Is een vakantie Afrika met kind 2 jaar te doen?

Veel mensen hebben het idee dat het onmogelijk is om een verre reis te maken met een jong kind van 2 jaar oud. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om een fijne en onvergetelijke vakantie Afrika met een kind van 2 jaar te ondernemen.

Vakantie Afrika met kind veiligheid

Er zijn natuurlijk wel een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een vakantie Afrika met kind wilt gaan ondernemen. Sommige delen van Afrika zijn namelijk nog onveilig. Informeer daarom altijd bij je reisorganisatie welke gebieden zij aanraden om te bezoeken wanneer je een vakantie Afrika met kind 2 jaar gaat ondernemen.
Sommige reisaanbieders hebben zelfs compleet verzorgde vakanties die zijn afgestemd op gezinnen met jonge kinderen. Je komt dan alleen in gebieden die compleet veilig zijn en waar je in alle rust kunt genieten van je vakantie. Dat is ideaal als je een rondreis met kinderen door Afrika wilt maken.

Tips vakantie Afrika met kind 2 jaar

Wanneer je een vakantie Afrika met kind gaat ondernemen, is het verstandig je goed voor te bereiden. Daarom hebben wij alvast enkele tips op een rijtje gezet.

1. Vermijd grote steden

Vermijd bij voorkeur grote steden als Johannesburg en Kaapstad. Wanneer je deze steden wel bezoekt tijdens een vakantie Afrika met kind, moet je goed geïnformeerd zijn. Kijk van tevoren na welke gebieden veilig zijn en waar je goede voorzieningen hebt om met een jong kind te overnachten.

2. Kinderen eerst

Een vakantie moet voor zowel ouders als het kind leuk zijn. Ga daarom geen dingen doen die niet leuk zijn voor je kind. Andersom geldt eigenlijk hetzelfde, ga geen dingen ondernemen die alleen leuk zijn voor je kind en totaal niet voor jou. Wanneer je een vakantie Afrika met een kind van 2 jaar gaat ondernemen, zal je rekening moeten houden met zijn of haar behoeftes.

3. Reis niet teveel

Wanneer je besluit om tijdens de vakantie rond te gaan reizen, is het verstandig om een goed plan te maken. Rondreizen met kinderen vereist een andere aanpak. Lange afstanden afleggen kan namelijk erg vermoeiend zijn voor een kind van 2 jaar. Probeer om niet korter dan 4 dagen op een bepaalde locatie te verblijven, om zo de reisstress op een minimum te houden.

Author: rrkinderen-bjs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *