaardigheden zijn:

  • het Burj Al Arab, een 7 sterren hotel, met alle luxe die je je niet eens kan bedenken
  • het Formule 1 circuit, dat inmiddels wereldberoemd is.
  • Ski Dubai: een indoor skihal.
  • Jumeirah Beach: een mooi zandstrand met prachtig helder water