Sri Lanka met kinderen

Sri Lanka met kinderen

Een ieder die tijdens een vakantie of rondreis al eens Sri Lanka heeft bezocht zal het beamen. De naamgeving van het eiland komt volledig overeen met de werkelijkheid. Sri Lanka betekent namelijk “prachtig eiland”.

De naam had niet treffender kunnen zijn. Tijdens een rondreis Sri Lanka vielen wij van de ene mooie ervaring in de andere en werden wij helemaal verliefd op het land. Eenmaal teruggekomen in Nederland van onze rondreis Sri Lanka, besloten wij onze nieuwbakken liefde vast te leggen in deze website.

We hebben onszelf verder verdiept in het land, de mensen en haar geschiedenis. Wanneer je het vliegtuig naar Sri Lanka pakt en land op de luchthaven van Colombo, dan lijk je in een andere wereld te belanden. Het klimaat, de geuren en kleuren van de omgeving en de vriendelijke mensen die je ontmoet tijdens een rondreis Sri Lanka, maakt dan ook dat je jezelf echt in een andere wereld waant.

 

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Sri Lanka heeft diverse bezienswaardigheden die je waarschijnlijk ook gaat zien tijdens jullie rondreis met de kinderen.

 

1: Anuradhapura

De stad Anuradhapura is een echt pelgrimsoord en ligt ongeveer 200 kilometer ten noorden van Colombo. De stad is heilig voor de Boeddhisten omdat een tak van de Boom der Verlichting (de boom waar Boeddha verlichting vond) naar deze stad gebracht werd. In deze stad, die op de Unesco world heritagelijst staat vind je prachtige Boeddhistische bouwwerken. 

 

2: Galle

De havenstad Galle is erg oud en is volledig ommuurd. Toen de Nederlanders Sri Lanka kolonialiseerden gebruikte men Galle als havenstad. Er zijn dan ook nog veel Nederlandse gebouwen zoals een fort. Ook kan je een leuke boottocht maken over de kanalen.

 

3: Pinnawela Olifanten weeshuis

Het Pinnawela Olifanten weeshuis is een geweldige bestemming en een tussenstop voor veel rondreizen met kinderen in Sri lanka. Het weeshuis is een opvang voor kleine weesolifantjes en hartverwarmend. Samen met de begeleiding kan je olifantjes wassen in de rivier en misschien mag je er wel even op zitten.

 

Sri Lanka rondreizen met kinderen

  • Reis langs alle hoogtepunten van Sri Lanka. Bekijk het land onder andere op de fiets en per trein. Ga de jungle in en relax aan het strand
  • Op zoek naar een vakantie Sri Lanka met kinderen en wil je ook graag de Malediven zien? Dan is dit de ideale reis voor jullie.
  • In de jeep op zoek naar wilde olifanten in Sri Lanka. Fietsen door een tempelstad en ook nog een de bekendste rots van het land beklimmen. Klinkt als jullie vakantie toch?
  • Wel met het gezin naar Sri Lanka, maar liever niet in groepsverband? Bekijk dan eens deze leuke individuele familiereis Sri Lanka.
  • Bekijk alle reizen met kinderen door Sri Lanka. Klik hier

4: Yala National Park

Het prachtige wildpark Yala ligt in het grootse natuurgebied van Sri Lanka. Tijdens je rondreis met kinderen heb je de kans olifanten, buffels, antilopen, wilde zwijnen en zelfs luipaarden te zien. Je rijdt door de prachtige natuur en ziet de krokodillen luieren in de rivier. In de bomen slingeren apen langs mooie gekleurde vogels.

 

5: De Tempel van Dambulla

Deze tempel ligt bovenop een rots en is erg mooi. Deze plek was vroeger heilig voor de koningen van Anuradhapura. Terwijl je naar boven klimt zie je al apen kijken naar de snoepjes in je tas. Pas op: ze pakken ze zo van je af.

 

6: Met de trein van Kandy naar Nuwara Eliya

Tijdens je rondreis met kinderen heb je misschien wel de mogelijkheid om een stuk met de trein te doen.


Wanneer je het traject tussen Kandy en Nuwara Eliya pakt, dan reis je door de theevelden. Superleuk om te zien!

 

7: Kandy

In Kandy vind je een heilige plek voor de Boeddhisten. De hoektand van Boeddha zou hier bewaard zijn. Tijdens het jaarlijkse festival wordt de tand vervoerd op een olifant door de stad. De lokale markt is erg leuk om te zien.

 

8: Kaudulla National park

Het Kaudulla National Park is een leuke plek die je tijdens je rondreis Sri Lanka vast wel wilt aandoen. Wanneer je door het park rijdt is de kans al groot dat je wilde olifanten zal zien.

 

9: Paleis van Sigiriya

Het paleis van Sigiriya is een must see voor elke vakantie in Sri Lanka. De koning van dit paleis bouwde zijn paleis bovenop een hoge rots om daaarmee zichzelf te beschermen tegen de legers van zijn broer.


Via stijle trappen en ladders kan je de rots beklimmen.Daarnaast zie je tijdens je beklimming enkele mooie fresco’s die zijn overgebleven. Oorspronkelijk waren er 500.

 

10: Uitrusten op het strand

De zuidkust van Sri Lanka is bijzonder mooi en een echte aanrader om met kinderen te bekijken. Je kan hier met de boot op pad, lekker snorkelen of liggen terwijl de kinderen spelen op het strand.

 

 

11: Polonnaruwa

Polonnaruwa is een “nieuwere” stad en werd in 1070 na Christus een koningsstad. Deze stad lag gunstig binnen Sri Lanka en kon aanvallen vanaf zowel India als het zuiden van Sri Lanka weerstaan. De historische kern is goed bewaard gebleven en heeft vele bezienswaardigheden.

 

Benieuwd naar meer informatie over Sri Lanka? Bekijk dan eens deze site over je ideale Sri Lanka rondreis.