10-daagse familiecombireis Cairo en Sharm el Sheikh

Egypte is een ideaal land om even een weekje een totaal andere wereld in te stappen. Het heeft een heerlijk klimaat en ontelbaar veel bezienswaardigheden. In Cairo bezoek je natuurlijk de wereldberoemde piramides en het Egyptisch museum. Ken je ook de sfinx, het bekende beeld met het lichaam van een leeuw en gezicht van een man? Je kunt in Cairo ook heerlijk door de oude stad dwalen en sfeer (en kruiden) proeven op de kleurrijke Khan el Khalili bazaar.

Je steekt het Suezkanaal over en rijdt door de betoverende Sinai woestijn naar Sharm El Sheikh, een heerlijke badplaats aan de Rode Zee. Aan dit gigantische kanaal (163 km lang), dat de Middellandse en Rode Zee met elkaar verbindt, werkten meer dan een miljoen arbeiders! Sharm El Sheikh is een ideale plek om te relaxen, zwemmen, snorkelen en duiken. Ook kun je met een bootje de zee op om dolfijnen te gaan spotten.

In overleg met de lokale agent maak je tijdens deze dagen een prachtige excursie. Je rijdt dwars door de rotsachtige woestijn naar Mount Sinai en bezoekt het Catharinaklooster dat vlak onder de 2.000 meter hoge Mozesberg ligt (volgens het Bijbelse verhaal ontving Mozes hier de Tien Geboden). Je zult merken dat een woestijn niet alleen uit zand maar ook uit ruige bergen kan bestaan! Op dag 9 word je naar Cairo gebracht, waar je nog een nacht slaapt voordat je weer terugvliegt naar Nederland.

 

Author: rrkinderen-bjs

Share This Post On