21-daagse individuele familiereis VAN TEMPELS TOT TERRACOTTA LEGER

Deze zeer complete individuele rondreis laat je kennis maken met vele hoogtepunten van China!

Je reis begint in Chengdu, waar je bij de reuzenpanda op bezoek gaat. Deze zeldzame en bedreigde berensoort wordt beschermd in China. Chengdu staat ook bekend om zijn bamboe theehuizen. Je bezoekt er een traditioneel theehuis.

In Leshan bezoeken we een reusachtig grote Boeddha, dat werd gebouwd om de scheepvaart op drie rivieren die in Leshan samenkomen te beschermen. De reis gaat verder in Wanniansi, waar we een prachtig tempelcomplex bezichtigen. Vervolgens maken we een prachtige cruise op basis van volpension over de machtige Yangtze rivier met zijn indrukwekkende rotspartijen en steile wanden. In de ochtend steken de bergtoppen sprookjesachtig boven de mist uit. De rivier wordt ook wel de getemde draak genoemd na het bouwen van de imposante Drie Kloven Dam. Uiteraard bezoeken we de Drie Kloven, Qutang, Wu en Xiling.

We vliegen door naar Xian, wereldberoemd vanwege het immense Terracotta leger waarvan geen enkele kleisoldaat hetzelfde is. In Luoyang bezoeken we de White Horse tempel, de eerste boeddhistische tempel in China. Ook de Shaolin tempel, die al eeuwenlang met de Chinese vechtkunst verbonden is, staat op het programma. We zien een voorstelling van vechtende monniken. Daarnaast kom je in de oude ommuurde stad Pingyao, een van de best bewaarde geheimen van China!

De reis eindigt met nog een hoogtepunt: Beijing, waar je natuurlijk een bezoek brengt aan de Chinese Muur. Wist je dat de muur ruim 6.000 kilometer lang is? Je hebt ruim de tijd om zelf Beijing te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht te maken door de traditionele Hutong-wijken met hun smalle straatjes en piepkleine huisjes.

Klik hier voor meer informatie over deze rondreis met kinderen

Author: rrkinderen-bjs

Share This Post On