5 tips voor een verre reis met kinderen

Een verre reis met kinderen maken is altijd een bijzondere ervaring. Wanneer je rekening houdt met de wensen van het hele gezin, hoeft een verre reis met kinderen helemaal niet lastiger te zijn dan een reis naar een bestemming dichter bij de deur. Om ook jouw verre reis tot een succes te maken hebben wij 5 tips op een rij gezet.

Verre reis met kinderen

  1. Maak de vlucht zo comfortabel mogelijk

Een lange vliegreis is inherent aan het maken van een verre reis met kinderen. Het is niet uitzonderlijk dat een vlucht meer dan 10 uur duurt. Zorg dan ook voor voldoende comfort tijdens de vlucht en neem bijvoorbeeld spelletjes of favoriet eten van de kinderen mee om de vlucht zo aangenaam mogelijk voor hen te maken.

  1. Laat de kinderen meebeslissen over de reisbestemming

Veel kinderen hebben al van jongs af aan een land wat hen boeit. Neem tijdens de beslissing voor een reisbestemming de mening van de kinderen dan ook mee in de keuze. Zo kan een wens uitkomen en is de kans groot dat het een succesvolle vakantie voor heel het gezin wordt.

  1. Wissel ontspanning en activiteit af

Het is belangrijk om een verre reis met kinderen goed in te plannen. Zorg ervoor dat activiteiten zoals wandelen en klimmen worden afgewisseld met perioden van rust. Ga bijvoorbeeld lekker een dag op het strand zitten met de kinderen om even helemaal tot rust te komen. Zo kun je de volgende dag weer iets actiefs doen zonder dat de kinderen moe worden.

  1. Zorg voor compacte bagage

Mensen die een verre reis maken zijn snel geneigd om teveel bagage mee te nemen. Pak alleen in wat je echt nodig hebt. Er zullen namelijk situaties komen waar de kinderen de bagage niet zelf kunnen dragen. Om de bagage van het hele gezin te dragen en ook nog op de kinderen te letten, is vaak teveel van het goede. Zorg daarom dat je niet teveel meeneemt en houdt de koffers compact.

  1. Verminder de effecten van een jetlag

Wanneer je een verre reis met kinderen maakt, krijg je te maken met tijdverschil. De beste manier om een jetlag te minimaliseren is door je zo snel mogelijk aan te passen aan de lokale tijd. Ga dus niet overdag slapen, dit verergerd de jetlag alleen maar.

Author: rrkinderen-bjs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *