Canada met kinderen

Rondreis Canada met kinderen

Verre reizen met kinderen maken is een bijzondere gebeurtenis in het leven van vader, moeder en kinderen. Van oudsher is het niet heel gebruikelijk dat je een rondreis met kinderen maakt. Het vergt een behoorlijke investering en dat kan niet ieder gezin opbrengen. Canada met kinderenToch merk je dat naarmate de prijzen van rondreizen met kinderen dalen, deze vakanties met kinderen steeds toegankelijker worden.


Het maken van rondreizen met kinderen naar Canada is iets wat al best vaak voorkomt. De relatie tussen Nederland en Canada is goed en veel Nederlandse gezinnen zijn naar Canada geëmigreerd om daar (vaak boeren-)bedrijven te beginnen. Het organiseren van een rondreis met kinderen kost natuurlijk wel de nodige tijd.

Er moet veel geregeld en uitgezocht worden voordat je daadwerkelijk op reis kunt en een goede rondreis hebt uitgewerkt. Daarom kiezen veel mensen er voor om een rondreis met kinderen te boeken bij een gespecialiseerde reisorganisatie. Zij hebben speciale programma’s voor gezinnen en kiezen reisroutes die kinderen ook aanspreken.

Op deze pagina vind je dan ook alle informatie over verre reizen met kinderen naar Canada. Je vindt hier de geschiedenis en algemene informatie over Canada, maar ook informatie over het aanbod van rondreizen met kinderen. Bekijk alle rondreizen met kinderen naar Canada.

 

Rondreis kinderen: algemene informatie over Canada

Het meest noordelijke land van Noord-Amerika is Canada. Canada heeft eigenlijk maar 1 buurland dat direct aan het land vastzit, namelijk de Verenigde Staten. Natuurlijk is Alska ook een buurland, maar dit blijft nog steeds een staat van de VS. Canada wordt door een korte zeestraat gescheiden van Rusland. Na Rusland is Canada qua oppervlakte het grootste land ter wereld. In Canada vind je de meest noordelijke bewoonde plaatst ter wereld. De laagst bewoonde plaats, ligt op dezelfde breedtegraad als Barcelona.

 

In Canada wonen ongeveer 33,5 miljoen mensen. De hoofdstad van Canada is Ottowa, maar de grootste steden zijn Toronto, Montreal en Calgary. Voordat Canada als land gekolonialiseerd werd woonden hier Indiaanse en Eskimostammen. De Fransen en de Engelsen waren de grote kolonialisator van Canada. Dit heeft tot gevolg dat vandaag de dag de Canadese bevolking, met name aan de Oostkust zowel Frans als Engels spreken.

Pas in 1982 is Canada formeel onafhankelijk geworden van Engeland. De economie van Canada is een van de grootsten ter wereld. Ongeveer 3/4e van de bevolking werkt in de dienstensector. De bosbouw, mijnbouw en visserij zijn ook belangrijke sectoren. De Canadese cultuur is in grote mate bepaald door Engelse en Franse invloeden, maar ook door de VS.

Canada reizen met kinderen

  • Ga op zoek naar bevers, elanden en beren in Quebec terwijl je in een kano zit. En heb je beluga wel eens gezien? Dat is een witte walvis.
  • Prachtige reis door de rockies. Grote kans op het zien van beren, elanden, walvissen en zelfs orca's. Aanrader!
  • Ontdek Canada als wandelend, per mountainbike en per kano. De kans is groot dat je grizzly beren ziet en natuurlijk veel andere bijzondere dieren. Daarnaast kom je in het mooie Vancouver.
  • Geen zin in een groepsreis? Dan is dit de reis voor jullie. Geweldige kennismaking met het land van de meren, beren en totempalen
  • Bekijk alle reizen met kinderen naar Canada

 

Rondreis kinderen: geschiedenis van Canada

Doordat Canada pas relatief laat gekolonialiseerd is geweest is de zoektocht naar de geschiedenis van het land ook pas laat begonnen. Men weet zeker dat over de landbrug tussen Canada en Rusland rond de 20.000-25.000 jaar geleden mensen naar Noord-Amerika zijn gekomen. Deze mensen vormden uiteindelijke Indiase en Innuit (Eskimo) stammen. De geschiedenis van Canada krijgt pas meer vorm vanaf het jaar 1000 na Christus.

 

Hoewel veel mensen denken dat Christoffel Columbus de eerste voet op Noord-Amerikaanse bodem zette, tonen opgravingen aan dat Vikingen uit Noorwegen al rond het jaar 1000 nederzettingen probeerden te stichten in het huidige Canada. Ruim 500 jaar later kwam Columbus duizenden kilometers zuidelijker aan wal. Enkele jaren daarna was het de Engelsman John Cabot die Canada voor Engeland claimde.


Waar de Engelsen vooral aan de kust bleven, gingen de Fransen in de eerste helft van de 16e eeuw echt het binnenland in. Men stichtten ook de eerste steden, al verliep dit zeer moeizaam. Slechts enkele duizenden pioniers trokken Canada binnen. De Franse handelaars trokken de binnenlanden in en dreven handel in met name beverpelzen. Franse missionarissen probeerden de Indiaanse bevolking te bekeren. Waar de Fransen zich rond Quebec vestigen waren het de Engelsen die zuidelijker nederzettingen stichtten.

Langzaam ontstonden conflicten tussen de Europeanen onderling en de Indiaanse stammen anderzijds. De Indiaanse stammen werden steeds meer teruggedrongen en de Europese ziekten troffen veel stammen. De Engelsen veroverden veel gebieden op de Fransen in de eerste helft van de 17e eeuw, maar een felle strijd leidde ertoe dat Frankrijk weer controle kreeg. Toch bleef de strijd voortduren tot begin 18e eeuw. Het grootste deel van Canada viel in Engelse handen.

Halverwege de 18e eeuw brak een grote oorlog uit tussen de Fransen en de Engelsen. Uiteindelijk was Frankrijk gedwongen om al haar gebieden, op twee eilanden na, op te geven. De ruim 50.000 Franstalige bewoners kregen de provincie Quebec tot hun beschikking. Na de Amerikaanse Revolutie trokken veel Britse loyalisten uit de Verenigde Staten naar Canada.

Toen in 1812 oorlog in de VS uitbrak werd ook Canada strijdtoneel en viel men Canada binnen. Beide partijen streden met elkaar, maar Amerika kwam als morele winnaar uit de strijd en werd definitief onafhankelijk van Groot-Britannie. In Canada begon men zich hierna te orienteren op de politieke koers die men wilde varen. Uitkomst was dat de provincie Canada gevormd werd met als enige voertaal het Engels. Dit bleek echter niet te werken en het Frans werd ook als officiele taal erkend.

De grens met de VS werd definitief vastgesteld. Vanaf halverwege 19e eeuw was Canada min of meer semi-onafhankelijk van Engeland. De lokale regering probeerde mensen te stimuleren om in de binnenlanden nederzettingen te stichtten, maar dit leidde tot conflicten met de Indianen. De opstand had tot gevolg dat er een nieuwe provincie gevormd werd.

In deze provincie kregen de Indianen en de Frans-Indiaanse halfbloedbevolking dezelfde rechten als de Britten. In de jaren daarna werden ook andere, tot dan toe, vrije gebieden onderdeel van Canada. Men legde een spoorlijn aan door het gehele land, die een belangrijke rol zou spelen bij de ontwikkeling van Canada. De grote immigratie eind 19e en begin 20e eeuw vanuit Europa speelde hierbij ook een rol.

 

Toen er goud werd ontdekt in Canada ging het snel en ontwikkelde de west-kant zich rap. Bij het uitbreken van WO1 was Canada nog onderdeel van Groot-Britannie. Toen Engeland de oorlog aan Duitsland verklaarde gingen ook Canada, Australie en Nieuw Zeeland hierin mee. Vele tienduizenden militairen trokken naar Europa. Dit versterkte opvallend genoeg de Canadese eenheid en er werden volledig Canadese divisies opgericht. Na WO1 ontstond de grote depressie in Noord-Amerika die ook Canada hard raakte. Canada kreeg te maken met veel werkeloosheid en moest ingrijpen. Men kreeg van de Britten meer autonomie.

 

Tot het uitbreken van WO2 bleef de depressie aanhouden. Opvallend genoeg bleef Canada nog een week neutraal, nadat Engeland de oorlog aan Duitsland al had verklaard. Canada bracht wederom een grote bijdrage aan de oorlog en was ook een van de partijen die een belangrijke rol had bij de bevrijding van Nederland. Na WO2 ging Canada meteen verder in de Koude Oorlog. Omdat Canada strategisch gelegen was, werden de banden met de VS behoorlijk aangehaald. De VS was Canada ondertussen al voorbijgestreefd als wereldmacht. Economisch was Canada volledig anders dan de VS. Men was veel socialer in haar beleid en er werd een echte welvaartsstaat gevormd. Sinds 1982 is Canada formeel onafhankelijk van Groot Britannie.

 

Rondreis kinderen: klimaat van Canada

Door de grootte van Canada is ook het klimaat erg divers. Het klimaat van Canada is enigszins te vergelijken met dat in Scandinavie. In Canada zijn de zomermaanden heerlijk en verreweg de beste tijd voor een rondreis met kinderen. De temperaturen liggen tussen de 15 en 25 graden, de natuur is op haar mooist en het is extra lang licht. Het voorjaar in Canada is ook een prima reisseizoen, als zijn de temperaturen stukken lager. De winters in Canada kunnen erg koud zijn.

Er valt erg veel sneeuw en de temperatuur kan in sommige gebieden richting -40 graden gaan. De zomermaanden in de provincie Brits Columbia zijn heel anders. Het klimaat is een stuk milder. De relatief warme Stille Oceaan zorgt ervoor dat het hier in de winter lang niet zo koud is dan in westelijk Canada. In de zomer is het hier maximaal 20 graden, maar in de winter is het ook zelden erg koud.

 

Rondreis kinderen: Flora en fauna van Canada

Canada is een prachtig land met een keur aan natuurgebieden, parken en mooie steden.
Het land is zo divers dat het moeilijk is om alles te benoemen. Canada kent veel diepe bossen, grote meren en rivieren. De dierenwereld van Canada is erg uitgebreid. Op rondreis met kinderen in Canada kan het maar zo zijn dat je bruine beren, grizzly beren, poema´s, bizons, elanden en herten tegenkomt.

 

 

 

Rondreis met kinderen: veiligheid in Canada

Canada is een erg veilig land voor een vakantie met kinderen. In de grote steden zal je uiteraard op je spullen moeten letten, maar de criminaliteit is dermate laag dat je je geen zorgen hoeft te maken. Wel heeft Canada enkele andere punten van aandacht. In de wintermaanden kan de temperatuur in Canada ver onder het vriespunt dalen. Je moet dus rekening houden met welke kleding je inpakt. Ook kan het zijn dat wanneer je op rondreis met kinderen in de natuur bent, je geconfronteerd wordt met wilde dieren. Blijf rustig, houd je aan de regels van de parken en ga niet van de wandelpaden af.

 

Rondreis met kinderen: bezienswaardigheden in Canada

Wanneer voor je vakantie met kinderen besluit om het op 1 na grootste land ter wereld te gaan bezoeken, dan zal je vooraf keuzes moeten maken. In een gemiddelde vakantie met kinderen heb je niet de tijd om geheel Canada te kunnen zien. Bereid je hier dan ook op voor en geniet van wat je wel kan zien. Hieronder vind je een overzicht van mooie bezienswaardigheden in Canada.

 

1: Niagara Watervallen


Een van de grootste en meest indrukwekkende watervallen ter wereld vind je in Canada en is vaak onderdeel van een rondreis met kinderen. De Niagara watervallen op de grens tussen de VS en Canada zijn een drukke toeristische attractie, maar als je er eenmaal bent begrijp je ook wel waarom. Het water stort zich over ruim 650 meter meer dan 50 meter naar beneden. Je kan de watervallen per kabelbaan, boot of vanaf de kant bekijken.

 

2: Jasper National Park


Een van de mooiste natuurparken van Canada met een zeer grote wildpopulatie en prachtige ruige natuur. Je zal hier bijzonder genieten van wandeltochten en missschien zelfs wel Grizzly beren zien!

 

 

3: Banff National Park


Westelijk van Calgary ligt het plaatsje Banff in de Rocky Mountains. Wanneer je door het plaatsje loopt kan het maar zo zijn dat er een eland door de straten loopt. Het nabijgelegen Banff national park is een uitstekende plek om te genieten van al het Canadese natuurschoon. Neem een kijkje bij het gletsjermeer, ga mountainbiken of wandelen door de ruige natuur en zet je tentje op in alle vrijheid.

 

4: Quebec


Deze stad is al in de 16e eeuw door de Fransen gesticht en is in de eeuwen daarna strijdtoneel geweest bij oorlogen tussen Frankrijk en Engeland. De oude historische wijk in de stad is erg mooi. Je voelt je in Quebec net als in Parijs, met alle gezellige terasjes.

 

 

5: Rijden over Icefields Parkway door de Rocky Mountains

Door veel mensen bestempeld als de mooiste bergweg ter wereld. De nationale parken in de Rocky Mountains worden met elkaar verbonden door deze bergweg. Geniet van de prachtige natuur wanneer je deze route besluit te rijden op vakantie met kinderen in Canada.

 

6: Newfoundland en Labrador

Het eiland Newfoundland en het vaste land bij Labrador vormen de Canadese provincie die het meest oostelijk ligt. Newfoundland lijkt wel een beetje op Europa met haar vissersplaatsjes, leuke huizen en bijzondere gastvrijheid. Bekijk vanuit hier ook de indrukwekkende rotskusten bij Corners Brook.

 

7: Montreal

Montreal is op Toronto na de grootste stad van Canada. De stad is oorspronkelijk gesticht door de Fransen en veel van de oude Franse architectuur kan je nog steeds bewonderen. De stad heeft een multicultureel karakter, veel mooie kerken en musea.

 

8: Rocky Mountains Railtour

Tussen Calgary en Vancouver kan je een tweedaagse treinreis maken. Tijdens deze treinreis bewonder je Canada in haar volle glorie. Mooie besneeuwde bergtoppen, dichte bossen en brede rivieren.

 

9: Dinosour Provincial Park

In de provincie Alberta ligt het Dinosour Provincial Park. In dit natuurgebied zijn talloze fossielen gevonden van grote dino´s en heeft men dus veel kunnen leren over deze indrukwekkende beesten. Het park is zo bijzonder dat het door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst is gezet.

 

10: Ontario

De provincie Ontario is schitterend. Vanuit hier kan je het Huron meer, het grootste meer van Canada bezoeker. Ook ben je hier op de goede plek als je avontuurlijke kanotochten wilt maken of het oudste wildpark van Canada, Algonquin park wilt bezoeken.

 

11: Vancouver Island

Aan de westkust van Canada vind je een uniek stukje land: Vancouver Island. Dit schiereiland heeft door de ligging aan de Stille Oceaan een geweldig subtropisch klimaat met heerlijke warme zomers en mooie stranden. Vanuit Vancouver Island heb je perfecte mogelijkheden om de zee op te gaan en Orca´s te bewonderen.

Author: rrkinderen-bjs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *