10-daagse individuele familierondreis Fata Morgana

Mooie 10-daagse reis naar Marokko met oude steden, bergen, woestijn en strand.

Je vliegt naar de betoverende stad Marrakech, die aan de voet van het Hoge Atlas-gebergte ligt. Deze koningsstad wordt vanwege de rood gekleurde stadsmuur en huizen ook wel de rode parel genoemd. Aan de rand van de stad liggen de eeuwenoude boomgaarden en tuinen van Menara. Ideaal om even de drukte van de stad te ontlopen.

De souk van Marrakech is een avontuur op zich met een wirwar van straatjes waar winkeltjes allerlei spullen verkopen, zoals schoenen, tassen, lampen en aardewerken schalen. Op het beroemde Djemaa El Fna plein zorgen goochelaars, slangenbezweerders en eetstalletjes ervoor dat je je geen moment verveelt.

Via een adembenemende route door het Hoge Atlas gebergte rijd je naar de eeuwenoude kashba van Nkob, een plaats met misschien wel de mooiste palmboomgaarden van Marokko. Na deze stop trek je verder naar Zagora de poort naar de woestijn.

Vanuit Zagora maak je een tweedaagse trip waarbij je de grootste woestijn ter wereld, de Sahara, intrekt. Je wordt opgehaald met een jeep en rijdt dwars door de ruige woestijn naar een bedoeienenkamp, weg van de bewoonde wereld. Hier slaap je in een authentieke tent tussen de hoge zandduinen, met alleen de maan en kaarsen als verlichting. Je maakt een prachtige tocht met de jeep door de uitgestrekte woestijn en slaapt vervolgens in een hotel dat zo uit de sprookjes van Duizend-en-een-nacht lijkt te komen.

Na deze indrukwekkende tocht door de lege droogte van de Sahara rijd je met de huurauto naar de schitterende stad Ouarzazate, die al voor veel Hollywoodfilms als decor heeft gediend. Daarna reis je verder naar de kust om nog een paar dagen te kunnen genieten van zon en strand in Agadir en omgeving. Vanaf Agadir vlieg je terug naar Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie over deze rondreis met kinderen

Author: rrkinderen-bjs

Share This Post On