Op safari met kinderen

Veel jonge kinderen zijn helemaal gek van dieren. En wat is voor hen dan leuker dan het maken van een echte safari? Een safari met kinderen is een onvergetelijke, unieke ervaring, voor zowel ouders als kinderen. Er worden tegenwoordig veel safari’s aangeboden voor ouders met kinderen van alle leeftijden.

Safari met kinderen

Afrika is veruit het populairste continent voor het maken van een safari met kinderen. Vooral Zuid-Afrika, Tanzania en Kenia zijn landen die zich perfect lenen voor zo’n safari. Dit komt omdat je in deze landen de grootste kans hebt om wilde dieren te zien. Veel mensen maken een safari om de Big Five te kunnen zien. De Big Five is een benaming voor de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het luipaard.

Tijdens een georganiseerde safari met kinderen wordt uiteraard sterk rekening gehouden met het hele gezin. Veiligheid staat hoog in het vaandel maar er wordt ook rekening gehouden met de intensiteit van bepaalde tochten. Naast het ontdekken van de prachtige natuur is er vaak ook voldoende tijd om kennis te maken met de lokale bevolking.

Tijdens een safari door een van de Afrikaanse landen, zal er uiteraard altijd rekening worden gehouden met de veiligheid voor het hele gezin. Zo zal er altijd een gerenommeerde lokale gids aanwezig zijn. Ook wordt bij het kiezen van de accommodaties goed gekeken naar de geschiktheid voor gezinnen met kinderen.

Een georganiseerde safari met kinderen heb je in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een 10-daagse rondreis maar is het ook mogelijk om drie weken op pad te gaan. Welke safari het beste bij jou past, moet je goed uitzoeken. Uiteraard moet je met het kiezen van de reisduur ook rekening houden met de wensen van de kinderen.

Wanneer je een safari maakt is het leuk om ook één of meer steden te bezoeken. Dit zorgt voor enige afwisseling en geeft de kans om je te mengen in de lokale cultuur. Een safari in Zuid-Afrika kan bijvoorbeeld prima gecombineerd worden met een bezoek aan Johannesburg of Kaapstad.

Author: rrkinderen-bjs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *