Autovakantie met kinderen

Autovakantie met kinderen

Een vakantie op zichzelf vergt veelal de nodige voorbereiding. Een autovakantie met kinderen is hele gebeuren wat extra veel tijd en voorbereiding in beslag neemt. Gebruikelijk bereid men de caravan goed voor en wordt ervoor gezorgd dat de auto goed bestand zal zijn tijdens een autovakantie. Niet onbelangrijk zijn de (buitenlandse) regels en aanverwante zaken waar rekening mee gehouden moet worden als men met kinderen op autovakantie gaat.

Verkeersregels

De verkeersregels in alle EU-landen komen over het algemeen overeen met elkaar. Voor kinderen onder 1,5 meter en minder als 36 kg wegen geldt de regel dat deze in een kinderzitje vervoerd moeten worden. Wanneer men op autovakantie gaat dient men de landelijke regels altijd te controleren voor de zekerheid. Zo is het bijvoorbeeld in Nederland bepaald dat kinderen onder de 1,35 meter in een kinderzitje vervoerd moeten worden in tegenstelling tot Duitsland waar het tot 1,5 meter is. Met betrekking tot de plaats waar kinderen zitten, of het nu voor of achter in de auto is, zijn geen regels voor omdat het even veilig is. Belangrijk is wel dat de airbag uitstaat wanneer een kind onder de 12 jaar voorin de auto zit. Wanneer het niet mogelijk is om de airbag uit te zetten in de auto dan is het wijs om de stoel zover mogelijk naar achteren te zetten.

Kinderen bezighouden

Tijdens het rijden kan het hinderend of zelfs gevaarlijk zijn wanneer je kinderen je afleiden. Daarom is het belangrijk dat de kinderen zich bezig kunnen houden met muziek luisteren, lezen of zelfs een film kijken in de auto. Zo kunnen zij meer genieten in de auto en is de kans op afleiding minder groot.

Autopech of ongeluk?

Wanneer je onverhoopt te maken krijgt met een auto ongeluk of een ander type incident kan het zeer belastend en stressvol zijn met kinderen als passagiers. Daarom is het extra belangrijk om juist goed de autoverzekering te checken met betrekking tot dekking en randvoorwaarden. Niet alleen voor de auto maar voor jezelf, partner en kinderen.

Author: rrkinderen-bjs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *